6ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

6ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης



6ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης

Διαγωνισμός προσομοίωσης του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης από την ELSA Greece

Για έκτη συνεχή χρονιά πρόκειται να διοργανωθεί στην Αθήνα ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης. Ο Διαγωνισμός συνιστά τη μοναδική προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή φοιτητών και από τις τρεις νομικές σχολές της χώρας, ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών. Σε αντιστοιχία με τους διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης, ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει αφενός γραπτή διαδικασία με την υποβολή από πλευράς των συμμετεχόντων δικογράφων και αφετέρου προφορική διαδικασία ενώπιον εικονικού δικαστηρίου, που απαρτίζεται κάθε φορά από νομικούς επιστήμονες και πραγματικούς δικαστές.

Ο Διαγωνισμός, ξεκινώντας το 2015 από τη Θεσσαλονίκη, πέτυχε μέσα στα πέντε αυτά χρόνια που πραγματοποιείται να τεθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη φορέων, όπως τουπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οΣυνήγορος του Πολίτη, τοΓραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουστην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), οινομικές σχολές και των τριών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου, οι Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. και η Νομική Βιβλιοθήκη μεταξύ άλλων. Μάλιστα από φέτος υπερήφανα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ θα διεξαχθεί στις 10-12 Απριλίου 2020 στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου στην Αθήνα.

Τιμητική είναι η στήριξη προς τον Διαγωνισμό εκ μέρους των ίδιων τωνδικαστικών λειτουργώνκαι τηςΕθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών διαδραματίζουν κατά το προημιτελικό στάδιο της προφορικής διαδικασίας ρόλο κριτών-δικαστών της εικονικής δίκης, ενώ τον ίδιο ρόλο λαμβάνουν και εν ενεργεία μέλη του δικαστικού σώματος κατά το τελικό στάδιο του Διαγωνισμού.

Επιπροσθέτως, τοακαδημαϊκό κύρος του Διαγωνισμού διασφαλίζεται με τη συμμετοχή σε κάθε στάδιο της διοργάνωσης (ακαδημαϊκή επιτροπή, προπονητές, κριτές) αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν στις εργασίες του Διαγωνισμού σεβαστοί καθηγητέςαπό όλες τις νομικές σχολές της χώρας.

Παράλληλα συνδράμουν σε διάφορες πτυχές του Διαγωνισμού δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, προσφέροντας τεχνογνωσία και υλική στήριξη. Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης αποτελεί μια διοργάνωση πουπερικλείει μέσα της ολόκληρη τη νομική κοινότητα της χώρας μας.

Φέτος ο Διαγωνισμός εξελίσσεται, αναβαθμίζεται και πρόκειται να προσομοιώσει για πρώτη φορά και τις τρεις δικαιοδοσίες, επιχειρώντας μια ολιστική προσέγγιση του ελληνικού συστήματος απονομής της δικαιοσύνης. Ο μοναδικός διαγωνισμός προσομοίωσης ελληνικού δικαστηρίου θα διοργανωθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, έχοντας την εδραιωμένη στήριξη διακεκριμένων προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού, του δικαστικού και του δικηγορικού κλάδου της χώρας.


Περιγραφή

Για έκτη συνεχή χρονιά πρόκειται να διοργανωθεί στην Αθήνα ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης. Ο Διαγωνισμός συνιστά τη μοναδική προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή φοιτητών και από τις τρεις νομικές σχολές της χώρας, ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών.

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

12 Μαρτίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού Διηγήματος 2024 από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα

12 Μαρτίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
16ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

12 Μαρτίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

12 Μαρτίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η νέα γενιά καινοτομεί και δημιουργεί Βράβευση 4 καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στις Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές

12 Μαρτίου 2020

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.