Μπορεί άραγε κάποιος να δει την ζωή αλλιώς; Έχει την δυνατότητα να ζει όμορφα και να πετυχαίνει στόχους; | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Μπορεί άραγε κάποιος να δει την ζωή αλλιώς; Έχει την δυνατότητα να ζει όμορφα και να πετυχαίνει στόχους;



Πολλοί λένε ότι το "life coaching" είναι το καλύτερο φάρμακο για τον σύγχρονο άνθρωπο! Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια «νέα μόδα» που ήρθε να αντικαταστήσει τις επισκέψεις στον ψυχολόγο! Το σίγουρο είναι ότι όλο και περισσότεροι διάσημοι, επαγγελματίες και επιστήμονες στρέφονται στο coaching, είτε για να θέσουν και να επιτύχουν προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους, είτε για να εμπλουτίσουν και να διευρύνουν την επαγγελματική ή και επιστημονική τους ευχέρεια.

Τι είναι το coaching;

Το coaching απευθύνεται σε όλους και αφορά τους πάντες. Coaching είναι η συνεργασία Coach και πελάτη σε μία προκλητική και δημιουργική διαδικασία σκέψης που τους εμπνέει να μεγιστοποιήσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες. Πολλοί αναφέρουν τον Σωκράτη ως τον "πρώτο καταγεγραμμένο coach", χάρη στη µμαιευτική του µμέθοδο.

 

 Είναι ακριβό «σπορ»;

To coaching δεν είναι φτηνό “σπορ”, ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες, όπως αυτή που δίνει η σχολή Positivity με το 5o OpenCoaching Day, ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει δωρεάν από κοντά τον δυναμικό και καταλυτικό χαρακτήρα του coaching. Στο συγκεκριμένο συνέδριο η οικονομική κρίση, η λήψη αποφάσεων, η διαχείριση συγκρούσεων, η ισορροπία, το ευ ζειν, αλλά και η αγάπη, η αυτογνωσία, η ανακάλυψη δυνατοτήτων θα εξεταστούν μέσα από τα εργαλεία και την προσέγγιση του coaching, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να φύγουν με ευρύτερη αντίληψη και νέες συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες γνώσεις για μια καλύτερη ζωή και μια πιο επιτυχημένη καριέρα.

Αν αναζητάς τρόπο να χειριστείς κάποιο επαγγελματικό ζήτημα, να επιλέξεις κλάδο σπουδών ή να αλλάξεις αντικείμενο, ένας …μέντορας μπορεί επίσης να σε βοηθήσει.

Τι είναι το mentoring;

O Μέντορας ήταν ο γέρος, στον οποίο είχε μεταμορφωθεί η Θεά Αθηνά, προκειμένου να προστατεύσει και συμβουλεύσει τον Τηλέμαχο, τον γιο του Οδυσσέα. To mentoring είναι ένας προσωποκεντρικός μαθησιακός διάλογος, που σκοπεύει περισσότερο στην ανάπτυξη σοφίας, μέσω αναστοχαστικής πρακτικής, παρά στην απλή μεταβίβαση γνώσης. Το mentoring τείνει να είναι μια μεσο-μακροπρόθεσμη σχέση που εστιάζει σε θέματα καριέρας ή σε άλλα περισσότερο ολιστικά θέματα. Ο μέντορας αλληλεπιδρά με κάθε άτομο ή ομάδα εφαρμόζοντας κατάλληλες μεθόδους, βασιζόμενος σε πρότυπα δεοντολογίας και οι μέθοδοί του αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν την εισαγωγή υποδείγματος, την διευκόλυνση ανταλλαγής συστάσεων, την υποστήριξη ανάπτυξης δικτύων και την ερμηνεία πολιτικών ενός οργανισμού ή ενός επαγγέλματος.

To πιο τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου, ο οποίος κυριολεκτικά «μεταμορφώθηκε» κάνοντας τρόπο ζωής το coaching, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Eric Schmidt. «Όλοι χρειαζόμαστε έναν coach! Πίσω από κάθε διάσημο πρόσωπο, πίσω από κάθε επιτυχημένη προσωπικότητα είναι ένας coach. Από το 2002 εγώ έχω τον προσωπικό μου coach! O coach βλέπει τι κάνεις, σε παρακολουθεί στενά σου ανοίγει το μυαλό και σε βοηθά να δεις που πραγματικά είσαι καλός και να υλοποιήσεις το δικό σου προσωπικό πλάνο ανάπτυξης» είχε δηλώσει παλιότερα ο Shmidt.

