Club Εργασίας : H πρόταση του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ για την υποστήριξη των πρώην χρηστών στην αναζήτηση εργασίας | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Club Εργασίας : H πρόταση του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ για την υποστήριξη των πρώην χρηστών στην αναζήτηση εργασίας



Η επιλογή του είδους της εργασίας που θα ακολουθήσει το άτομο αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή του. Στους χώρους εργασίας περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, διασφαλίζει τα μέσα επιβίωσης, βιώνει συναισθήματα ικανοποίησης, απογοήτευσης, χαράς, λύπης, επιτυχίες και αποτυχίες.

Παράλληλα με την ψυχική απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, το άτομο υποστηρίζεται για ν" ανακαλύψει τα χαρακτηριστικά του, τα ενδιαφέροντά του, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις αξίες του με στόχο την ισότιμη εργασιακή ένταξη. Στόχος είναι να προσεγγίσει έναν ικανοποιητικό βαθμό συμβατότητας της προσωπικότητάς του με το επάγγελμα ή τα επαγγέλματα που θα επιλέξει να ασκήσει.

Η επιτυχημένη ένταξη των πρώην χρηστών στην κοινωνία προϋποθέτει την επιτυχημένη ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η παραδοχή αυτή οδήγησε στη δημιουργία του Club Εργασίας. Βασικό στόχο του Club Εργασίας αποτελεί η υποστήριξη των μελών του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ που εργάζονται ή είναι σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας και η επαφή και δικτύωση με εργοδότες και φορείς εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Club Εργασίας υποστηρίζει τα μέλη του Προγράμματος στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στη διαμόρφωση επαγγελματικής ταυτότητας, στην προετοιμασία για εύρεση εργασίας (τεχνικές αναζήτησης εργασίας), στην υποστήριξη στην αναζήτηση εργασίας, στην πληροφόρηση για θέσεις εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ανάρτηση αγγελιών, στην ενημέρωση για εργασιακά θέματα και για Ημέρες Καριέρας, στην επαγγελματική συμβουλευτική, στη διαχείριση δυσκολιών και προβλημάτων στον εργασιακό χώρο με ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, στην παρακολούθηση της επαγγελματικής πορείας, στη σταθεροποίηση και εξέλιξή των μελών του στον εργασιακό τομέα.

Η συνεργασία με εργοδότες και στελέχη επιλογής προσωπικού στοχεύει στην αξιόπιστη ενημέρωση για το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης πέρα από μύθους και προκαταλήψεις, στην ευαισθητοποίηση για την ισότιμη ένταξη των πρώην χρηστών στην αγορά εργασίας, στην ενημέρωση για επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ και άλλων φορέων, στη δημιουργία δικτύου εργοδοτών για την απορρόφηση μελών του Προγράμματος σε θέσεις εργασίας και στην εξοικονόμηση χρόνου και κόστους στην διαδικασία προσλήψεων.

Παράλληλα, το Club Εργασίας αναπτύσσει συνεργασίες με εργασιακούς φορείς με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους για το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και την παρουσίαση της θεραπευτικής πρότασης του  ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ καθώς και τη δημιουργία δικτύου για την ενημέρωση του Προγράμματος για τα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας (ισχύουσα νομοθεσία, επιδοτήσεις και θέσεις εργασίας).

Το Club Εργασίας στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι με όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.

www.kethea-diavasi.gr
Facebook:DIAVASI
Twitter: KETHEADIAVASI


Περιγραφή

Club Εργασίας : H πρόταση του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ για την υποστήριξη των πρώην χρηστών στην αναζήτηση εργασίας

Διαβάστε επίσης

Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Hotelier Academy | Live Event 2024 | Το πρόγραμμα

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.