H ζωή είναι ένα παιγνίδι που μας προκαλεί να πάρουμε το rebound πολλές φορές! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

H ζωή είναι ένα παιγνίδι που μας προκαλεί να πάρουμε το rebound πολλές φορές!



Στη ζωή μας είτε την επαγγελματική είτε την προσωπική έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να αναθεωρήσουμε την πορεία μας περισσότερο από μια φορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις ιδίως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει συμβεί πολλές φορές είτε βίαια είτε σταδιακά. Βίαια γεγονότα μπορεί να είναι ο θάνατος, ένας χωρισμός μια αναγκαστική αποχώρηση από την εργασία μας καθώς και άλλα λιγότερο επώδυνα.

 

Μεταξύ των σταδιακών γεγονότων είναι οι διάφορες αλλαγές που η συνειδητοποίησή τους διαρκεί κάποιο μεγαλύτερο διάστημα ή συναισθήματα όπως η σταδιακή έλλειψη ικανοποίησης, η απογοήτευση, η έλλειψη ενδιαφέροντος και άλλα. Όμως όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Αυτές οι αλλαγές, όσο επώδυνες και να είναι, συμβαίνουν πάντα κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αργά ή γρήγορα όλοι μας.

Μπορούμε ή όχι να τις επηρεάσουμε, κάποια στιγμή θα συμβούν. Όταν λοιπόν συμβούν, αφού θρηνήσουμε σύντομα, ή όσο το μυαλό και η καρδιά μας αποζητά και το σώμα μας επιτρέπει, πρέπει να … ξαναμπούμε στο παιχνίδι της ζωής και να μπούμε δυναμικά με όλες μας τις δυνάμεις τις παλιές και τις νέες για να κερδίσουμε. Να κερδίσουμε ίσως κάτι άλλο ίσως τελείως διαφορετικό από αυτό που χάσαμε ή αυτό που νομίζουμε ότι χάσαμε ή ακόμη και κάτι πολύ καλύτερο.

Προτείνω 10 πρακτικά βήματα και θα ήθελα πολύ και την άποψή σας.

  • Συνειδητοποίηση ότι οι αλλαγές είναι μέσα στην πορεία μας.
  • Οφείλουμε να τις αποδεχτούμε.
  • Οφείλουμε να τις χρησιμοποιούμε υπέρ μας.
  • Η εποχή του θρήνου είναι απαραίτητη αλλά δεν πρέπει να γίνει συνήθεια ή να κρατήσει πάρα πολύ.
  • Να δημιουργήσουμε ένα νέο όραμα.
  • Να σχεδιάσουμε με προσοχή και χαρά τα επόμενα βήματα προς αυτό.
  • Να προετοιμαστούμε και για τις επόμενες αλλαγές.
  • Να αποτελούμε θετικό παράδειγμα στην κοινωνία.
  • Να επηρεάζουμε όσο μπορούμε θετικά.
  • Οι αλλαγές στη ζωή μας δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε καλοί παίχτες αλλά απλώς ότι δεν ρίξαμε ένα καλό καλάθι.

Στη σημερινή εποχή χρειαζόμαστε παραπάνω προπόνηση και εμψύχωση για να είναι οι προσπάθειές μας όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο «εύστοχες». Οι καλύτεροι παίχτες έχουν πολλές καλές στιγμές αλλά και πολλές άτυχες στιγμές αλλά αυτό δεν αναιρεί την αξία τους ή και την προοπτική τους.

Τελικά το παιχνίδι της ζωής δεν είναι αγώνας δρόμου αλλά αγώνας αντοχής που δεν μας νοιάζει το τέρμα αλλά οι περισσότεροι σταθμοί να είναι όσο το δυνατόν δημιουργικότεροι και αν γίνεται απολαυστικότεροι. Κι αυτό είναι πιο πιθανόν να γίνει όταν δεν καταπατούνται οι αληθινές μας αξίες. Μόνο τότε είμαστε αυθεντικοί και ακέραιοι.

Η παρουσία ενός προπονητή – εμψυχωτή (coach) όπως και μιας ομάδας σαν τους rebounders παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την περίοδο της ζωής μας.

Τα πιο σπουδαία πράγματα – όχι πάντα – αλλά πολλές φορές βγαίνουν από επώδυνες καταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις προκαλούμε, αλλά θα τις αγκαλιάζουμε και θα μαθαίνουμε από αυτές για εμάς τους ίδιους και το περιβάλλον μας.

Η εργασία μας πρέπει να είναι το άλλοθι για μία καλύτερη ζωή, και όχι μόνο το μέσον για τα χρήματα. Το τιμόνι της ζωής μας για να μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε ας περιλαμβάνει  την αγάπη, τους φίλους, τον ελεύθερο χρόνο, την προσωπική ανάπτυξη, την υγεία, το φυσικό μας περιβάλλον και την προσφορά.

Ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις που μας περιορίζουν πχ είμαι απαισιόδοξος ή αισιόδοξος,   οι πράξεις είναι που μας οδηγούν κοντά ή μακριά στις μεγαλύτερες επιθυμίες μας και όλοι μας παρακινούμαστε από αυτό το μαγικό υγρό που ρέει στις φλέβες μας, την αδρεναλίνη, την αγαπημένη ορμόνη που μας κάνει το μεγαλύτερο καλό ή το μεγαλύτερο κακό. Πρέπει  να βάλουμε στην άκρη τη θλίψη, την απογοήτευση, την περιθωριοποίηση ή την αυτoαπόρριψη και να ξαναμπούμε στο παιγνίδι  παίρνοντας το rebound.

Ο φόβος όμως είναι ένα πρωτόγονο αίσθημα που μας προειδοποιεί για να μείνουμε να πολεμήσουμε ή να τρέξουμε να προφυλαχτούμε. Αν και δεν μου αρέσει ο πόλεμος στις δεδομένες συνθήκες θα μείνω και θα πολεμήσω με όπλο όμως το μυαλό και την καρδιά και τους αγαπημένους μου φίλους στο ίδιο γήπεδο.

Το «rebounding» είναι ευθύνη όλων μας και η μόνη διέξοδος στις δυσκολίες που θα παρουσιάζονται πάντα στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή. Η ζωή, μας χρειάζεται όλους στο παιγνίδι γι αυτό προτείνουμε δράση και αγώνα για να ξανακερδίσουμε τη μπάλα. Ίσως είναι ευκαιρία να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ξαναγεννηθούμε αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την πρωτοβουλία και την ευθύνη των ενεργειών μας.

 

ΒαρβάραΑσημακοπούλου, MBA, ACC

Business & Leadership Coach, Managing Partner HRE,

President ICF Greece

www.hre.gr

E-Learning program Athens University Coaching Leadership for an ethical and sustainable world

 


Περιγραφή

H ζωή είναι ένα παιγνίδι που μας προκαλεί να πάρουμε το rebound πολλές φορές!

Διαβάστε επίσης

Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
careerandstudies.gr

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
Βαρβάρα Ασημακοπούλου

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.