Βιογραφικό Σημείωμα – Back to basics! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Βιογραφικό Σημείωμα – Back to basics!



Δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει στην αγορά εργασίας, κυρίως για άτομα νεαρής ηλικίας, ένα σωστά δομημένο βιογραφικό μπορεί να αποτελέσει το εισιτήριο για τη «Γη της Επαγγελίας», για τον στόχο που έχουν όλοι οι νέοι και μη - Μια πετυχημένη επαγγελματική καριέρα!

 Σύντομο και περιεκτικό

Συνήθως ένα βιογραφικό δε θα πρέπει να είναι πάνω από δύο σελίδες Α4 (κατά προτίμηση 1 σελίδα). Οι εργοδότες,κατά μέσο όρο, ξοδεύουν οχτώ δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό και ένας σίγουρος τρόπος να πάτε στην “Όχι” στοίβα, είναι να τους στείλετε όλη την ιστορία της ζωής σας. Φτιάξτε το σύντομο, περιεκτικό και κρατήστε τις μικρές λεπτομέρειες για τη συνέντευξη.

Χρονολογική ασάφεια

Υπάρχει κυνικότητα και το να αφήσετε προφανή χρονολογικά κενά στην εργασιακή σας πορεία, υποψιάζει τους εργοδότες αρνητικά και δε δίνουν ελαφρυντικά. Αν μείνατε χωρίς δουλειά για κάποιο καιρό, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά, αλλά βάλτε ένα θετικό στοιχείο μέσα του. Κάνατε κάποια μαθήματα, εθελοντική εργασία ή αναπτύξατε κάποια διαπροσωπική ικανότητα, όπως την επικοινωνία, τη συνεργασία ή κάποιο project management; Αν ναι, πείτε το

Συντακτικό και ορθογραφία

Είναι ίσως το πιο «χτυπητό» σημείο αναφοράς ενός βιογραφικό σημειώματος. Η σωστή ορθογραφία στην σύνταξή του, θα σας μετατρέψει σε «persona non grata» για μια επιχείρηση, καθώς ουδείς θέλει να προσλάβει κάποιον που δεν έχει σωστό λεικτικό υπόβαθρο. Αν δεν γνωρίζετε κάποια λέξη, ανατρέξτε στο λεξικό, προκειμένου να διορθώσετε κάποια λάθη. 

Ειλικρίνεια

Άπαντες έχουν την πεποίθηση πως όσο πιο εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό, αυτομάτως αυξάνονται οι πιθανότητες πρόσληψης του. Λάθος! Η ειλικρίνεις σώζει ζωές στην προκειμένη περίπτωση, καθώς ενδεχόμενος σκεπτικισμός από την πλευρά του υποψήφιου εργοδότη, θα λειτουργήσει αρνητικά προς την πλευρά του συνεντευξιαζόμενου. Τα ψέματα στο βιογραφικό σας μπορούν να σας μπλέξουν άσχημα, ειδικά όταν οι εργοδότες διασταυρώσουν το ιστορικό και τις συστατικές σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε, είναι να αρχίσετε να δουλεύετε και μετά να χάσετε τη νέα σας δουλειά, επειδή είχατε πει ψέματα. Επίσης, μπορεί να σας καταλάβουν στη συνέντευξη, καθώς δε θα μπορείτε να απαντήσετε ερωτήσεις πάνω σε αυτά που ισχυρίζεστε ότι ξέρετε. Τέτοιες στιγμές μπορούν να γίνουν πολύ αμήχανες.

Εμφάνιση

Η σωστή και προσεγμένη εμφάνιση του βιογραφικού, ίσως διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κάλεσμα για συνέντευξη. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία μέχρι το τελευταίο της..μεδούλι, καθώς bullet points, όσο και αρκετό κενό γύρω από το κείμενο, θα προσδώσουν μια πιο ελκυστική υφή στο μάτι του αναγνώστη, όπου στην προκειμένη περίπτωση είναι μια επιχείρηση ή ένας ιδιωτικός οργανισμός 

Στοχευμένες λέξεις κλειδιά

Αν έχετε υποβάλλει το βιογραφικό σας σε κάποια ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας, οι λέξεις κλειδιά ίσως αποβούν καθοριστικές για το αποτέλεσμα αυτής. Μην γενικολογείτε, συγκεκριμενοποιήστε τους τίτλους σπουδών σας, όσο και αυτών που αναζητάτε, ώστε το χρονικό διάστημα αναζήτησης εργασίας να συρρυκνωθεί στο ελάχιστο.

Εν κατακλείδι, Το βιογραφικό πρέπει να είναι απλό, πλήρες , σαφές και προσεγμένο καθώς ο υπεύθυνος για την επιλογή σε μια θέση εργασίας αφιερώνει το ανώτερο 1-2 λεπτά για την ανάγνωση ενός βιογραφικού σημειώματος, ένα πετυχημένο βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να παρουσιάζει με σύντομο, λιτό αλλά περιεκτικό τρόπο όλες τις εμπειρίες και τα προσόντα σας.

Νίκος Γεωργόπουλος
Πηγή: http://jobnews.gr/news_details.php?id=469&type=or


Περιγραφή

Βιογραφικό Σημείωμα – Back to basics!

Διαβάστε επίσης

Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η Συμβολή των Γυναικών στην Τεχνολογία: Κλείνοντας το Χάσμα των Δύο Φύλων Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
«Προφίλ και βιογραφικό για φοιτητές, σπουδαστές και αναζητούντες εργασία»

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.