JA Greece: To κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του μαθητική «startup» για το Public Choice Award – Βραβείο Κοινού 2024 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

JA Greece: To κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του μαθητική «startup» για το Public Choice Award – Βραβείο Κοινού 2024



JA Greece: To κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του μαθητική «startup» για το Public Choice Award – Βραβείο Κοινού 2024

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου 2024

To κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει διαδικτυακά μαθητικές «startup» οι οποίες συμμετέχουν στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program 2024» του Junior Achievement Greece και να τις στηρίξει με την online ψήφο του στην πλατφόρμα: https://jagreece.org/promovoting/. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου 2024.

Οι μαθητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα –από γενικά γυμνάσια και λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και ειδικά σχολεία– έχουν δημιουργήσει έξυπνα και πρωτότυπα διαφημιστικά βίντεο 30 δευτερολέπτων, τα οποία το κοινό βλέπει και ψηφίζει. Συμμετέχουν καινοτόμες «Εικονικές Επιχειρήσεις» από τους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Αργολίδας, Μαγνησίας, Xανίων, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ευβοίας, Έβρου, Ξάνθης, Μεσσηνίας, Ηλείας, Δράμας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Χίου, Λέσβου, Γρεβενών, Αχαΐας.

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει το Public Choice Award - Bραβείο Kοινού 2024, το οποίο θα απονεμηθεί στην εντυπωσιακή τελική εκδήλωση του προγράμματος, στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024 του JA Greece», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το κοινό μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά έως και τρεις μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις. Στη σελίδα της ψηφοφορίας οι επισκέπτες βλέπουν τα βίντεο, επιλέγουν τις ομάδες που θέλουν να ψηφίσουν και πατούν την επιλογή «ΨΗΦΙΣΤΕ» στο κάτω μέρος της σελίδας για να καταχωριστούν οι ψήφοι. Στη σελίδα υπάρχει ειδική ενότητα «Inspirational Mentors» όπου παρουσιάζονται οι 50 κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας που υποστηρίζουν φέτος 50 μαθητικές «startup».

Η ψηφοφορία του κοινού ακολουθεί τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης 2024 του JA Greece, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens και την 1η Μαρτίου στο Mediterrenean Cosmos με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι 10 ομάδες που θα διαγωνιστούν στον Πανελλαδικό Τελικό θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή του Junior Achievement Greece βάσει του business plan που έχουν καταθέσει στην υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program» JA Greece Φωτεινή Τουρνή.

Η νικήτρια μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Πανελλαδικού Τελικού 2024 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe/ GEN-E 2024 που θα φιλοξενηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Ιουλίου 2024 από το JA Ιταλίας στην πόλη Κατάνια της Σικελίας.

Πανευρωπαϊκά συμμετέχουν στο «JA Company Program» 300.000 μαθητές και μαθήτριες (από 15 έως και 21 ετών) από 40 ευρωπαϊκές χώρες.

Ελληνικές μαθητικές «startup» στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Εμπορική Έκθεση Virtual Expo JA Europe/GEN-E 2024

Το JA Europe/Gen-E είναι τo μεγαλύτερο φεστιβάλ επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, μια γιορτή για τα επιχειρηματικά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής νεολαίας και των υποστηρικτών της. Οι GEN-E είναι οι Ευρωπαίοι κάθε ηλικίας, οι οποίοι πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, την εργασία και την καινοτομία. Χιλιάδες μαθητές/ριες και φοιτητές/ριες της Ευρώπης παρουσιάζουν κάθε χρόνο στο JA Europe/GEN-E τις πρωτοποριακές «επιχειρήσεις» τους, διαδικτυακά και διά ζώσης, διαγωνίζονται και διεκδικούν βραβεία.

H εγγραφή στο JA  Europe/GEN-E 2024 είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο www.gen-e.eu για να μπορούν να παρακολουθούν τα στάδια της προετοιμασίας του φεστιβάλ, να επισκέπτονται ψηφιακά μαθητικά και φοιτητικά περίπτερα, και να παρακολουθούν απευθείας μεταδόσεις.

Δεκάδες ελληνικές μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις 2024» ετοιμάζουν τα ευρωπαϊκά ψηφιακά τους περίπτερα στο Virtual Expo JA Europe/GEN-E 2024, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο κοινό στις 22 Μαΐου 2024.

Εθνική Υπερηφάνεια: Η ελληνική «Isometricks» εκπροσωπεί την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Μαθητικό Τελικό Επιχειρηματικότητας 2024 του Junior Achievement

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στις 16:00 ώρα Ελλάδος, θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook του Junior Achievement Worldwide ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μαθητικής Επιχειρηματικότητας για την απονομή του «Junior Achievement De La Vega Global Entrepreneurship Award 2024». Στον Παγκόσμιο Τελικό θα διαγωνιστούν οι 6 καλύτερες μαθητικές «startup» του κόσμου από τις ΗΠΑ (JA USA), τη Λατινική Αμερική (JA Americas), την Ευρώπη (JA Europe), την Ασία (JA Asia Pacific), την Αφρική (JA Africa) και τις αραβικές χώρες (JA MENA).

Παγκοσμίως συμμετέχουν στο «JA Company Program» δύο εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες που βρίσκονται στην εφηβεία.

Την Ευρώπη εκπροσωπεί η ελληνική μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους κερδίζοντας το 1ο Βραβείο στην Ευρώπη, το Χρυσό Μετάλλιο του JA Europe/GEN-E 2023, στη διοργάνωση που φιλοξένησε στην Κωνσταντινούπολη το Junior Achievement Τουρκίας.

Η «Ιsometricks» κατέκτησε την Ευρώπη με το «Wizzle», ένα καινοτόμο παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά και ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο. Οι ψηφίδες του «Wizzle» σχεδιάζονται με μαθηματικούς υπολογισμούς και εκτυπώνονται από τα ίδια τα παιδιά σε 3D εκτυπωτή. 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κέρδισε για δύο συνεχόμενες χρονιές (2022 Microgreens Magicgreens και 2023 Ιsometricks) τα χρυσά μετάλλια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού JA Europe/GEN-E. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά καθώς καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει για δύο διαδοχικές χρονιές το πρώτο βραβείο της ηπείρου της στα 105 χρόνια ζωής του Junior Achievement.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του JA Greece: https://jagreece.org                                                                                                                                                                                                    


Περιγραφή

To κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει διαδικτυακά μαθητικές «startup» οι οποίες συμμετέχουν στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program 2024» του Junior Achievement Greece και να τις στηρίξει με την online ψήφο του στην πλατφόρμα: https://jagreece.org/promovoting/. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου 2024.

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Οι νικητές του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay

28 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Το παγκόσμιο χρυσό κατέκτησε η ελληνική, μαθητική «start-up» Isometricks!

28 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

28 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Σε τροχιά επιτάχυνσης: Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο EnvolveXL

28 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας 2024 στο The Mall Athens στο Μαρούσι

28 Μαρτίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.