Αθηναίοι Δρομείς Εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Αθηναίοι Δρομείς Εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024



Αθηναίοι Δρομείς

Εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στην αίθουσα «Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα», την οποία ευγενικά παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ.

Σε μια πολύ όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα, παραβρέθηκαν μέλη του Συλλόγου, πολλοί φίλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων πολιτειακών φορέων. Ειδικότερα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o κύριος Κωνσταντίνος Ζώμπος, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ο κύριος Γεώργιος Βλάχος, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της περιφέρειας Αττικής, η κυρία Ρούλα Μακρή, αντιπρόεδρος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, η κυρία Ελένη Ζωντήρου, πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, η κυρία Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας δήμου Αθηναίων, η κυρία Ειρήνη Σπανού, διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, ο κύριος Κων/νος Σάμιος, πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ο κύριος Παύλος Λέκκας, Γενικός Γραμματέας ΕΟΣΛΜΑ-Υ, η κυρία Ελένη Μπερτσάτου, πρόεδρος ΣΔΥ Αθηνών, ο κύριος Σταύρος Τσιμακίδης, πρόεδρος ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής, ο κύριος Βλάσσης Καραβασίλης, πρόεδρος ΑΠΣ «Τελμησσός» Νέας Μάκρης, ο κύριος Άγγελος Σάμιος, πρόεδρος ΣΔΥ Πειραιά, ο κύριος Βασίλης Τσαγκάρης, πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Αγ Παρασκευής, η κυρία Εύα Κανλιόγλου, γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου Δρομέων Γαλατσίου, ο κύριος Χρήστος Γουβαΐλης, πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Εύβοιας, ο κύριος Χρήστος Γαλάνης, αντιπρόεδρος του «Ευκλή», ο κύριος Χαράλαμπος Αμανατίδης, γραμματέας του «Ευκλή», ο κύριος Δημήτριος Τσιαμπούρης, γραμματέας ΠΠΣ «Επιμένουμε Πεδίον Άρεως», ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος, πρώην πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου της περιφέρειας Αττικής, ο κύριος Γιώργος Μάλλιαρης, παλιός πρωταθλητής Ελλάδος Μαραθώνιου Δρόμου, ο Στέργιος Σούτης, τυφλός δρομέας, η κυρία Τιτίκα Σκουλή, χήρα του Τάκη Σκουλή, καθώς και ο γιος του ο Γιώργος.

Οι παρουσιαστές Νίκος Αδάμος και Νικολίνα Μουαΐμη έδωσαν τον λόγο στον πρόεδρο του Συλλόγου Βαγγέλη Λεμπέση, ο οποίος και ξεκίνησε με την παρουσίαση του νέου Διοικητικού μας Συμβουλίου, το οποίο προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 13ης Ιανουαρίου 2024:

Η Μαρία Γκέκα, αντιπρόεδρος

Η Ευαγγελία Μαράντου, γενική γραμματέας

Ο Νίκος Αδάμος, ειδικός γραμματέας

Ο Κώστας Ζάντζος, ταμίας

Ο Ηρακλής Καμπουράκης, αναπληρωτής ταμίας

Η Νικολίνα Μουαΐμη, έφορος πολιτισμού

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, έφορος αθλητισμού

και ο Νίκος Βαβαρίνος, μέλος

Η βραδιά ήταν γεμάτη με δρομικές και όχι μόνο αναμνήσεις του 2023 και σχέδια για το 2024, τα οποία αποτυπώθηκαν μέσα από φωτογραφικό υλικό αλλά και από τον λόγο του προέδρου Βαγγέλη Λεμπέση, ο οποίος ανέπτυξε, παράλληλα, τη φιλοσοφία των Αθηναίων Δρομέων, καλώντας τους δρομείς και τους προέδρους των συλλόγων να συμβάλουν με τις ενέργειές τους στον υγιή, λαϊκό μαζικό αθλητισμό και την αγαστή συνεργασία.

