Το Athens Startup Weekend University Επιστρέφει για 4η Χρονιά! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Το Athens Startup Weekend University Επιστρέφει για 4η Χρονιά!



Το Athens Startup Weekend University
επιστρέφει για 4η χρονιά!

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, το Athens Startup Weekend University επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα! Φέτος, το event θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου στο Impact Hub Athens, όπου φοιτητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια βάζουν σε εφαρμογή τις καινοτόμες ιδέες τους.

Το Athens Startup Weekend University αποτελεί μέλος του Startup Weekend, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με περισσότερα από 2900 events, σε 150 χώρες, που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών.

Πώς λειτουργεί το event; Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και πρόσφατοι απόφοιτοι, χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν κάποια δική τους επιχειρηματική ιδέα. Μέσα σε διάστημα 54 ωρών, καλούνται να σχηματίσουν ομάδες με στόχο να συνεργαστούν, και με τη βοήθεια εξειδικευμένων μεντόρων, να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο θα παρουσιάσουν στο κοινό, καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από τον χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής.

Πρώτη ημέρα:

Κάθε συμμετέχων που διαθέτει μια ιδέα έχει στη διάθεσή του ένα λεπτό για να την παρουσιάσει στο κοινό. Στη συνέχεια, ακολουθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας των καλύτερων ιδεών, γύρω από τις οποίες διαμορφώνονται και οι τελικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Δεύτερη ημέρα:

Οι ομάδες αυτές, όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, δουλεύουν πάνω στο project τους, υλοποιώντας την ιδέα τους. Εκτός από ένα βασικό business plan και μια στρατηγική marketing, καλούνται να αναπτύξουν και ένα αρχικό working demo του προϊόντος τους. Κατά τη διάρκεια του event, έμπειροι mentors συζητούν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και τη στρατηγική τους.

Τρίτη ημέρα:

Την Κυριακή το απόγευμα, οι ομάδες καλούνται να κάνουν μια παρουσίαση του project τους μπροστά σε μία κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα, με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, την πρωτοτυπία και το αποτέλεσμα που παρουσίασαν. Αφού ανακοινωθούν οι νικητές, το Startup Weekend κλείνει με ένα μεγάλο party!

Το Athens Startup Weekend University πραγματοποιείται με την υποστήριξη μελών του ThinkBiz, του μεγαλύτερου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Εισιτήρια: Τα εισιτήρια για το Athens Startup Weekend University 2017 διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό με έκπτωση early bird εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες: Εισιτήρια | Website | Facebook | Twitter | Email


Περιγραφή

Το Athens Startup Weekend University Επιστρέφει για 4η Χρονιά!

Διαβάστε επίσης

Νέα
TEDxUniversityofMacedonia/Epafi

28 Φεβρουαρίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
7ο TEDxPanteionUniversity

28 Φεβρουαρίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Redefine: Τo πρώτο pre-event του TEDx University of Macedonia 2023 είναι γεγονός!

28 Φεβρουαρίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Απολογιστικό - TEDxPanteionUniversity 2022 - Happy Medium

28 Φεβρουαρίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
TEDxPanteionUniversity:Η αξία της χρυσής τομής στη ζωή μας

28 Φεβρουαρίου 2017

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.