Τσίμπα ένα Χαμόγελο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ευτυχία | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Τσίμπα ένα Χαμόγελο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ευτυχία



Τσίμπα ένα Χαμόγελο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ευτυχία.

 

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας είναι μια παγκόσμια εκδήλωση, που διοργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Μας υπενθυμίζει ότι το να είσαι ευτυχισμέν@  είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αξίζει να γιορτάζεται. Με αφορμή αυτό, το InfinityGreece πραγματοποιεί για 7η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ευτυχίας, χαρίζοντας χαμόγελα σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Η ευτυχία είναι ένα θέμα που ανέκαθεν απασχολούσε την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας, το ζήτημα της αναζήτησης της ευτυχίας είναι πολυδιάστατο και έχει πολλές παραμέτρους. Με τη φετινή μας διοργάνωση θα θέλαμε να αναδείξουμε ότι υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους, όπως η σωματική και η ψυχική υγεία, το ασφαλές περιβάλλον στην εργασία, η σημασία της ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας, ο εθελοντισμός, η ενασχόληση με το περιβάλλον, η αγάπη για τα ζώα, η ευγνωμοσύνη και πολλά ακόμη. Είναι καθαρά επιλογή μας πώς θα μάθουμε να νιώθει όμορφα ο εαυτός μας. 

Σκοπός λοιπόν του φεστιβάλ είναι η μετάδοση της χαράς σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και η εύρεση του τρόπου με τον οποίο μπορούν οι άνθρωποι να γίνουν πιο ευτυχισμένοι.

Πως θα πραγματοποιηθεί αυτό;

Το InfinityGreece αναλαμβάνει δράση για την υλοποίηση ενός τετραήμερου φεστιβάλ γεμάτου ευτυχία! Το Φεστιβάλ Ευτυχίας θα διεξαχθεί από τις 19/3/2024 έως και τις 22/3/2024. Την Τρίτη 19/3 θα λάβουν χώρα δράσεις που σχετίζονται με τη σωματική υγεία και την ευεξία. Ειδικότερα, το απόγευμα στα γραφεία του InfinityGreece (Βαλαωρίτου 20, 4ος όροφος), στις 16:30, θα γίνει ένα session Yoga από την εξειδικευμένη Personal Instructor Ζωή Προκοπάκη. Στις 18:30 θα λάβει χώρα ένα Latin Dance Workshop από την έμπειρη χορεύτρια Φωτεινή Κόκκα. Οι συγκεκριμένες δράσεις απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ικανοτήτων.

Την Τετάρτη 20/3 (Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας) θα διεξαχθεί το Pre-Event από τις 11:00 έως τις 16:00, όπου η ομάδα μας θα σε περιμένει στην Αριστοτέλους, στο ύψος του GlassBox.  Οι δράσεις μας θα περιλαμβάνουν Infopoints, με πληροφορίες για την ευτυχία, καθώς και με θετικές ειδήσεις ανά τον κόσμο. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα διαγωνισμοί και μοίρασμα μπαλονιών στο κίτρινο χρώμα της ευτυχίας. Άλλες δραστηριότητες, δημιουργικού χαρακτήρα (π.χ. ένα «Δέντρο της Ευτυχίας»), θα σου δώσουν την ευκαιρία να προσθέσεις τη δική σου άποψη και πινελιά για την ευτυχία! 

Το μεσημέρι της Τετάρτης (14:00 έως 16:00), οι εθελοντές μας θα μοιράζουν τα so-called «Τσιμποχαμόγελα» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αυτά είναι χαρτιά Α4, από τα οποία «τσιμπάς» οτιδήποτε σου λείπει από την καθημερινότητά σου όπως ελπίδα, χαρά, ηρεμία, αγάπη και πολλά άλλα. Αν θες να γίνεις και εσύ μέλος της ομάδας μας και να δώσεις χαρά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης μοιράζοντας τσιμποχαμόγελα, δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/3 στις 17:00) στο The Caravan B&B  θα ακολουθήσει  σχετική εκδήλωση  για θέματα κοινωνικής ευτυχίας και θετικής ψυχολογίας με βασικό στόχο την κατανόηση της ευτυχίας σε διαφορετικές πτυχές της ζωής του ανθρώπου. Η Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Σαββίνα Μορέλου, θα παρουσιάσει πρακτικές ευτυχίας ανά τον κόσμο. Η ομάδα της Iasis at Work και συγκεκριμένα η συνεργάτιδα κυρία Μαγδαληνή Λουκίδου, κοινωνική λειτουργός, θα μας μιλήσει για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας στην εργασία. Έπειτα, η ψυχολόγος Μαρία Αραμπατζή θα μας τονίσει τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων στους ανθρώπους. Ένα ακόλουθο Workshop Θετικής Ψυχολογίας  θα εστιάσει στα θετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, την ανθεκτικότητα και την ευγνωμοσύνη. 

Συνεργάτες μας θα βρίσκονται με τη μορφή Infopoints: Iasis at Work, Greenpeace, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, ActionΑid, Φιλοζωική Οργάνωση Noiazomai - Animal Rescue Thessaloniki Greece, ενώ θα λάβουν χώρα και διαγωνισμοί με πολλά δώρα και εκπλήξεις! Το «Κοινωνικό Εισιτήριο» της εκδήλωσης θα αποσκοπεί στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να στηριχθεί  το Ίδρυμα «Η Μέλισσα» Ορφανοτροφείο Θηλέων. Εδώ μπορείς να δεις πώς μπορείς να βοηθήσεις. Μετά τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί After Party – «10 χρόνια Ευτυχίας - 10 χρόνια Infinity Greece», όπου θα γίνει και η έναρξη του εορτασμού των γενεθλίων του οργανισμού.