Ακολούθησαν, ως είθισται, βραβεύσεις σημαντικών προσώπων της αθλητικής κοινωνίας αλλά και αθλητών του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογός μας τίμησε, φέτος, την κυρία Γεωργία Χριστοδούλου, την κατά κόσμον κυρία Ζωζώ, Κύπρια στην καταγωγή, γεννημένη στο Κάιρο το 1951. Πρώτη φορά τερμάτισε γυναίκα Ελληνίδα στον Μαραθώνιο Δρόμο 6η στις γυναίκες και 427η στο σύνολο, με χρόνο 5 ώρες 1’ 20’’, κατακτώντας το μέχρι τότε «άβατο» των ανδρών, ανοίγοντας τον δρόμο τον οποίο ακολούθησαν πολλές γυναίκες στη συνέχεια τόσο στον Μαραθώνιο όσο και σε ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις. Ακολούθησε η βράβευση της κυρίας Ελένης Μπερτσάτου, προέδρου του πρώτου Συλλόγου Δρομέων Υγείας  στη χώρα μας, του γνωστού μας ΣΔΥ Αθήνας, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται πάνω από 15 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι, κατόπιν πρότασης και πρωτοβουλίας της κυρίας Μπερτσάτου το 2016, όταν ο Σύλλογός μας ήταν ακόμη στα σπάργανα, με την εμπειρία και τη διορατικότητά της, διείδε την πορεία του και έκανε πρόταση για αδελφοποίηση των δύο συλλόγων, η οποία και υλοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2016, κατά τη διάρκεια των απονομών του αγώνα 20 χιλιομέτρων του ΣΔΥ Αθηνών στον Άγιο Κοσμά. Σήμερα, πρωτοστατεί στην ανάδειξη ενός αγώνα-ορόσημο για αυτήν, τον Μαραθώνιο Ολυμπίας στη συνέχιση του αγώνα Θεοδωράκεια, και στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων. Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με έναν άνθρωπο που μπορεί να μη βρίσκεται πια στη ζωή, βρίσκεται όμως ανάμεσά μας, τον «δάσκαλό μας» Παναγιώτη (Τάκη) Σκουλή, ο οποίος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 7 Ιουνίου 1936 και, με σκοπό να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδρομή που διέτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης, ξεκίνησε πρώτος αυτός, τα μεσάνυχτα στις 23 προς 24 Αυγούστου 1992, για την αναβίωση του άθλου από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, και τα κατάφερε σε 4 ημέρες και 5 ώρες συγκλονίζοντας το παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Με την τεράστια εμπειρία του αλλά και με την ακατάβλητη διάθεσή του για προσφορά και παρά τη Νόσο Πάρκινσον που τον είχε προσβάλει, βοήθησε σημαντικά στον σχεδιασμό της διαδρομής του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου όπως είναι σήμερα. Το 2016, ο σύλλογός μας ανέλαβε τον αγώνα «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος», και ήταν αυτός που μας έδινε το ηθικό κίνητρο και τα πρώτα χρόνια οδηγούσε τον πρώτο αθλητή και υποδεχόταν τους αθλητές που τερμάτιζαν στο Μουσείο Κεραμεικού.

Ο Τάκης Σκουλής έφυγε από κοντά μας στις 24/7/2023 και το βραβείο του παρέλαβε η σύζυγός του κυρία Τιτίκα, η οποία στάθηκε δίπλα του υποδειγματικά, χωρίς ούτε μια στιγμή να δυσανασχετήσει. Οι ξεχωριστές αυτές βραβεύσεις τελείωσαν με τη βράβευση του ανθρώπου που είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνος για τη γένεση του συλλόγου μας, του Γιώργου Διαμαντή, του οποίου η αγάπη του για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ξεκινά από τη νεαρή του ηλικία και ο οποίος ασχολήθηκε με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων από την ίδρυσή της το 2006, και υπηρέτησε και εκεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα τρεις θητείες, ενώ σήμερα είναι τεχνικός σύμβουλος. Με τις ενέργειές του, τον Απρίλιο του 2016 ιδρύθηκε ο σύλλογός μας, και υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου τις δύο πρώτες διετίες και αντιπροέδρου στη συνέχεια. Το 2020 παρέδωσε την προεδρία του Συλλόγου στον σημερινό πρόεδρο Βαγγέλη Λεμπέση. Έχει τρέξει σε πάνω από 800 αγώνες ανά την Ελλάδα και αρκετούς στο εξωτερικό.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τις απονομές στη Νικολίνα Μουαϊμη ως την καλύτερη αθλήτρια και στον Χαράλαμπο Καπνιστή ως τον καλύτερο αθλητή του Συλλόγου για το 2023.

