Οικογένεια και Παιδί, το έργο του Σωματείου | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Οικογένεια και Παιδί, το έργο του Σωματείου



Το  σωματείο  «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ»  δημιουργήθηκε  με σκοπό την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Για μας ο Σύλλογος μας είναι  η συνείδηση μας, το φιλότιμο μας. Είναι η ζεστασιά μέσα στην καρδία μας, είναι το καλό κομμάτι του εαυτού μας. Με μια λέξη είναι η ανθρωπιά μας.

Το έργο μας

Στόχος μας είναι η καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου οικογενειών σε ό, τι αφορά την οικονομική, την κοινωνική και την ψυχολογική υποστήριξή τους.

Δυστυχώς μέρα με τη μέρα η φτώχεια στην Ελλάδα μεγαλώνει  και τα αγαθά πού θεωρούνται  δεδομένα, για πολλές οικογένειες τώρα πια αποτελούν πολυτέλεια. Το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου. Πολλές οικογένειες δυσκολεύονται στην αγορά προϊόντων  όπως το γάλα και το ψωμί. Πολλές δυσκολίες παρατηρούνται κυρίως σε πολύτεκνες οικογένειες  όπου τα επιδόματα έχουν ελαττωθεί η καταργηθεί. Υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά  στην αγορά όχι μόνο ρούχων και σχολικών ειδών αλλά και τροφίμων.

Μια ακόμη κοινωνική ομάδα που προσφέρουμε την βοήθεια μας  είναι οι άστεγοι.  Λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Ενδοοικογενειακή βία

Μόνο 1 στις 5 γυναίκες, σύμφωνα με τα στατιστικά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, γνωρίζουμε ότι έχει πέσει θύμα βίας από το σύζυγο ή το σύντροφό της τουλάχιστον μία φορά, γεγονός που δείχνει ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό που προβαίνει σε καταγγελία.  Δυστυχώς, ο φόβος της ντροπής, της οποιασδήποτε αρνητικής για τις ίδιες παρέμβασης του κράτους (όπως το να τους πάρουν τα παιδιά), ή του φόβου χειροτέρευσης της κατάστασης εν μέσω οικογένειας, ωθούν της γυναίκες να μην καταγγείλουν και να μην προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση, που ίσως της λυτρώσει. Για μια γυναίκα που έχει βιαστεί, το να εκτεθεί και να προσβληθεί χειρότερα μέσα σε μία αίθουσα δικαστηρίου αποτελεί έναν από τους παράγοντες που την κάνουν να μην πηγαίνει στην αστυνομία, πρακτική που αφήνει ατιμώρητο όποιον την κακοποίησε.  Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε αρκεί να μας εμπιστευτείτε και να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δωρεάν Υγεία

Προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε τις δράσεις άλλων συλλόγων και οργανισμών  που σκοπός τους είναι η δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες .Τα τακτικά Ιατρεία περιλαμβάνει ιατρείο γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, νευρολογικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. 

Τμήμα στήριξης ανθρώπων  με προβλήματα υγείας

Απευθύνονται σε μας οικογένειες για να τις  βοηθήσουμε  εστί ώστε να συμβάλλουμε στην εύρεση των κατάλληλων γιατρών για κάθε περιστατικό, απλό ή σύνθετο επιμελούμαστε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και με φυσική παρουσία των ανθρώπων του συλλόγου στην όλη δοκιμασία που μπορεί να περνάει ο κάθε συνάνθρωπός  μας.  Φροντίζουμε για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους ανθρώπους.

Πρόγραμμα στήριξης

Λόγω όλων των παραπάνω έχουμε δημιουργήσει  ένα πρόγραμμα στήριξης που περιλαμβάνει συγκέντρωση  τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών, σχολικών ειδών και φαρμάκων που διανέμονται  σε οικογένειες και ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Ζητάμε και την δική σας βοήθεια στο μεγάλο κοινωνικό μας έργο προσφέροντας μας ειδή ρουχισμού /κουβέρτες σε καλή κατάσταση,  τρόφιμα και φάρμακα .

Η υποστήριξη σας  μας  βοηθάει  να συνεχίσουμε το έργο μας και να κάνουμε κάποιους συνανθρώπους μας να χαμογελάσουν.

Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά , εφήβους  &  ενήλικες
Σε συνεργασία με εθελοντές ψυχολόγους παρέχουμε:
Ψυχολογική υποστήριξη γονέων, εφήβων και παιδιών.
Κοινωνική  υποστήριξη οικογενειών με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Διασυνδετική συνεργασία με άλλους φορείς υγείας και πρόνοιας.
Ενήλικες

Οι ρυθμοί της ζωής, οι πολλαπλές απαιτήσεις, τα οικονομικά προβλήματα, οι δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι σύγχρονοι άνθρωποι. Πολλοί είναι αυτοί που τελικά υποφέρουν από προβλήματα ψυχολογικής φύσης. Φαίνεται ότι ένας στους τέσσερις υποφέρουν από κάποιας μορφής ψυχολογικής δυσκολίας. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά οποιοδήποτε και να αποτελέσουν εμπόδιο στην καθημερινή του ζωή και στις σχέσεις του με τους άλλους.

Τα πιο συχνά προβλήματα τα οποία οι ενήλικες αντιμετωπίζουν είναι:

  • άγχος και κρίσεις πανικού
  • φοβίες
  • κατάθλιψη
  • διαπροσωπικά προβλήματα
  • ψυχοσωματικά προβλήματα
  • προβλήματα διαχείρισης θυμού
  • προβλήματα ύπνου
  • διαταραχές πρόσληψης τροφής
  • πένθος

Παιδί & Έφηβος

Τα παιδιά και οι έφηβοι  βιώνουν τις ίδιες δυσκολίες και αντιμετωπίζουν τις ίδιες απαιτήσεις με αυτές των ενηλίκων. Είναι λοιπόν, λογικό, να παρουσιάζουν και παρόμοιες ψυχολογικές δυσκολίες με τους ενήλικους, στην ίδια αν όχι και μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό γιατί τα παιδιά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία ωρίμανσης και απόκτησης δεξιοτήτων ώστε να αντεπεξέλθουν πάντα επιτυχώς στα καθημερινά εμπόδια.

Τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζουν τα παιδιά και οι έφηβοι είναι:

  • Άγχος και φοβίες
  • Μαθησιακές δυσκολίες
  • Προβλήματα συμπεριφοράς
  • Προβλήματα κοινωνικοποίησης
  • Υπερκινητικότητα και Διάσπαση Προσοχής
  • Δυσκολίες διαχείρισης πένθους και απωλειών
  • Προβλήματα ύπνου
  • Διαταραχές πρόσληψης τροφής κ.α.

Γεώργιος Ανδρεαδάκης
Προέδρος του σωματείου Οικογένεια Και Παιδί


Περιγραφή

Οικογένεια και Παιδί, το έργο του Σωματείου

Διαβάστε επίσης

Νέα
Piraeus '23 - 2nd International Training: Μια καινοτόμα δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Don’t Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Δράση 6Rχής»

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το Humanity Greece στηρίζει 270 τρίτεκνες οικογένειες της Αττικής – Η νέα γενιά δρα

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Your Time of Power» 2022

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Πακέτα συνδρομών

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.