Την Πέμπτη 21/3 (17:00- 19:00) θα πραγματοποιηθεί μία εθελοντική δράση σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Οργάνωση Spectral Stray Action στην οδό Θεσσαλονίκης 20, στο Ωραιόκαστρο. Στόχος είναι να αναδειχθεί η συσχέτιση της ευτυχίας με την απόκτηση ενός κατοικιδίου. Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τις υπέροχες δράσεις τους αλλά και τα πιο γλυκά ζωάκια που χρειάζονται φροντίδα και κατανόηση.

Η Spectral Stray Action είναι ένας πολιτιστικός και φιλοζωικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στο Ωραιόκαστρο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δρα στους χώρους της περίθαλψης, προστασίας και φροντίδας αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Επίσης μεριμνά για τις νοσηλείες, θεραπείες, στειρώσεις και υιοθεσίες ζώων. Μπορείτε να φτάσετε στα κεντρικά του οργανισμού με το λεωφορείο 56, σταματώντας στη στάση Πλακίδα.

Την Παρασκευή 22/3 (14:00-17:00) στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα σε περιμένουμε με σκοπό την ανάδειξη του Project «Ραντεβού στις βρύσες», μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Εκεί θα βρείτε πολλά ενημερωτικά infopoint, δράσεις δρόμου και διαδραστικά παιχνίδια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να διεκδικήσουμε την πρόσβαση σε τρεχούμενο και πόσιμο νερό και την εγκατάσταση και συντήρηση δημόσιων βρυσών παντού, καθώς και τη μείωση των χιλιάδων πλαστικών μπουκαλιών που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Άλλος ένας σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχύσουμε την κουλτούρα της επαναχρησιμοποίησης.

Η Greenpeace είναι μία μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται δυναμικά σε ζητήματα βιωσιμότητας της ενέργειας, των θαλασσών και της διατροφής.

Το βράδυ της Παρασκευής είσαι καλεσμένος στο Cine Happy Night at InfinityGreece στα γραφεία του InfinityGreece, όπου θα προβληθεί μια ταινία σχετική με την ευτυχία. Η προβολή θα γίνει στις 20:00, στα κεντρικά μας γραφεία, στη Βαλαωρίτου 20, στον τέταρτο όροφο.

Υποστηρικτές μας στο Φεστιβάλ Ευτυχίας «Τσίμπα ένα Χαμόγελο»

Η υλοποίηση του φεστιβάλ δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη αρωγή των υποστηρικτών μας, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μας να συμμετάσχουμε σε ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ Ευτυχίας μεταδίδοντας χαρά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επομένως, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας, με την προσφορά της μοναδικής αίθουσας εκδηλώσεων The Caravan Bed and Breakfast, με την παροχή απολαυστικών αναψυκτικών Σουρωτή, με την παροχή ξηρών καρπών Χαρίλαος - Εργαστήριο Ξηρών Καρπών και χειροποίητων σοκολατένιων treat Oh la la chocolat, καθώς και τους The MindTrap Mediterranean Cosmos, Curves Cyprus Greece και Animus Day Spa | Spa Μασάζ Θεσσαλονίκη για τα υπέροχα δώρα που προσφέρουν στο κοινό της εκδήλωσης.

Συνεργάτες μας στο Φεστιβάλ Ευτυχίας «Τσίμπα ένα Χαμόγελο»

Η επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην πολύτιμη βοήθεια που θα προσφέρουν και οι συνεργάτες μας. Η αφοσίωσή τους στην προώθηση της χαράς σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης έκανε δυνατή την οργάνωση αυτού του εναλλακτικού Φεστιβάλ Ευτυχίας.

Iasis at Work

ActionΑid

skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Greenpeace

Φιλοζωική Οργάνωση Noiazomai - Animal Rescue Thessaloniki Greece 

Ίδρυμα «Η Μέλισσα» Ορφανοτροφείο Θηλέων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ: https://tsimpasmile.gr/

Δηλώστε τώρα συμμετοχή, αν θέλετε να πάρετε μέρος στην οργάνωση του φεστιβάλ εδώ: https://forms.gle/rU4KzdcUtvuLBgyu9

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Infinity Greece εδώ: https://infinitygreece.com

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες του Facebook Event για τη δράση δρόμου εδώ.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ημερίδα και το After Party εδώ.

Το Δελτίο Τύπου συνέγραψαν οι Στέλιος Βαβάκας και Μάριος Παχίδης.


Περιγραφή

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας είναι μια παγκόσμια εκδήλωση, που διοργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Μας υπενθυμίζει ότι το να είσαι ευτυχισμέν@  είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αξίζει να γιορτάζεται. Με αφορμή αυτό, το InfinityGreece πραγματοποιεί για 7η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ευτυχίας, χαρίζοντας χαμόγελα σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Athens Pre Pride Party

15 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Η Ελλάδα των γεύσεων» Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών

15 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024: Το Καλύτερο από Δύο Κόσμους

15 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το 8ο BEYOND BORDERS ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

15 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το 9ο Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα!

15 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.