Γνωρίζοντας τον εαυτό μου | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Γνωρίζοντας τον εαυτό μου



Στο τέλος των προπτυχιακών σπουδών όλοι βρισκόμαστε στο ερώτημα:

«Και τώρα τι γίνεται;

Πρέπει κανείς να υποβάλλει στον εαυτό του ορισμένες ερωτήσεις που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει καλύτερα τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του και να κάνει μια σωστή επιλογή. Μερικές απ’ αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να είναι οι ακόλουθες:

Είμαι πρόθυμος να δεχτώ συμπληρωματική εκπαίδευση για να εξασφαλίσω καλύτερη θέση; Εδώ υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτεί κανείς. Πρώτα απ’ όλα αν ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακά. Αν όχι, υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσφέρουν συστηματική εκπαίδευση στους εργαζομένους τους, είτε εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας.

Μ’ αρέσει να είμαι εργοδότηες του εαυτού μου ή θα’ θελα να εργαστώ με κάποιον άλλον; Αν κανείς ενδιαφέρεται να δημιουργήσει δική του δουλειά, θα ήταν καλό να απασχοληθεί στην αρχή σε κάποια επιχείρηση του κλάδου που προτιμά για να πάρει τις απαραίτητες γνώσεις.

Μ’ αρέσει εργασία ομαλή, προκαθορισμένη, ρουτίνας ή με εναλλαγές, αιχμές, εκρήξεις ενεργητικότητας; Παρακολουθώντας γνωστούς και φίλους σε διάφορους εργασιακούς χώρους ο υποψήφιος μπορεί να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα των σχετικών απαιτήσεων.

Είμαι πρόθυμος να εργαστώ μακριά από το σπίτι μου ή να μετακινούμαι για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα; Πολλές επιχειρήσεις ζητούν από τους νεοπροσληφθέντες να ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα ή στο εξωτερικό. Επίσης υπάρχουν εργασίες που από τη φύση τους περιλαμβάνουν πολλές μετακινήσεις, όπως αυτή του πωλητή.

Είμαι πρόθυμος να εργαστώ για λιγότερα χρήματα αλλά σε μια δουλειά που μ’ αρέσει; Συχνά συμβαίνει να επιλέγει κανείς μια εργασία με χαμηλότερο μισθό από άλλες γιατί πιστεύει ότι αποτελεί σημαντική προϋπηρεσία γι’ αυτό που θέλει να κάνει στο μέλλον.

Έχω μια προτίμηση μεγέθους επιχείρησης, τομέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) ή είδους επιχείρησης (βιομηχανία, παροχής υπηρεσιών, εμπορική); Αν κάποιος έχει κάνει μια αρχική επιλογή μπορεί να εστιάσει τις προσπάθειές του στο να γνωρίσει καλύτερα και να προσεγγίσει το συγκεκριμένο χώρο.

Φαντάζομαι τον εαυτό μου ν’ αλλάζει συχνά εργασιακό περιβάλλον ή προτιμών μια πιο σταθερή δουλειά; Υπάρχουν επιχειρήσεις ή οργανισμοί που προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης στους εργαζομένους, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια

Πηγή: Συμβουλευτικός Οδηγός Σταδιοδρομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Περιγραφή

Γνωρίζοντας τον εαυτό μου

Διαβάστε επίσης

Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
Career Design

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
careerandstudies.gr

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.