Απολογισμός Β' Εξαμήνου 2014 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Απολογισμός Β' Εξαμήνου 2014

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

Το εξάμηνο Ιούλιος – Δεκέμβρης 2014 το Skywalker.gr, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες της οικονομίας στις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας, διεκδίκησε την ανακοίνωση όλο και περισσότερων θέσεων εργασίας και πέτυχε την αύξηση 39,3% σε επιχειρήσεις που το εμπιστεύτηκαν, 40,8% σε ανακοινώσεις και 44,05% σε δημοσιευμένες θέσεις. Τα παραπάνω ποσοστά αύξησης είναι σε σχέση με το Α’ εξάμηνο 2014. Το Skywalker.gr δεσμεύεται στην προσπάθειά του για ακόμη περισσότερες δημοσιευμένες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, το Skywalker.gr συνέχισε τις προσπάθειές του να είναι κοντά στις ανάγκες των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία υποψηφίων οργανώνοντας μια σειρά από δράσεις, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Skywalker.gr είναι χωρίς χρέωση για όλους τους συμμετέχοντες, η συμμετοχή των εισηγητών είναι εθελοντική και οι αίθουσες, όπου διεξάγονται οι δράσεις, είναι ευγενική χορηγία.

- Thessaloniki Job Festival 2014: Το Skywalker.gr σε συνεργασία με τη “Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”, διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη στις 6 & 7 Δεκεμβρίου τη δράση “Thessaloniki Job Festival2014 στο πλαίσιο της οποίας διερευνήθηκαν τάσεις και δυνατότητες του ενεργού οικονομικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων, για προσωπική ανάπτυξη, εργασία, εκπαίδευση, δια βίου μάθηση, επιχειρηματικότητα, αυτοαπασχόληση και κοινωνική δράση. Επίσης, παρουσιάστηκαν πρακτικά θέματα όπως η σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού, η σημασία των social media στην αναζήτηση εργασίας, η επιτυχημένη συνέντευξη, θέματα που μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην προσπάθεια για αναζήτηση εργασίας και επαγγελματική ανάπτυξη.

- Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας: δράσεις που απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να  διερευνήσουν τις δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης ως εναλλακτικό δρόμο επαγγελματικής δραστηριότητας και δημιουργικότητας. Τα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έχουν ήδη διεξαχθεί 3 Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας, 2 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη, ενώ το επόμενο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας είναι ήδη προγραμματισμένο για τις 27-30 Ιανουαρίου 2015.

- Μονοπάτια Απασχολησιμότητας: Τα Μονοπάτια Απασχολησιμότητας έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τους μη απασχολούμενους στην ενεργή αναζήτηση εργασίας, αλλά και όλους όσοι έχουν ήδη εργασία στη διατήρηση και εξέλιξη της θέσης τους στο εργασιακό περιβάλλον. Έχει ήδη διεξαχθεί το πρώτο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας, ενώ το επόμενο προγραμματίζεται για τις 2 - 6 Φεβρουαρίου 2015.

- Παράλληλα το Skywalker.gr συμμετείχε σε 3 ημέρες καριέρας με infopoints, παραβρέθηκε σε 5 εκδηλώσεις και 4 επαγγελματικές εκθέσεις και στήριξε επικοινωνιακά ως χορηγός επικοινωνίας 215 δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, κάναμε 10 παρουσιάσεις με θέματα, όπως οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, το βιογραφικό σημείωμα, η συνέντευξη και η επιχειρηματικότητα.

Το Skywalker.gr συνέχισε την έκδοση της 32σέλιδης πλέον SkywakerFreePress σε 25.000 αντίτυπα. Την εφημερίδα μας μπορείτε να τη βρείτε σε 75 νέα σημεία παραλαβής, φέρνοντας το σύνολο των σημείων σε 222. Από αυτά τα σημεία τα 130 αντιστοιχούν σε Αττική, ενώ τα υπόλοιπα 92 σε περιοχές της περιφέρειας. Στα σημεία αυτά περιλαμβάνονται, εκτός από σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ, δημαρχεία, δημοτικές βιβλιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, γραφεία διασύνδεσης Πανεπιστημίων και κολλεγίων, χώροι πολιτισμού και πολλά άλλα. Με την εφημερίδα μας επιδιώκουμε την πρόσβαση στην πληροφόρηση για αγγελίες εργασίας και από υποψηφίους που στερούνται τακτικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Προχωρήσαμε στην έκδοση της RejoinFreePress, η οποία αριθμεί ήδη 5 τεύχη. Τόσο στην εφημερίδα όσο και στο site www.rejoin.gr, παρέχονται πληροφορίες για δωρεάν τρόφιμα, γεύματα αγάπης, φάρμακα, ιατρική περίθαλψη, πολιτισμικές εκδηλώσεις, νομικές συμβουλές, εκπαίδευση, τράπεζες χρόνου και ανταλλαγές. Στο site μας μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα από 419 ενημερωτικά άρθρα για όλες τις δωρεάν δράσεις.