Κατόπιν, βραβεύτηκαν οι δρομείς του Συλλόγου που τερμάτισαν πρώτη φορά τον Μαραθώνιο Δρόμο το 2023, ο Γιώργος Κατσούλης και ο Κώστας Παναγόπουλος.

Εν συνεχεία, τιμήθηκαν τα μέλη μας που «έσπασαν» το φράγμα του Μαραθωνίου Δρόμου και δοκίμασαν με επιτυχία τις δυνάμεις τους στις υπεραποστάσεις:

Αδάμος Νικόλαος

Βαβαρίνος Νίκος

Γάσπαρης Ευγένιος

Γκούντος Θεοδόσης

Γκούντος Χρήστος

Δασκαλάκης Αντώνης

Διαμαντής Γεώργιος

Ζήντρος Βασίλης

Λαγός Γιάννης

Λεμπέσης Βαγγέλης

Ντέλλος Θωμάς

Ρόδη Ευαγγελία

Χατζής Αδαμάντιος

Τέλος, τιμήθηκε η εθελοντική προσφορά με το σύνθημά μας: «Oι εθελοντές είναι η περιουσία του συλλόγου μας». Έτσι, βραβεύτηκαν για την απλόχερη προσφορά τους αφενός δύο κυρίες, πολύ αγαπητές σε όλους όσοι τρέχουμε, η Καλλιόπη Δεσύλλα και η Άντα Τουμπανάκη και αφετέρου η ομάδα «Οδεύω» και ο πρόεδρός της κύριος Σπύρος Κούλης για τη μεγάλη προσφορά και τα ατέλειωτα ξενύχτια στην εξυπηρέτηση των δρομέων στη διάρκεια του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου.

Οι κληρώσεις που ακολούθησαν ολοκλήρωσαν την εορταστική εκδήλωση. Τυχεροί φίλοι και μέλη κέρδισαν:

  • ένα αρνί, προσφορά της οικογένειας κρεοπωλών Αλούπη από το κατάστημα «Το παλαιόν της αγοράς», ένα από τα παλιότερα και ποιοτικά καταστήματα, Σοφοκλέους και Φιλοποίμενος
  • μία δωροεπιταγή 50 ευρώ από την εταιρία ενδυμάτων Doretta που πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις μας
  • ένα buff, προσφορά της εταιρίας αθλητικών ειδών Outrun της Δήμητρας Ανδρέου στη Μαρίνα του Φλοίσβου
  • δύο κληρώσεις από δύο κρασιά από την εταιρία MB Winners του μέλους μας Μαριάννας Μπερέσκου
  • (4 κληρώσεις) ακουστικά bluetooth Adidas, ευγενική προσφορά της εταιρίας Nexion Hellas

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αθηναίων, του ΟΠΑΝΔΑ, του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, των συλλόγων και όλα τα μέλη και τους φίλους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» για την παρουσία τους και τη στήριξή τους! Και του χρόνου με υγεία!

Το ΔΣ του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»


Περιγραφή

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στην αίθουσα «Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα», την οποία ευγενικά παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Evritania Trail Races 2024 Εκδρομή Αθηναίοι Δρομείς

06 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

06 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
17ος Μαραθώνιος Δρόμος της Μεσσήνης

06 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
7ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

06 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Πρόσκληση ζωής - Ανακοίνωση για αιμοδοσία

06 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.