Πως όμως επιλέγω coach; Τον βλέπω για παράδειγμα και αν μου αρέσουν τα μάτια και το χαμόγελο του, τον διεκδικώ, όπως θα φλέρταρα έναν άνθρωπο σε ένα μπαρ ή θα πρέπει να κοιτάξω πρώτα βιογραφικό και μετά να διαλέξω τον «προσωπικό προπονητή» μου;

Όπως είπε στο star.gr, ο ιδρυτής της σχολής Positivity Άγγελος Δερλώπας ο οποίος έχει μακρόχρονη εμπειρία ως coach και mentor, αλλά και ως εκπαιδευτής, «ένα χαμόγελο δημιουργεί πάντα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η ανοικτή συζήτηση μπορεί να εξυπηρετηθεί, όταν ο coach εμπνέει εμπιστοσύνη και οικειότητα. Οφελεί επίσης να ρωτάμε και να βεβαιωνόμαστε ότι ο coach έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση από κάποιο πρόγραμμα εγκεκριμένο από το International Coach Federation (ICF). Τη Διεθνή Ομοσπονδία Coaching δηλαδή και θα είναι σίγουρα ακόμα μεγαλύτερη εγγύηση για μας, αν ο coach έχει διαπίστευση από το ICF όπως το ΑCC ή, ακόμα καλύτερο, το ανώτερο PCC».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο coaching και άλλο …solving

Με το coaching, διευκρινίζει ο κ.Δερλώπας, «δεν δίνουμε έτοιμες λύσεις, αντιθέτως, βοηθάμε τους πελάτες να θέσουν τους καλύτερους στόχους για εκείνους και να τους πετύχουν. Η δομημένη και λεπτομερώς ενορχηστρωμένη διαδικασία του επαγγελματικού coaching εγγυάται ότι τα αποτελέσματα έρχονται πάντα για τις αποφάσεις, που θα επιλέξουμε να πάρουμε, όπως επίσης και για τις επιλογές που δεν θα αποφασίσουμε να κάνουμε. Υπάρχουν πάντα αποτελέσματα είτε κάνουμε κάτι, είτε δεν κάνουμε. O Αμερικανός ανθρωπολόγος και συγγραφέας Castaneda είπε ότι “μπορούμε να κάνουμε τους εαυτούς μας ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους. Το ύψος του κόπου είναι το ίδιο”».

Στο ερώτημα «αν είχατε μόνο 5 λεπτά για να βοηθήσετε έναν σύγχρονο άνθρωπο, που είναι πνιγμένος στο άγχος, τα χρέη και τις υποχρεώσεις ...τι θα κάνατε;» ο ιδρυτής της σχολής Positivity Coaching απάντησε «Θα τον ρωτούσα τι είναι αυτό που τον εμποδίζει να αντιδράσει και να αποκτήσει ένα μέλλον, όπως το ονειρεύεται! Πόσο περισσότερο άγχος είναι διατεθειμένος να αντέξει, προτού αποφασίσει ότι υπάρχει τρόπος να πάρει τον έλεγχο και να φέρει αποτελέσματα; Πόσο έτοιμος είναι να συμμετάσχει στο... 5ο Open Coaching Day».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 (10.00 πμ-17.00μμ)

Που: Women for Life (Γρηγορίου Ξενοπούλου 10 Ν.Ψυχικό)

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες για τις ομιλίες και τις εκδηλώσεις του συνεδρίου στην παρακάτω διεύθυνση: www.opencoachingday.gr

 
Άγγελος Δερλώπας, PCC, CMC
Executive & Leadership Coach
Iδρυτής Positivity Coaching
www.positivity.gr


Περιγραφή

Μπορεί άραγε κάποιος να δει την ζωή αλλιώς; Έχει την δυνατότητα να ζει όμορφα και να πετυχαίνει στόχους;

Διαβάστε επίσης

Εργασία
Δωρεάν ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για όλους από το E-Gnosis της Equal Society

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
HCCMA

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Positivity Coaching: Το μέλλον του coaching σε ένα βιβλίο

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Εθελοντική δράση coaching: «Your time of power 202

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Πρόγραμμα 500 υποτροφιών στον τομέα της Τεχνολογίας από τη Mexoxo και την INCO Academy

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.