Η Ελληνική Αποστολή Καινοτομίας στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα RInnoValleys | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Η Ελληνική Αποστολή Καινοτομίας στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα RInnoValleys



Η Ελληνική Αποστολή Καινοτομίας στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα RInnoValleys

Το Envolve Entrepreneurship, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και το Thess INTEC εκπροσώπησαν το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας στη διακρατική επίσκεψη του RInnoValleys στη Βαρκελώνη.

Το RInnoValleys είναι μια συνέργεια εκπροσώπων καινοτομίας από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία για να συνδεθούν οι DeepTech startups με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας.

Το RInnoValleys (https://rinnovalleys.eu) αποτελεί μια πρωτοβουλία συνεργασίας από εκπροσώπους των οικοσυστημάτων καινοτομίας της Ελλάδας, της Καταλονίας (Ισπανία), της Μάλτας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου και της Ιρλανδίας, και οραματίζεται να μετασχηματίσει τις περιοχές αυτές σε περιφέρειες καινοτομίας, συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Με επικεφαλής το Envolve Entrepreneurship (Ελλάδα) και συνεργάτες την ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa (Καταλονία-Ισπανία), την Ουγγρική Υπηρεσία Καινοτομίας (Ουγγαρία), την Acceler8 Limited (Μάλτα), την Εθνική Ένωση Κοινοτικών Επιχειρηματικών Κέντρων (Ιρλανδία) και την Startup Europe Regions Network (Βέλγιο), η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, διάρκειας ενός έτους, αποσκοπεί στη διασύνδεση των έξι αυτών οικοσυστημάτων καινοτομίας και την ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους στις υπηρεσίες υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC). Η εναρκτήρια συνάντηση του RInnoValleys πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη και φιλοξένησε 26 εκπροσώπους του οικοσυστήματος καινοτομίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών.

Την εκδήλωση φιλοξένησε η ACCIÓ, η Δημόσια Υπηρεσία για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων της Καταλονίας, παρουσιάζοντας το οικοσύστημα  καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεών της, συμπεριλαμβανομένων των Tech Barcelona, Barcelona Super Computing Center, Aristos Funding, Go Bridge the Gap, Collider, καθώς και startups όπως η Nimble Diagnostics και η Mimark. Κάθε συμμετέχουσα χώρα-μέλος συνοδευόταν από δύο εκπροσώπους του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, διαφορετικών κατηγοριών  του «τετραπλού έλικα», όπως πανεπιστημίων, τεχνολογικών και ερευνητικών κέντρων, επιχειρήσεων και οργανισμών υποστήριξης startup εταιριών, καθώς και κυβερνητικών φορέων υποστήριξης έρευνας και καινοτομίας. Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν ο Βασίλειος Γογγολίδης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Δράσεων Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Νίκος Κατσιαδάκης, Ecosystem Developer του ThessINTEC – Thessaloniki Innovation & Technology Center, καθώς και μέλη της ομάδας του Envolve Entrepreneurship. H ελληνική αποστολή παρουσίασε την εξέλιξη του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας της χώρας, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και το οικοσύστημα υποστήριξής τους, καθώς και το υπό ανάπτυξη τεχνολογικό πάρκο ThessINTEC. Στόχος της αποστολής ήταν η εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, η παρουσίαση ευκαιριών και παράλληλα η ενίσχυση της τεχνογνωσίας αναφορικά με καλές πρακτικές του εξελιγμένου οικοσυστήματος της Βαρκελώνης.

Το RInnoValleys εστιάζει στη διασύνδεση και στην πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC), στην αναγνώριση των καλύτερων πρακτικών από περιοχές με ισχυρή καινοτόμο δραστηριότητα, καθώς και στη διευκόλυνση της συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός διακρατικού κοινού σχεδίου δράσης για την ενίσχυση των δυνατοτήτων αυτών των περιοχών και η σύνδεσή τους με το οικοσύστημα του EIC.

Το εγχείρημα ξεκίνησε με την υποστήριξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon Europe. Το RInnoValleys πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά τα ευρωπαϊκά οικοσυστήματα επιχειρηματικότητας ενισχύοντας τη συνεργασία, εξασφαλίζοντας την ανάμειξη βασικών μελών του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος καινοτομίας από τον δημόσιο τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών (Quadruple Helix Model).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://rinnovalleys.eu και να ακολουθήσετε το RInnoValleys στο LinkedIn htpps://linkedin.com/company/rinnovalleys.

Σχετικά με το RInnoValleys

Το RInnoValleys είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το «Horizon Europe Framework Programme» (HORIZON) και σκοπεύει στο μετασχηματισμό περιοχών σε περιφέρειες καινοτομίας. Οργανισμοί από τα οικοσυστήματα καινοτομίας της Ελλάδας, της Καταλονίας-Ισπανία, της Μάλτας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου και της Ιρλανδίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συνδέσουν DeepTech νεοφυείς επιχειρήσεις με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας. Η RInnoValleys είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις ανισότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην υποστήριξη των DeepTech startups και την πρόσβασή τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC). Το πρόγραμμα εξασφαλίζει την ανάμειξη βασικών συντελεστών καινοτομίας από το δημόσιο τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών (Quadruple Helix Model), με στόχο τη συμπερίληψη σε όλες τις περιοχές της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών περιοχών, ευθυγραμμίζοντας την τοπική καινοτομία με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα καινοτομίας. (New European Innovation Agenda).

Εταίροι του RInnoValleys είναι οι:

Διαβάστε περισσότερα για το εγχείρημα του RInnoValleys: https://rinnovalleys.eu 

Ακολουθήστε το RInnoValleys στο LinkedIn: htpps://linkedin.com/company/rinnovalleys 

 


Περιγραφή

Το Envolve Entrepreneurship, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και το Thess INTEC εκπροσώπησαν το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας στη διακρατική επίσκεψη του RInnoValleys στη Βαρκελώνη.Το RInnoValleys είναι μια συνέργεια εκπροσώπων καινοτομίας από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία για να συνδεθούν οι DeepTech startups με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Σε τροχιά επιτάχυνσης: Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο EnvolveXL

02 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

02 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το EnvolveXL επενδύει στο οικοσύστημα καινοτομίας στηρίζοντας 100 startups μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

02 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας από το Envolve Entrepreneurship

02 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Nέο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων για τον ψηφιακό και βιώσιμο μετασχηματισμό της οικονομίας

02 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.