Η αναζήτηση εργασίας πάει διακοπές; | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Η αναζήτηση εργασίας πάει διακοπές;



Είναι σύνηθες φαινόμενο όσοι αναζητούν εργασία να διακόπτουν την προσπάθειά τους το καλοκαίρι. Ήδη από τα τέλη Ιουνίου παρουσιάζει μείωση ο αριθμός των υποψηφίων, που ψάχνουν ενεργά δουλειά στέλνοντας το βιογραφικό τους και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα (site αγγελιών εργασίας, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφημερίδες, κ.α.). Τον Αύγουστο, στην καρδιά του καλοκαιριού, οι υποψήφιοι σταματούν σχεδόν εντελώς οποιαδήποτε προσπάθεια. Το σκεπτικό είναι ότι το καλοκαίρι «δε δημοσιεύονται αγγελίες» ή «οι υπεύθυνοι λείπουν σε άδεια».

Και οι δύο φράσεις είναι μύθος. Οι καλοκαιρινοί μήνες προσφέρουν πολύ καλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Οι εταιρίες αξιοποιούν το καλοκαίρι για επαναπροσδιορισμό των αναγκών τους όσο αφορά το ανθρώπινο δυναμικό εν όψει της νέας σεζόν και δημοσιεύουν αγγελίες. Επιπλέον, τα στελέχη τους δεν απουσιάζουν ολόκληρο το καλοκαίρι, αλλά μόνο κάποιες μέρες με άδεια. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το εξής: ακριβώς επειδή σημαντικός αριθμός υποψηφίων χαλαρώνει τις προσπάθειές του, οι αγγελίες που θα αναρτηθούν θα προσελκύσουν μικρότερο αριθμό βιογραφικών και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να προσέξει ο υπεύθυνος το βιογραφικό μας και να μας καλέσει για μια συνέντευξη. Το αντίθετο συμβαίνει το Σεπτέμβρη. Καθώς όλοι, υποψήφιοι και εταιρίες, επανέρχονται σε πλήρεις ρυθμούς, αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των βιογραφικών, τα οποία υποβάλλονται σε κάθε αγγελία και έτσι καθίσταται πιο δύσκολο να επιλεχθεί το βιογραφικό μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το skywalker.gr δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών του έτους την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία!

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι το καλοκαίρι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για αναζήτηση εργασίας συνδυάζοντας με σωστό τρόπο την ανάπαυση, που όλοι μας χρειαζόμαστε, με τις προσπάθειές μας για το επόμενο επαγγελματικό μας βήμα. Ακολουθούν μερικές ιδέες, που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε είτε παραμείνουμε στον τόπο κατοικίας μας είτε πάμε κάποιες ολιγοήμερες διακοπές, για το πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτή την όμορφη περίοδο για την επίτευξη του στόχου μας:

  • Αναζήτηση αγγελιών: Εξακολουθούμε να επισκεπτόμαστε ιστότοπους με αγγελίες εργασίας. Δεν ξεχνάμε αυτό το βασικό εργαλείο, καθώς θέσεις εργασίας ανακοινώνονται όλες τις εποχές. Μειώνεται ο αριθμός τους, αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην ενημερωνόμαστε. Επιπλέον, ακριβώς επειδή οι νέες αγγελίες είναι λιγότερες, αυτό μας αφήνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να ασχοληθούμε με κάποια άλλα θέματα, που σχετίζονται με την προσπάθειά μας, εξίσου σημαντικά.
  • Βιογραφικό σημείωμα: Εξετάζουμε και πάλι το βιογραφικό μας. Είναι ενημερωμένο; Μήπως έχουμε παρακολουθήσει σεμινάρια ή συνέδρια και δεν τα έχουμε προσθέσει; Μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε στο Διαδίκτυο χρήσιμα άρθρα για το πώς είναι ένα σωστό βιογραφικό, να τα αντιπαραβάλουμε με το δικό μας και φυσικά, να προβούμε στις αντίστοιχες διορθωτικές ενέργειες; Το skywalker.gr διαθέτει μια σειρά από άρθρα, που οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν εδώ: http://bit.ly/1y4IZCR Υλικό υπάρχει και στη σελίδα του skywalker.gr στο SlideShare: http://www.slideshare.net/Skywalker_gr  
  • Συνοδευτική επιστολή: εκμεταλλευόμενοι το χρόνο που μας αφήνει ο μικρότερος αριθμός αγγελιών, μπορούμε να διαβάσουμε άρθρα για το τι είναι μια συνοδευτική επιστολή και να ετοιμάσουμε το προσχέδιο της δικής μας. Και πάλι, υπάρχει αρθρογραφία για το cover letter στο skywalker.gr: http://bit.ly/1kGneJb
  • Επέκταση του δικτύου γνωριμιών μας: Το όμορφο ελληνικό καλοκαίρι προσφέρει ευκαιρίες για πολλές εκδηλώσεις, που ξεφεύγουν από τον αυστηρό επαγγελματικό χαρακτήρα. Μπορεί να είναι εκθέσεις, συναυλίες, ακόμη και τα παραδοσιακά πανηγύρια! Η διάθεση είναι πολύ χαλαρή και έτσι εύκολα μπορούμε να κάνουμε γνωριμίες, να κρατήσουμε επαφή και το χειμώνα μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε προς επίτευξη του στόχου μας. Κάτω από το άγχος για την ανεύρεση εργασίας, μας διαφεύγει ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων, που μας φαντάζουν αυστηροί και απόμακροι, είναι άνθρωποι, όπως και εμείς και θα χαλαρώσουν κι εκείνοι το καλοκαίρι. Προσοχή όμως! Σε αυτή τη φάση, επιδιώκουμε τη γνωριμία και το χτίσιμο της σχέσης. Θα ήταν παράταιρο στη διάρκεια ενός πανηγυριού να πούμε σε κάποιον: «ψάχνω για δουλειά, μήπως ξέρεις κάποια θέση;».  Άλλωστε, αξιοποιούμε το δίκτυό μας, για να ενημερωνόμαστε για νέες θέσεις εργασίας και όχι για να μας βρίσκει εργασία.
  • Social media: Βελτιώνουμε την εικόνα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζοντας υλικό, που σχετίζεται με την προϋπηρεσία μας και συνδεόμενοι με ανθρώπους-κλειδιά του κλάδου μας.

Οι ενέργειες αυτές κατά την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνει τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου μας. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς προσπαθούμε την ώρα που πολλοί άλλοι χαλαρώνουν, επαναπαυόμενοι στο μύθο «δεν γίνονται προσλήψεις καλοκαιριάτικα»!

Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι.

Ελένη Ροκά

Διευθύντρια Marketing

skywalker.gr


Περιγραφή

Η αναζήτηση εργασίας πάει διακοπές;

Διαβάστε επίσης

Νέα
Η επιλογή επαγγέλματος γίνεται επιστήμη στο Athens Science Festival 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
Career Design

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.