Πώς να προσεγγίσεις την αναζήτηση εργασίας: Personal Marketing Strategy | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Πώς να προσεγγίσεις την αναζήτηση εργασίας: Personal Marketing Strategy



Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση εργασίας θα πρέπει να αναπτύξεις μια προσωπική στρατηγική marketing. H προσωπική στρατηγική είναι στην ουσία ένα πλάνο, αντίστοιχο με αυτό που αναπτύσσει μια επιχείρηση για να πουλήσει τα προϊόντα της. Η διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως προσπαθείς να πουλήσεις ένα προϊόν στο οποίο πιστεύεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, τον εαυτό σου! Για να πετύχει λοιπόν ένα προϊόν χρειάζεται μια στρατηγική περιεκτική αλλά και ευέλικτη για να μπορέσει να δεχθεί οποιεσδήποτε αλλαγές αποφασίσεις στο μέλλον.


1.    Αναγνώρισε το κοινό σου
Το πρώτο βήμα σου είναι να βρείς σε ποιον θέλεις να απευθυνθείς. Ποιοι είναι οι εργοδότες που ψάχνουν για κάποιον με τα προσόντα σου; Θέλεις να είναι από κάποιο συγκεκριμένο κλάδο ή υπάρχουν διάφοροι κλάδοι που μπoρεί να απευθυνθεί κάποιος με το υπόβαθρό σου; Θέλεις να εργαστείς σε έναν μεγάλο οργανισμό ή σε μια οικογενειακή επιχείρηση; Έχεις διάθεση να μετακινηθείς ακόμη και στο εξωτερικό ή ψάχνεις σε τοπικό επίπεδο;


2.    Εντόπισε τις πηγές αναζήτησης
Εδώ θα πρέπει να αποφασίσεις ποιες πηγές θα χρησιμοποιήσεις για να αναζητήσεις υποψήφιους εργοδότες. Κάποιοι αποφεύγουν τις δημοσιευμένες αγγελίες, λόγω του υψηλού αριθμού των υποψηφίων που υποβάλλουν αίτηση και προτείνουν την αναζήτηση μέσω του δικτύου τους ή των recruiter. Εμείς σου προτείνουμε να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία.

 

3.    Δημιούργησε τον τρόπο επαφής
Αν κάνεις αίτηση σε μια δημοσιευμένη αγγελία, εκεί θα παρέχονται και οδηγίες για να υποβάλλεις την αίτηση σου. Εάν σε έχει προσεγγίσει recruiter τότε η επαφή θα γίνει από τον ίδιο. Αν όμως έχεις μια πληροφορία από το δίκτυο σου τότε θα πρέπει να αποφασίσεις με ποιον τρόπο θα έρθεις σε επαφή. Τηλεφωνικά ή με email; Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις έτοιμη μια εισαγωγή με την οποία θα συστήνεις τον εαυτό σου.


4.    Οργάνωσε την αναζήτησή σου
Έχοντας δημιουργήσει επαφές και ξεκινώντας την διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι πολύ σημαντικό να παραμένεις οργανωμένος. Χρειάζεσαι λίστα επαφών, λίστα αιτήσεων που έχεις κάνει ή συνεντεύξεων που έχεις δώσει κλπ. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να ανατρέξεις ανά πάσα στιγμή για να αντλήσεις πληροφορίες. Ένα απλό φύλλο Excel ή ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα σημειώσεων (ακόμα και γραπτών) θα σε διευκολύνει.
Έτσι έχεις χτίσει τις βάσεις για μια επιτυχημένη αναζήτηση και απομένει η δημιουργία ενός βιογραφικού που θα προβάλλει τα προσόντα σου με τον κατάλληλο τρόπο για να ολοκληρώσεις την προσωπική σου στρατηγική.


Θανάσης Παπαποστόλου
Career Coach – CV Writer- Linkedin Profile Writer @CareerPaths.gr


Περιγραφή

Πώς να προσεγγίσεις την αναζήτηση εργασίας: Personal Marketing Strategy

Διαβάστε επίσης

Νέα
«Ημέρα Καριέρας 2024» στις 23 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

18 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η Συμβολή των Γυναικών στην Τεχνολογία: Κλείνοντας το Χάσμα των Δύο Φύλων Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας

18 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
careerandstudies.gr

18 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
Lead Compass

18 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Ημέρες Καριέρας – Πρόγραμμα υποτροφιών για νηπιαγωγούς στη Γερμανία

18 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.