Το βιογραφικό που κερδίζει τις εντυπώσεις | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Το βιογραφικό που κερδίζει τις εντυπώσεις



Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια τυποποιημένη φόρμα που μπορείτε να βρείτε στο internet ακόμη και στο MS word τις οποίες έχουν χρησιμοποιήσει χιλιάδες υποψήφιοι περισσότερο ή λιγότερο ικανοί από σας!


Εμείς θα σας δώσουμε ότι πιο πολύτιμο για μας τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας για να κάνετε τη διαφορά!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και ένα καλό ξεκίνημα σας δίνει πόντους. Η πρώτη εντύπωση που θα κάνετε είναι με το βιογραφικό σας η συνοπτική παρουσίαση των επιτευγμάτων σας. Να λοιπόν το πρώτο tip που σας δίνω για να ξεχωρίσετε!


Ένα βιογραφικό σημείωμα δεν είναι μια απογραφή των όσων έχετε πραγματοποιήσει στη ζωή σας αλλά των όσων έχετε πετύχει. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν επιβιώνουν επειδή έχουν ιστορία αλλά επειδή φέρνουν αποτελέσματα. Συμπεριλάβετε λοιπόν στο βιογραφικό σας ότι επιτυχίες είχατε σε ακαδημαϊκό επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο.


Ξέρετε τι θέλετε στη ζωή σας και πιο ειδικά ποιες είναι οι επαγγελματικές σας επιδιώξεις; Αν ναι κάντε το σαφές είτε στο συνοδευτικό γράμμα είτε στην πρώτη παράγραφο του βιογραφικού σας. Σας συμβουλεύω ότι, κι αν ακόμη συμπεριλαμβάνετε τους επαγγελματικούς σας στόχους στο συνοδευτικό γράμμα, είναι απαραίτητο να τους συμπεριλάβετε, λίγο πιο συνοπτικά βέβαια, στο βιογραφικό σας διότι συνήθως αυτό κρατούν και προωθούν οι εργοδότες. Αν όμως δεν γνωρίζετε τον τομέα, την ειδικότητα, ή κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε και για ποιο λόγο, είναι πολύ δύσκολο να το σκεφτεί ή να το αναγνωρίσει  για χάρη σας και μάλιστα επιτυχημένα, ο υποψήφιος εργοδότης σας.


Σας συστήνω να προσπαθήσετε να καταγράψετε την καριέρα που θα θέλατε να ακολουθήσετε. (τον τομέα, την ειδικότητα, τον κλάδο κ.λ.π.) και να συνοψίσετε σε 2-3 γραμμές ποια είναι αυτή, για ποιο λόγο και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα της προσωπικότητάς σας ή η εμπειρία σας, που υποστηρίζουν αυτή σας την επιλογή. Αυτή η παράγραφος σας δίνει ακόμη μια ευκαιρία να διαφοροποιηθείτε από τους άλλους υποψήφιους το οποίο πρέπει να ζητάτε πάντα.


Αν είσαστε ο εαυτός σας μη φοβάστε δεν υπάρχει περίπτωση να μη διαφέρει το βιογραφικό σας. Αν έχετε συστάσεις μη διστάσετε να καταγράψετε όνομα και τηλέφωνο, κατόπιν βέβαια συμφωνίας, των ανθρώπων που θα μιλήσουν θετικά για τα επιτεύγματά σας εκτός βέβαια από τους συγγενείς πρώτου βαθμού.


Να είσαστε ειλικρινείς, μετριόφρονες, ακριβείς σε ημερομηνίες επωνυμίες και τοποθεσίες, και περιεκτικοί. Η φλυαρία είναι σίγουρα πιο εύκολος τρόπος να περιγράψετε κάτι, αλλά αποπροσανατολίζει τον αναγνώστη, υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού και κυρίως ότι δε δουλέψατε αρκετά  το CV σας.


Το βιογραφικό σας είναι η πρώτη άσκηση επί χάρτου που σας ζητούν να κάνετε οι υποψήφιοι εργοδότες. Πόση σημασία θα δώσετε; Τουλάχιστον τόση όση θα θέλατε να δώσουν και σε σας.

Καλή επιτυχία!
Την αξίζετε!


Βαρβάρα Ασημακοπούλου, MBA, ACC
Business & Leadership Coach, Managing Partner HRE,
President ICF Greece
www.hre.gr
E-Learning program Athens University Coaching Leadership for an ethical and sustainable world


Περιγραφή

Το βιογραφικό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Διαβάστε επίσης

Εργασία
CV & Interview Tips στο IASIS | At Work

04 Αυγούστου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Περισσότεροι από 2.500 επισκέφθηκαν το My Gap Feel & Fill Festival 2022

04 Αυγούστου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1o Don’t Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Δράση 6Rχής»

04 Αυγούστου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Φιλανθρωπική εκδήλωση-σεμινάριο από τη «Feel the flow»

04 Αυγούστου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Αποστόλης Αϊβαλής: Όλες οι επιχειρήσεις πλέον αναζητούν στελέχη που γνωρίζουν άριστα digital marketing, γιατί οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται online, καθώς και οι βασικές ενέργειες προβολής

04 Αυγούστου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.