Μελετώντας την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Μελετώντας την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως.



Μια μοναδική παγκόσμια έρευνα για την κινητικότητα του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού! Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 180 χώρες και συμμετείχαν πάνω από 200.000 ερωτώμενοι. Σκοπός της έρευνας να διερευνηθεί κατά πόσο το ανθρώπινο δυναμικό μιας χώρας είναι διατεθειμένο να εγκατασταθεί σε άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους και τι το κινητοποιεί στην εργασία του. Η κινητικότητα ελκύει την προσοχή επιστημόνων, κυβερνήσεων και συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού και είναι η πρώτη φορά διεξάγεται έρευνα με τόσο μεγάλο όγκο και εύρος δεδομένων! Πρόκειται για ένα εργαλείο, που μπορεί να συμβάλλει στο σχεδιασμό στρατηγικών HR από εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την The Boston Consulting Group, εταιρεία συμβούλων και τη The Network, το παγκόσμιο δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 50 job sites. Την Ελλάδα εκπροσωπεί στη The Network το skywalker.gr, που είχε και την ευθύνη για τη διεξαγωγή της έρευνας στη χώρα μας.

 Σε αντίθεση με τη μετανάστευση, που τα αίτιά της βρίσκονται στη φτώχεια, τα ανελεύθερα καθεστώτα και τον πόλεμο, οι αιτίες της κινητικότητας (στα αγγλικά αποδίδεται ως mobility) βρίσκονται σε φιλόδοξους επαγγελματικούς στόχους. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η διευκόλυνση της μετεγκατάστασης, τουλάχιστον εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας.

Τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα: Παγκοσμίως, το 64% δηλώνει ότι θα άφηνε τη χώρα του για μια επαγγελματική πορεία σε άλλη χώρα. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά εργαζομένων, που θέλουν να εργαστούν σε άλλη χώρα, παρουσιάζονται σε χώρες με αναπτυγμένες οικονομίες: πάνω από το 75% των κατοίκων της Ελβετίας και περισσότεροι από το 90% των κατοίκων της Ολλανδίας και της Γαλλίας! Οι Η.Π.Α. είναι η πιο δημοφιλής χώρα προορισμού παγκοσμίως και την ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη τη Γερμανία, που είτε έχουν ισχυρές οικονομίες είτε είναι γνωστές για την πολιτισμική τους προσφορά (ή και τα δύο).

the network

Από την έρευνα, αναδεικνύεται ότι τα σύνορα στο θέμα της εργασίας έχουν πέσει και ιδιαίτερα για τους πιο ταλαντούχους και μορφωμένους. Αυτή η νέα πραγματικότητα  δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες στις κυβερνήσεις των χωρών και στις πολυεθνικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με έλλειψη ταλέντων σε κάποιον κλάδο ή θέλουν να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους σε θέματα εργασίας και ανθρώπινου δυναμικού.

Ταυτόχρονα όμως δημιουργούνται και προκλήσεις: Αν οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις δεν συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες αλλαγές και την αυξανόμενη κινητικότητα, θα χάσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, και μάλιστα το πιο ταλαντούχο.

Η οικονομική κρίση έχει ωθήσει τους εργαζόμενους να αναζητούν κίνητρα για τη δουλειά τους σε παράγοντες πέρα του μισθού. Τέτοιοι είναι η εκτίμηση για την εργασία τους, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και η ισορροπία επαγγελματικής-προσωπικής ζωής.

 Τα αποτελέσματα για τη χώρα μας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

  • Το 60% των Ελλήνων δηλώνουν πρόθεση να φύγουν σε άλλη χώρα, ποσοστό χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
  • Το 31% είναι ανοικτοί σε επαγγελματικές προτάσεις.
  • Το μορφωτικό επίπεδο είναι ανώτερο-ανώτατο με το 62% να είναι κάτοχοι πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος.
  • Οι νέοι ηλικίας 21-30 ετών δηλώνουν απρόθυμοι να φύγουν από την Ελλάδα με το ποσοστό όσων δηλώνουν θετικοί στην ιδέα της μετεγκατάστασης να είναι κάτω από το μέσο όρο της χώρας και από τα πιο χαμηλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Τα αίτια για τα οποία δηλώνουν οι Έλληνες ότι θα πήγαιναν στο εξωτερικό είναι η οικονομική αστάθεια της χώρας (77% το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 32%), οι καλύτερες ευκαιρίες καριέρας (76%, το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 59%) και η καλύτερη ποιότητα ζωής (73%, το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 55%).

 Οι τρεις πρώτες χώρες στις οποίες θα πήγαιναν οι Έλληνες είναι η Μ. Βρετανία (18%), η Ελβετία (13%) και οι Η.Π.Α. (12%). Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό.

Εκτός από τους Έλληνες όμως που εκφράζουν επιθυμία να εργαστούν σε αυτές τις χώρες, υπάρχουν και κάτοικοι άλλων χωρών οι οποίοι θέλουν να έρθουν για δουλειά στη χώρα μας. Στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Σερβία (22%), η Τυνησία (18%) και η Φινλανδία (17%). Ακολουθούν το Πακιστάν, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ολλανδία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες και η Ουκρανία.

Τέλος, ενδιαφέρον εύρημα είναι το τι κινητοποιεί εμάς τους Έλληνες στην εργασία μας. Ο καλός μισθός τοποθετείται τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων. Πρώτο σε σημασία είναι η εκτίμηση για τη δουλειά μας, δεύτερο η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας και τρίτο πόσο ενδιαφέρουσα είναι η δουλειά μας. Η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους μας και τους προϊσταμένους μας, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το δημιουργικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον και η αίσθηση επαγγελματικής ασφάλειας συμπληρώνουν τα σημαντικότερα κίνητρα.

Η κ. Ελένη Ροκά, διευθύντρια marketing του skywalker.gr, σχολιάζει: «Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, θα λέγαμε ότι η Ελλάδα ακολουθεί την παγκόσμια τάση κινητικότητας. Προκαλεί έκπληξη όμως το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει τα υψηλά ποσοστά των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Παράλληλα, η οικονομική κρίση μας ώθησε στην αναθεώρηση των κινήτρων μας στη δουλειά. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να έχουμε έναν ικανοποιητικό μισθό, επικεντρωνόμαστε σε άλλους παράγοντες, που μας ικανοποιούν στην εργασία μας».

 Για να μπορέσουν να εξαχθούν συμπεράσματα για τη χώρα μας, έπρεπε να απαντήσουν τουλάχιστον 1.000 άτομα. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έφτασαν τους 1.235. Περισσότερα στοιχεία για την έρευνα, τη μεθοδολογία και η έκθεση με τα παγκόσμια δεδομένα βρίσκονται εδώ:  www.globaltalentsurvey.com


Περιγραφή

Μελετώντας την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης

Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ManpowerGroup: Έρευνα έλλειψης ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για το 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
careerandstudies.gr

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.