Η φοιτητική κοινότητα σχεδιάζει το μέλλον στο Immersive Futures Hackathon Aνοιχτής Kαινοτομίας και Δημιουργικότητας | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Η φοιτητική κοινότητα σχεδιάζει το μέλλον στο Immersive Futures Hackathon Aνοιχτής Kαινοτομίας και ΔημιουργικότηταςΗ φοιτητική κοινότητα σχεδιάζει το μέλλον στο Immersive Futures Hackathon Aνοιχτής Kαινοτομίας και Δημιουργικότητας

  • Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές-ερευνητές και τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον;
  • Το Immersive Future Hackathon στις 28 και 29 Ιουνίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι μια συνδιοργάνωση της Creative+, της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και του Envolve Entrepreneurship, με την υποστήριξη του WE LEAD

H Creative+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου (https://creativeplus.panteion.gr/), και το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/el/), με την υποστήριξη του WE LEAD (https://www.joinwelead.org/el/), ανακοινώνουν τη διοργάνωση του hackathon ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας με τίτλο «Immersive Futures Hackathon», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2 του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Immersive Futures Hackathon προσκαλεί προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες και νέους δημιουργούς σε όλα τα πεδία της ψηφιακής παραγωγής και δημιουργίας να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε ένα διήμερο συνδημιουργίας και ανοιχτής καινοτομίας.

Θα απαντήσουν την επίκαιρη θεματική πρόκληση του hackathon: «Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές-ερευνητές και τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον;». Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν πειραματικές λύσεις και ψηφιακές εμπειρίες σε προκλήσεις του μέλλοντος μέσα από διαδραστικά εργαστήρια επιχειρηματικής ανάπτυξης και δημιουργίας ψηφιακών εφαρμογών.

Το Immersive Futures Hackathon αποσκοπεί στην εξοικείωση και στη διασύνδεση της ενεργού ακαδημαϊκής κοινότητας και των ψηφιακών δημιουργών με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Οι συμμετέχοντες, αξιοποιώντας νέες ψηφιακές δυνατότητες, εξοικειώνονται με τη συμμετοχική ανάπτυξη σεναρίων, ανθρωποκεντρικών, τεχνολογικών λύσεων και αφηγήσεων (storytelling) για το μέλλον (human-tech innovation).

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της ψηφιακής δημιουργίας και καινοτομίας της Creative+ και του Envolve Entrepreneurship, όπως επίσης και από προσκεκλημένους εκπροσώπους του ευρύτερου οικοσυστήματος. Οι ομάδες, με τη συμβουλευτική καθοδήγηση ειδικών, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες τους ιδέες, λύσεις, σενάρια και αφηγήσεις για το μέλλον αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, digital media, και θα πειραματιστούν με εργαλεία και  τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), Εικονικής (VR) και Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), Blockchain κ.ά. με μικρή ή καθόλου χρήση κώδικα (low code / no code).

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://bit.ly/IFHack

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά με την Creative + του Παντείου Πανεπιστημίου

Η Creative+ είναι η δομή επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στόχος της Creative+ είναι η υποστήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής ωρίμανσης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας με αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας που παράγεται από την ακαδημαϊκή – ερευνητική κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνδυασμό με τεχνολογίες αιχμής web3, για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και την ωρίμανσή τους.

Η Creative+, μόλις μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, έχει ήδη διοργανώσει Bootcamps Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ένα startup competition, καθώς και SDGs AI Hackathon αφιερωμένο στη σύζευξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Παράλληλα, κάθε μήνα διοργανώνονται διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο «Ιστορίες καινοτομίας που μας εμπνέουν», τα οποία αποσκοπούν στη γεφύρωση της κοινότητας του Παντείου Πανεπιστημίου με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και εξέχουσες προσωπικότητες του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Μάθε περισσότερα για την Creative+ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://creativeplus.panteion.gr/

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας από την ίδρυσή του το 2012. Ο Οργανισμός υποστηρίζει τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρηματικές ιδέες και προωθεί την καινοτομία μέσα από ένα ανοιχτό οικοσύστημα, το οποίο βασίζεται στις συνέργειες, τη διαφάνεια και την εξωστρέφεια. Το Envolve λειτουργεί ως ένας κόμβος καινοτομίας και γνώσης, προσφέροντας εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, υποστήριξη επιχειρηματιών, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού για την παγκόσμια κοινότητα.

Με το πρόγραμμα EnvolveXL, ο Οργανισμός καλλιεργεί την επόμενη γενιά επιχειρηματιών εξελίσσοντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμά του, χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη πορεία του Envolve Award Greece. Το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη 37 επιχειρήσεων και έχει προσφέρει περισσότερο από 6 εκατ. ευρώ στην οικονομία, προάγοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία.

Μάθε περισσότερα για το Envolve στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://envolveglobal.org


Περιγραφή

H Creative+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου (https://creativeplus.panteion.gr/), και το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/el/), με την υποστήριξη του WE LEAD (https://www.joinwelead.org/el/), ανακοινώνουν τη διοργάνωση του hackathon ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας με τίτλο «Immersive Futures Hackathon», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2 του Παντείου Πανεπιστημίου.

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.