2o Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #aiforum23 του Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης – Ai Catalyst | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

2o Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #aiforum23 του Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης – Ai Catalyst



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και το 2o Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #aiforum23 του Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης – Ai Catalyst στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, με περισσότερους από 380 εγγεγραμμένους συνέδρους, οι οποίοι το παρακολούθησαν με φυσική παρουσία και εκατοντάδες θεατές σε ζωντανή προβολή μέσω διαδικτύου.

Το συνέδριο χαιρέτισαν εκπρόσωποι φορέων της Πολιτείας, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας αναφερόμενοι στις αλλαγές που φέρνει η ΤΝ.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών, κύριος Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στην υιοθέτηση της ΤΝ, στις ελεγκτικές δράσεις της ΑΑΔΕ και στο πώς η τεχνολογία βοηθά στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριος Βασίλης Σπανάκης, μίλησε για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας με τη χρήση της ΤΝ. Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Καθηγητής ΕΜΠ, κύριος Κωνσταντίνος Καράτζαλος, αναφέρθηκε στο πώς η πολιτεία δραστηριοποιείται για να καθορίσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν οι εφαρμογές της ΤΝ.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον fireside chat, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων, Καθηγητής ΕΜΠ, κύριος Χάρης Δούκας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις της ΤΝ και στο πώς αυτές επηρεάζουν τη Δημοκρατία και την Πολιτεία, απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Μανώλη Ανδριωτάκη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 30 ομιλητές σε 6 θεματικές ενότητες που αφορούσαν τις εξελίξεις και την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα και στην υγεία, στο οικοσύστημα της ΤΝ στην Ελλάδα, στις θέσεις της Πολιτείας σχετικά με την ΤΝ, σε θέματα ηθικής και διαφάνειας της ΤΝ, καθώς και στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες που απαιτούνται στην εποχή της ΤΝ.

Ο Όμιλος ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη τις εταιρίες-χορηγούς: QUALCO Group (Μέγας χορηγός), Janzz Technologies, Zurich, (Χρυσός χορηγός), Cosmote και KPMG (Αργυροί χορηγοί), καθώς και τις εταιρίες Inforex SA, Eurocapital Partners, Karabinis Medical, Business Partner Network (BPN), We Insurance, Praxis Factor, Compro, Effect και Value Marketing για την ευγενική τους υποστήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο σε μαγνητοσκόπηση στην ιστοσελίδα: www.aiforum.gr

Σχετικά με τον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst

Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst ιδρύθηκε το 2021. Είναι ένα ευρύ δίκτυο στελεχών και ακαδημαϊκών από τον χώρο της Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Στοχεύει στην υλοποίηση κομβικών παρεμβάσεων με σκοπό να αποτελέσει τον καταλύτη στη χώρα μας για μια γρήγορη μετάβαση στη νέα εποχή μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του, ο Όμιλος έχει διοργανώσει πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις με αντικείμενο διάφορα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, ημερίδες σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς και συζητήσεις σε θέματα ηθικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Παράλληλα, πραγματοποιεί συχνές δημόσιες παρεμβάσεις μέσω των εξειδικευμένων στελεχών και των ομάδων εργασίας του στην εθνική διαβούλευση για την Ψηφιακή Βίβλο και την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Επιπλέον, στην προσπάθεια ενίσχυσης του τοπικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, υποστηρίζει πανελλαδικά δράσεις των μελών του με σκοπό την προώθηση της ΤΝ. Ο AI Catalyst φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης και επιταχυντής αυτού του άλματος με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη.


Περιγραφή

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και το 2o Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #aiforum23 του Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης – Ai Catalyst στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, με περισσότερους από 380 εγγεγραμμένους συνέδρους, οι οποίοι το παρακολούθησαν με φυσική παρουσία και εκατοντάδες θεατές σε ζωντανή προβολή μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης

Εργασία
Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst (www.aicatalyst.gr) διοργανώνει το 2o του Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #AiForum23

07 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
To My Gap Feel & Fill Festival είναι γεγονός

07 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ΜΙΤ Enterprise Forum Semifinalists 2020 Startup Competition

07 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Προ-εκδηλώσεις λίγο πριν από τη Βραδιά του Ερευνητή 2019

07 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η θεατρική ομάδα των Science Reactors

07 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.