Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στην Αναζήτηση Εργασίας. (Εσύ πόσα από αυτά κάνεις;) | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στην Αναζήτηση Εργασίας. (Εσύ πόσα από αυτά κάνεις;)



 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  1. Δεν είναι ευπαρουσίαστο: Το βιογραφικό αποτελεί την πρώτη εικόνα του υποψηφίου προς τον υπεύθυνο προσλήψεων. Οφείλει να είναι ευανάγνωστο, και τακτοποιημένο. Πριν στείλεις το βιογραφικό σου, εκτύπωσε το και δες αν φαίνεται καλά σε αισθητικό επίπεδο.
  2. Δε χρησιμοποίησες ειδική φόρμα: Το βιογραφικό πρέπει να παρουσιάζει άμεσα τα 5 βασικά στοιχεία που ζητούνται στην αγγελία. Απόφυγε τις γενικευμένες φόρμες βιογραφικών. Χρησιμοποίησε templates εξειδικευμένα για τον κλάδο στον οποίο απευθύνεσαι. Σκέψου: Πόσες είναι οι πιθανότητες ένα template να παρουσιάζει το ίδιο αποδοτικά έναν αρχιτέκτονα και έναν πωλητή
  3. Έχει ορθογραφικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη: Χρησιμοποίησε έναν αυτόματο διορθωτή (MS Word) και δώσε το βιογραφικό σας για proof reading σε κάποιον γνωστό σου. Τόσο απλά.
  4. Έχει πολύ μεγάλη έκταση: Συχνά, βιογραφικά νέων ανθρώπων με ελάχιστη έως μηδενική προϋπηρεσία, έχουν μεγαλύτερη έκταση από αυτά στελεχών με 25ετή εμπειρία. Παρουσίασε μόνο τα σημαντικά στοιχεία σου σε ένα μονοσέλιδο βιογραφικό και θα αυξήσεις σημαντικά τις πιθανότητές σου να φτάσεις μέχρι το interview.
  5. Δεν συνοδεύεται από μία συνοδευτική επιστολή: Το βιογραφικό αποτελεί μία στυφή, τυποποιημένη μέθοδο αποτύπωσης των επαγγελματικών σας προσόντων. Χρησιμοποίησε την πιο ελεύθερη δομή μίας σύντομης συνοδευτικής επιστολής για να αναδείξεις στοιχεία του χαρακτήρα και της πορείας σου που δε μπορούν να φανούν μέσα από το βιογραφικό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  1. Ήρθες απολύτως απροετοίμαστος: Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι ότι οι υποψήφιοι συχνά δε γνωρίζουν ούτε να παρουσιάσουν σωστά τον εαυτό τους ούτε γνωρίζουν τίποτα για την εταιρία στην οποία πάνε για να ζητήσουν δουλειά. Αναγνώρισε λοιπόν, 2-3 δυνατά σημεία σου και πρόβαρε πώς να τα παρουσιάζεις. Επίσης, μία απλή αναζήτηση της εταιρίας στο διαδίκτυο μπορεί να σου δώσει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.
  2. Δεν έκανες καμία ερώτηση: Η συνέντευξη δεν είναι ανάκριση. Όσο ο συνεντευξιαστής εξετάζει αν είσαι εσύ ο κατάλληλος υποψήφιος, εσύ οφείλεις να δεις αν ταιριάζεις σε αυτήν την εταιρία. Κάνε ερωτήσεις για τη θέση και τις αρμοδιότητες καθώς επίσης και για το συνολικό περιβάλλον της εταιρίας (dress code κλπ).
  3. Ντύθηκες για να αποτύχεις: Αυτό κι αν είναι συχνό φαινόμενο. Όταν επισκέπτεσαι μία εταιρία φρόντισε να ντυθείς λίγο πιο συντηρητικά από τους υπαλλήλους της. Επίσης – και αυτό αφορά περισσότερο τις γυναίκες – όσο πιο απλό τόσο πιο καλό. Αφήστε τα πολλά κοσμήματα και τα βαθιά ντεκολτέ για τα μπουζούκια.
  4. Δε διαχειρίστηκες σωστά τη γλώσσα του σώματος: Χλιαρή χειραψία, μαζεμένοι ώμοι και χαμηλωμένο βλέμμα είναι η εγγύηση της αποτυχίας. Μπείτε μέσα με αυτοπεποίθηση, ευθυτενείς και με χαμόγελο. Μία σταθερή χειραψία αποτελεί το έναυσμα για μία σταθερή συνεργασία.
  5. Δεν αξιοποίησες τη μετέπειτα επικοινωνία: Μετά τη συνέντευξη καλό θα είναι να αποστέλλεις ένα ευχαριστήριο email. Έτσι, σου δίνεται η ευκαιρία να διορθώσεις οποιαδήποτε λάθη μπορεί να προέκυψαν μέσα στη συνέντευξη, να παρουσιάσεις ακόμα περισσότερα στοιχεία του χαρακτήρα σου και τέλος, να τονίσεις το πόσο πολύ θα συνεισφέρεις στην εταιρία.

Θυμήσου:

  • Το κάθε βιογραφικό έχει λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του υπεύθυνου προσλήψεων.
  • Τα πρώτα 2 λεπτά της συνέντευξης είναι αρκετά για να αποφασίσει ο συνεντευξιαστής αν είσαι το κατάλληλο άτομο ή όχι.

Χρήστος Τσούνης
Ιδρυτής Jobnews.gr


Περιγραφή

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στην Αναζήτηση Εργασίας. (Εσύ πόσα από αυτά κάνεις;)

Διαβάστε επίσης

Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η Συμβολή των Γυναικών στην Τεχνολογία: Κλείνοντας το Χάσμα των Δύο Φύλων Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition: Συνέντευξη Τύπου στη HotelBrain Academy

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.