16th Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

16th Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους#Psarokokaloisff #Premier

16th Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους 

8-14/7/2024,  Φολέγανδρος 

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση

Το εξαιρετικό διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Psarokokalo» επιστρέφει για 16η χρονιά με μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες τους είδους από την παγκόσμια παραγωγή, από 8 έως 14 Ιουλίου στη Φολέγανδρο, με στόχο να αποτελεί πηγή συναισθημάτων και να μας θυμίζει την ανθρωπιά μας και τις κοινές μας αξίες. Κινηματογράφος που αξίζει να ανακαλύψετε!

Οι επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος αντιμετωπίζονται ως κλειδιά που «ανοίγουν» τον διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων. Αποτελούν ιδανικά εργαλεία για την αποδόμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 102 ταινίες μικρού μήκους (µυθοπλασία, ντοκιµαντέρ και animation) από 42 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως των Καννών, του Λοκάρνο, του Σάντανς κ.ά., οι οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Δομή του κινηματογραφικού προγράμματος:  Διεθνές Διαγωνιστικό Ι Εθνικό Διαγωνιστικό  Ι Ειδικές Προβολές 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η αφοσίωση στο περιβάλλον και την αρχιτεκτονική, η καινοτόμος, φιλόδοξη, ποικιλόμορφη και εντυπωσιακή εστίαση του ενδιαφέροντος στη διοχέτευση εποικοδομητικής συλλογικής δράσης και στην παροχή μιας οριζόντιας ανάλυσης της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο πρόγραμμα προβάλλονται οι απόψεις καταξιωμένων διεθνώς αρχιτεκτόνων και όχι μόνο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: το ντοκιμαντέρ «Trudo Vertical Forest» το οποίο αφηγείται τη διαδικασία σχεδιασμού που υλοποίησαν ο Stefano Boeri Architetti καθώς και ο Formafantasma Tacchini Flock. Είναι το τελευταίο έργο παραγωγής C41 για τον Tacchini, σε σκηνοθεσία Filippo Raineri. Το έργο αντιπροσωπεύει μια συνεργασία μεταξύ της διάσημης ιταλικής μάρκας και του Formafantasma, ενός σχεδιαστικού στούντιο που ασχολείται με την έρευνα για την κατανόηση των οικολογικών, ιστορικών, πολιτικών και κοινωνικών επιρροών που διαμορφώνουν την τρέχουσα κατάσταση του σχεδιασμού.

Στο καθιερωμένο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του, το Psarokokalo στρέφει την προσοχή του σε νέους δημιουργούς αλλά και σε γνωστούς στο ελληνικό κοινό, όπως οι Zineb Triki, Emma D'Arcy (από το House of the Dragon), Sharif Andoura, Olivier Broche, Shuli Huang, Leo Suter, Vincent Macaigne, Alma Jodorowsky, Salomon Ligthelm, Melvin Mak , Iggy London, Berenice Bejo, Éric K. Boulianne, Xosé A. Touriñán, Yorgos Lamprinos (editor), Phénix Brossard, Denis Lavant, Charlie Rowe. 

Είκοσι προσωπικότητες ενεργών επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, των εικαστικών και της συγγραφής από 14 χώρες απονέμουν τα βραβεία του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους, ο εικαστικός καλλιτέχνης Bosco Sodi.


Περιγραφή

Το εξαιρετικό διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Psarokokalo» επιστρέφει για 16η χρονιά με μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες τους είδους από την παγκόσμια παραγωγή, από 8 έως 14 Ιουλίου στη Φολέγανδρο, με στόχο να αποτελεί πηγή συναισθημάτων και να μας θυμίζει την ανθρωπιά μας και τις κοινές μας αξίες. Κινηματογράφος που αξίζει να ανακαλύψετε!

Διαβάστε επίσης

Νέα
47o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ  ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

17 Ιουνίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.