Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας 2024 στο The Mall Athens στο Μαρούσι | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας 2024 στο The Mall Athens στο Μαρούσι



JA Greece: Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας 2024 στο The Mall Athens στο Μαρούσι

«My History Way», «To bostani mou» και «PlaySEN»: οι «Εικονικές Επιχειρήσεις» που κέρδισαν τα βραβεία καινοτομίας, προώθησης προϊόντος και καλύτερου περιπτέρου αντίστοιχα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 2024 του Junior Achievement Greece στο Τhe Mall Athens στο Mαρούσι. Πάνω από 1.000 μαθητές και μαθήτριες από γενικά γυμνάσια/λύκεια, ΕΠΑ.Λ. και ειδικά σχολεία της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου, τα οποία συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2024» του Junior Achievement Greece, παρουσίασαν την ημέρα εκείνη τις καινοτόμες μαθητικές τους «startup» και κατέπληξαν το κοινό και την κριτική επιτροπή τoυ JA Greece.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JA Greece τελεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Την επίσημη έναρξη της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης, στην οποία συμμετείχαν 56 «Εικονικές Επιχειρήσεις», κήρυξε στις 09:00 π.μ. ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Inspirational Mentor του JA Greece Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρουσίασαν σε περίπτερα τα καινοτόμα προϊόντα τους στο αγοραστικό κοινό και στην κριτική επιτροπή του JA Greece, η οποία αξιολόγησε τις ομάδες. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν απερίγραπτος καθώς εξηγούσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και πωλούσαν τα πρωτότυπα προϊόντα τους.

«Θαυμάσαμε την αστείρευτη δημιουργικότητα, το πάθος, το ήθος, το μεγάλο ταλέντο των παιδιών στην επιχειρηματικότητα και τη συγκινητική κοινωνική και περιβαλλοντική τους ευαισθησία. Το επίπεδο των μαθητικών “επιχειρήσεων” ήταν υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά και δυσκολευτήκαμε πολύ να αποφασίσουμε σε ποιες “Εικονικές Επιχειρήσεις” θα απονείμουμε τα 3 βραβεία της εκδήλωσης. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους εθελοντές/συμβούλους επιχειρηματικότητας και τους Inspirational Mentors. Eίδαμε στο The Mall Athens την Ελλάδα που μας γεμίζει ελπίδα» δήλωσε ο κύριος Αιμίλιος Κυριάκου, διευθύνων σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου, πρόεδρος ΔΣ του JA Greece και πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε για 10η χρονιά στο Εμπορικό Κέντρο της LAMDA Development The Mall Athens. Οι μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που βραβεύτηκαν, σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού, είναι:

Βραβείο «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας»:  Εικονική Επιχείρηση «Μy History Way» από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Το Hip History της «εταιρίας» My History Way είναι ένα καινοτόμο οικολογικό επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων για την ελληνική μυθολογία που απαντά στον κοινωνικό αποκλεισμό των παιδιών με προβλήματα όρασης. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι είναι δίγλωσσο, στα ελληνικά αλλά και σε κώδικα μπράιγ (Braille), επιτρέποντας σε όλα τα παιδιά, μέσα από τον υπέροχο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, να παίζουν ξεπερνώντας απομόνωση και προκαταλήψεις. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παύλος Κουτσοβίτης. Εθελοντής-σύμβουλος επιχειρηματικότητας: Αλέξανδρος Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Foresight και Γενικός Γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Το βραβείο απένειμε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Inspirational Mentor JA Greece Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με τον πρόεδρο ΔΣ του JA Greece, διευθύνοντα σύμβουλο της Citi Ελλάδος Μάλτας και Κύπρου κύριο Αιμίλιο Κυριάκου.

Βραβείο «Καλύτερη Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας: Εικονική Επιχείρηση «To Βostani Μou» από το Γυμνάσιο της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής. Πρόκειται για εφαρμογή ενοικίασης χωραφιών στην οποία οι χρήστες μπορούν να διαθέτουν το δικό τους μποστάνι και να παρακολουθούν με live κάμερα πώς μεγαλώνουν τα λαχανικά. Η «εταιρία» αναλαμβάνει τη βιολογική καλλιέργεια και στέλνει τη σοδειά στους πελάτες κατ’ οίκον. Στόχος της «επιχείρησης» είναι να προωθηθεί η καλλιέργεια της ελληνικής γης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανάσιος Κριαράς, Αθανασία Φωτεινού. Εθελοντής-σύμβουλος επιχειρηματικότητας: Μύρωνας Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού. Το βραβείο απένειμε ο κύριος Στέφανος Κοτσώλης, πρόεδρος ΔΣ της LAMDA Development με τον κύριο Μάρκο Βερέμη, μέλος ΔΣ JA Greece, συνιδρυτή και πρόεδρο ΔΣ Upstream, εταίρο Big Pi Ventures Capital και πρόεδρο της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ.

