Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship



Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

  • Στις 17 Ιανουαρίου, διοργανώνεται webinar για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για την αειφορία και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
  • Ο 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας του Envolve είναι ανοιχτός για μαθητές/τριες γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας και της ομογένειας έως τις 2 Απριλίου

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2024 –  Δύο μήνες έμειναν για την υποβολή αιτήσεων στον «4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη». Το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org) προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία όλης της Ελλάδας και της ομογένειας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 2 Απριλίου 2024. Ο μαθητικός διαγωνισμός αειφόρου επιχειρηματικότητας διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την έγκριση και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους/τις εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://bit.ly/educontest23. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 2 Απριλίου 2024. 

Παράλληλα, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 17:00 θα διοργανωθεί διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με τίτλο: “Sustainability & SDGs workshop” σχετικά με τη βιωσιμότητα και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται για συμμετοχή. Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι η δρ. Στέλλα Αποστολάκη, Επίκουρη καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επιστήμης Τμήματος Επιστημών και Μαθηματικών, Εκτελεστική Διευθύντρια Κέντρου Αριστείας για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, η Ράνια Ασαριωτάκη, Director, Οffice of Sustainability στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και η Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing & ESG Manager του Envolve Entrepreneurship.

Για τη συμμετοχή στο webinar είναι απαραίτητη η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: bit.ly/3Hh6Qw0

Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλούνται να υποβάλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του/της τελικού/ής προϊόντος/υπηρεσίας. 

Μέχρι σήμερα, ο οργανισμός έχει βραβεύσει 15 μαθητικές ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία, ενώ έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων περισσότερων από 4.000 εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη πραγματοποιείται υπό τον πυλώνα της Ανάπτυξης Δεξιοτήτων (Upskilling) του Envolve Entrepreneurship. Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας, από την ίδρυσή του, το 2012. To Envolve προσφέρει την υποστήριξή του μέσω πολυπληθών δραστηριοτήτων που οργανώνονται κάτω από τρεις πυλώνες: Επιχειρηματική Υποστήριξη (Founders Support), Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (Upskilling) και Επιχειρηματική Καινοτομία (Businesss Innovation).

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας από την ίδρυσή του, το 2012. Ο οργανισμός υποστηρίζει τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρηματικές ιδέες και προωθεί την καινοτομία μέσα από ένα ανοιχτό οικοσύστημα, που βασίζεται στις συνέργειες, τη διαφάνεια και την εξωστρέφεια. Το Envolve λειτουργεί ως ένας κόμβος καινοτομίας και γνώσης, προσφέροντας εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, υποστήριξη επιχειρηματιών, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού για την παγκόσμια κοινότητα.

Μέσα από τον πυλώνα του Upskilling, ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη και συνεργασία. Πυροδοτώντας την καινοτομία, ξεκλειδώνει την παγκόσμια επιχειρηματική γνώση και καλλιεργεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης, χρησιμοποιώντας απλά και προσιτά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Μάθε περισσότερα για το Envolve στον ακόλουθο σύνδεσμο https://envolveglobal.org.


Περιγραφή

Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

15 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

15 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ThinkBiz Academy: Η σπίθα της νεανικής επιχειρηματικότητας

15 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Σε τροχιά επιτάχυνσης: Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο EnvolveXL

15 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η Ελληνική Αποστολή Καινοτομίας στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα RInnoValleys

15 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.