Επιπροσθέτως, κυκλοφόρησαν 37 newsletter του skywalker.gr με άρθρα για την επαγγελματική ανάπτυξη, την αγορά εργασίας, την καριέρα, την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση και 16 newsletter διοργανωτών και πολιτιστικών χώρων για την παροχή πληροφόρησης στους υποψηφίους μας σχετικά με εκπαίδευση, ατομική ανάπτυξη, εργασία και καριέρα, τέχνη, επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.

Προχωρήσαμε στη δημιουργία 4 νέων ιστοσελίδων (Jobfestival.gr, footstep.gr, crisistars.gr, business.skywalker.gr). Τόσο στο http://jobfestival.gr όσο και στο http://footstep.gr μπορείτε να βρείτε παρουσιάσεις από τις εισηγήσεις, πληροφορίες και βιογραφικά των εισηγητών, φόρμες συμμετοχής και ανακοινώσεις για μελλοντικές δράσεις. Το http://crisistars.gr είναι η νέα πρωτοβουλία του Skywalker.gr στην οποία μπορούν καλλιτεχνικοί χώροι, όπως σχολές χορού, δραματικές σχολές, ωδεία, εργαστήρια, πολυχώροι αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε ανέργους βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την καλλιτεχνική έκφραση να βρει γόνιμο έδαφος ακόμα και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το business.skywalker.gr είναι σελίδα του Skywalker με πληροφόρηση και καθοδήγηση στις επιχειρήσεις, που θέλουν να συνεργαστούν με το skywalker.gr για τη δημοσίευση αγγελίας για διαφήμιση.

Συνεχίζουμε τη δυναμική μας παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Από το σύνολο των σελίδων μας στο Facebook, τα likes ανέρχονται στα 98,000.

Άρθρα μας συνεχίζουν να δημοσιεύονται τόσο στα δύο blog μας (http://skywalker-education.blogspot.gr/ - http://skywalker-gr.blogspot.gr), στις εφημερίδες μας αλλά και στο μηνιαίο περιοδικό Epsilon 7.

Το τελευταίο εξάμηνο συνεχίσαμε να στηρίζουμε το έργο των μη κερδοσκοπικών και κοινωνικών φορέων και οργανώσεων για την ομαλή ένταξη μειονεκτούντων ομάδων στην αγορά εργασίας. 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να δεσμευτούμε στις προσπάθειές μας για ακόμα περισσότερες δημοσιευμένες θέσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι η εργασία ως κοινωνικό και όχι μόνο αγαθό είναι υψίστης σημασίας. Θα παραμείνουμε σταθεροί στη φιλοσοφία και στην ελληνική μας ταυτότητα και θα προσπαθήσουμε τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις προτάσεις, τα παράπονα και τις επισημάνσεις σας.

Συνοπτικά, το Β’ εξάμηνο 2014:

 • Αύξηση αγγελιών: 40,8%
 • Αύξηση θέσεων εργασίας: 44,05%
 • Αύξηση επιχειρήσεων: 39,30%
 • Ημέρες καριέρας: 3
 • Παρουσιάσεις σχετικές με διαχείριση καριέρας: 11
 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εκθέσεις: 9
 • Χορηγίες επικοινωνίας:215 εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες
 • Αποστολές newsletter: 53 (37 newsletterskywalker.gr και 16 newsletter συνεργατών μας)
 • Προσθήκη σημείων παραλαβής εφημερίδας:75

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

 • Δημιούργησε το προφίλ σου
 • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
 • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
 • Όρισε job alert
 • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.