Έργο LIFE-IP CEI-Greece – Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης και Τριήμερου ​​​​​​​Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στο Νότιο Αιγαίο | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Έργο LIFE-IP CEI-Greece – Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης και Τριήμερου ​​​​​​​Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στο Νότιο Αιγαίο



Έργο LIFE-IP CEI-Greece – Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης και Τριήμερου
Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στο Νότιο Αιγαίο, 26-29/3/2024

Το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦοΔΣΑ), ο Δήμος Ρόδου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) σας προσκαλούν στην Ημερίδα Ενημέρωσης και στο Τριήμερο Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας, τα οποία συνδιοργανώνουν από τις 26 έως και τις 29 Μαρτίου 2024 στη Ρόδο (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου, Κτίριο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πλατεία Ελευθερίας 1), με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης από ενδιαφερομένους όλων των νησιών της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υ.Π.ΕΝ., σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το ΙΕΚ Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου του Υπουργείου Τουρισμού και το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου – Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου 2024, 12:00-15:30, θα διεξαχθεί η Ημερίδα Ενημέρωσης, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας που δύναται να εφαρμοστούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής. Κατά την έναρξη των εργασιών, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κύριοι: Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Αλέξανδρος Κολιάδης, δήμαρχος Ρόδου, Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υ.Π.ΕΝ., Ιωάννης Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, Μαριάννα Νικολαΐδου, ειδική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Αλεξάνδρα Τόγια, διευθύνουσα σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, και Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου και πρόεδρος ΔΣ του ΔΑΦΝΗ.

Ακολούθως, θα διεξαχθούν εισαγωγικές ομιλίες για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και τον ΦοΔΣΑ. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το έργο LIFE-IP CEI-Greece, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του, καθώς και οι πιλοτικές δράσεις του από τον συντονιστή και τους εταίρους του. Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογής αρχών κυκλικής οικονομίας στη διαχείριση αποβλήτων από επιχειρήσεις στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επιπλέον, από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου 2024, 09:00-15:00, θα διεξαχθεί το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού, στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους εταίρους του Έργου. Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερόμενων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, τα ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ.

Η συμμετοχή γίνεται με φυσική παρουσία στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, ενώ παράλληλα θα υπάρξει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης ePresence για τους κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο, για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/ZsrDnAHRGYXNhUqs5 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IP CEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας www.circulargreece.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

•    https://www.facebook.com/CircularGreece/
•    https://twitter.com/CircularGreece
•    https://www.linkedin.com/company/life-ip-cei-greece-circular-greece/
•    https://www.instagram.com/circulargreece/
•    https://youtube.com/@circulargreece 

Διοργανωτές:


Περιγραφή

Το Έργο συντονίζεται από το Υ.Π.ΕΝ., σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Έργο LIFE-IP CEI-Greece - Δελτίο Τύπου Απολογισμού Εκδηλώσεων Κυκλικής Οικονομίας σε Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

11 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Γιάννης Ανδρουλάκης: «Η κυκλική οικονομία δεν αφορά τους λίγους, κάποιους ακτιβιστές του περιβάλλοντος. Είναι μονόδρομος για το μέλλον»

11 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
LIFE-IP CEI-Greece

11 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Έργο LIFE-IP CEI-Greece – Διοργάνωση Εσπερίδας Ενημέρωσης & Τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 04-07/12/2023

11 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ολοκλήρωση της Εσπερίδας Ενημέρωσης και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας

11 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.