Βραβείο «Kαλύτερο Περίπτερο»: Εικονική Επιχείρηση «PlaySEN» από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Πατρών. H «PlaySEN» είναι μια «επιχείρηση» παραγωγής εξειδικευμένων παιδικών παιχνιδιών τύπου Montessori, η οποία έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προώθηση ξύλινων παιχνιδιών, ειδικά σχεδιασμένων και κατασκευασμένων από μασίφ ξύλο, υλικό φιλικό προς το περιβάλλον, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, καθώς και παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, να αναπτύξουν λεπτές κινητικές δεξιότητες, συντονισμό χεριού-ματιού, μέτρηση όρασης, υπομονή, προσοχή και συγκέντρωση, έτσι ώστε να αποκτήσουν χρήσιμες ικανότητες και δεξιότητες απαραίτητες για την αποτελεσματική τους ένταξη στη μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον, τα παιχνίδια αυτά απευθύνονται και σε υπερηλίκους με προβλήματα μνήμης. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χρήστος Αδαμόπουλος, Νίκη Αγγελοπούλου, Θεοδώρα Διαμάντη, Μαρία Καζάκου, Νικόλαος Κρικής, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Στέφανος Νικήτας, Μαρία Παπανικολάου, Αικατερίνη Σταυλιώτη, Ευστάθιος Φιλιππόπουλος. Εθελοντής-σύμβουλος επιχειρηματικότητας: Δημήτρης Βορρής, Coffee Island. Το βραβείο απένειμε ο κύριος Νίκος Χρηστάκης, μέλος ΔΣ JA Greece, Managing Director HP Ελλάδος και Κύπρου με τον κύριο Αργύρη Τζικόπουλο, γενικό διευθυντή του JA Greece.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν (με αλφαβητική σειρά): Καλλίσα Αποστολίδου – Αναπληρώτρια ΓΓ JA Greece και υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και μέλος ΔΣ Raycap, Στέλιος Βαΐου – Senior Commercial Finance Business Partner SAP, Μάρκος Βερέμης – μέλος ΔΣ JA Greece και Partner BigPi Ventures, Μαρία Γάτσου – μέλος ΔΣ JA Greece και Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ, Ντιάνα Γεωργακοπούλου – γενική διευθύντρια συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Νικόλαος Γκατίδης – Innovation Lead Accenture, Aλεξανδρος Δαλέντζας – Principal Solution Advisor SAP, Νίκος Δημητριάδης – Print Category Manager Eastern Central Europe HP, Λεωνίδας Κανελλόπουλος – μέλος ΔΣ JA Greece και Chief Sustainability Officer ΤΙΤΑΝ, Αλέξης Κομσέλης – Director AHEAD Alba Graduate Business School, Νίκος Χρηστάκης - μέλος ΔΣ JA Greece και Managing Director HP Inc Greece & Cyprus, Αιμίλιος Κυριάκου – πρόεδρος ΔΣ JA Greece και διευθύνων σύμβουλος Citi Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Φανή Μπαμπιολάκη – επικεφαλής HR Business Partners Μονάδων Διοίκησης Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Μιχάλης Πρίντζος – Country Head The Hellenic Initiative Greece, Νικόλαος Σαλπέας – διευθυντής, Διεύθυνση Εγκρίσεων Λιανικής Τραπεζικής Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ευάγγελος Μάξιμος A. Σκοπελίτης – διευθυντής Brand, Marketing και Επικοινωνίας ΕΥ Ελλάδος, Σπύρος Σταγάκης – Senior Advisor συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Γιάννης Σωτηρόπουλος – μέλος ΔΣ JA Greece & Vice President Promoset ΑΕ, Χαρίτα Φραγκούλη – Head of Retail & Online Sales Southern Europe, Middle East, Africa HP, Μιχάλης Χριστοδούλου – μέλος ΔΣ JA Greece και μέλος ΔΣ Ομίλου Χριστοδούλου CHB.

Τη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας του JA Greece επισκέφτηκαν ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Μύρωνας Φλουρής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η αντιπεριφεριάρχης Παιδείας της περιφέρειας Αττικής Έρρικα Πρεζεράκου, οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Μανώλης Καψής, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η διευθύντρια επικοινωνίας της Μotor Oil_Αμαλία Κυπαρίσση, η διευθύντρια τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ Ντόρα Οικονόμου, η πρέσβειρα Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα, επικοινωνιολόγος και αλπινίστρια Βανέσα Αρχοντίδου κ.ά.

Επόμενος σταθμός είναι η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Εμπορικό Κέντρο της LAMDA Development Μediterranean Cosmos.

Στη συνέχεια του προγράμματος/διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2024», οι μαθητικές ομάδες θα διεκδικήσουν το Public Choice Award σε ειδική ιστοσελίδα, στην οποία θα ψηφίζει το κοινό. Για τη συμμετοχή τους στον Πανελλαδικό Τελικό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2024», θα αξιολογηθούν από τα business plan που θα καταθέσουν.

Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2024

Με τη χρηματοδότηση: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Raycap, Citi Foundation, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, LAMDA Development, SAP, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, EY Ελλάδος, Accenture, Μπάρμπα Στάθης

Χορηγοί Εκδήλωσης: The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Vision

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, Kosmos FM, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The TOC.gr, Athens Deejay FM, Rock FM, Λάμψη FM, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr.

Junior Achievement Greece

Το Junior Achievement Greece ιδρύθηκε το 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 15 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως. Το 2024, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

 

 

                               

                               

                               

                               

                               

 

 

 

 


Περιγραφή

«My History Way», «To bostani mou» και «PlaySEN»: οι «Εικονικές Επιχειρήσεις» που κέρδισαν τα βραβεία καινοτομίας, προώθησης προϊόντος και καλύτερου περιπτέρου αντίστοιχα

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Οι νικητές του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay

20 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ 7ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ

20 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Το παγκόσμιο χρυσό κατέκτησε η ελληνική, μαθητική «start-up» Isometricks!

20 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ 7ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

20 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

20 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.