Εταιρικό προφίλ | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

NEXANS ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15 / ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΥΛΙΔΑ,ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Εταιρία

NEXANS ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ

Κλάδος

Βιομηχανίες

Έτος ίδρυσης

1973

Αριθμός εργαζομένων

0-10

Ιστοσελίδα

https://www.nexans.gr

Προσθήκη
ενότητας

Προφίλ εταιρίας

H NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1973. Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγική της διαδικασία το 1974 ως ΜΑΝΟΥΛΙ ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Β.Ε. Το 1988 η εταιρεία γίνεται μέλος του διεθνούς ομίλου ALCATEL. Στις αρχές του 1990 οι μετοχές της εταιρείας εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Τον Μάιο του ίδιου έτους, η Αλκατέλ Καλώδια Ελλάςαποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της "ΚΑΛΩΔΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε." Η συμμετοχή της αυτή, σταδιακά φθάνει το 100% και ολοκληρώνεται με τη συγχώνευση των δύο εταιρειών στο τέλος του 1996. Τον Μάιο του 2000 ο Όμιλος ALCATEL αποφάσισε την απόσχιση του μεγαλύτερου τμήματος των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε καλώδια και εξαρτήματα και τη δημιουργία αυτόνομου Ομίλου. Η απόσχιση ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2000 και οι μετοχές της μητρικής εταιρείας NEXANS εισήχθησαν στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων τον Νοέμβριο 2000 η εταιρεία μετονομάστηκε σεNEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.

Το εργοστάσιο της εταιρείας βρίσκεται στην Λαμία (Αγία Μαρίνα) σε χώρο 346.000 τ.μ. με κτηριακές εγκαταστάσεις 33.000 τ.μ., περίπου 200 χλμ. βόρεια της Αθήνας. Το συνολικό ποσό των επενδύσεων είναι της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Από την έναρξη των εργασιών της μέχρι και σήμερα η εταιρεία αυξάνει συνεχώς τον ετήσιο τζίρο και το τεχνολογικό της επίπεδο. Στην εταιρία έχουν απονεμηθεί διάφορα πιστοποιητικά συμμόρφωσης για την ποιότητα, το περιβάλλον, την υγιεινή και ασφάλεια εργασίας (ISO 9001, ISO 14001, EHP) καθώς και πιστοποιητικά συμμόρφωσης με τιςαπαιτήσεις διεθνών οργανισμών για την σήμανση ποιότητας των προϊόντων (ΕΛΟΤ,IMQ, VDE ENEL, AENOR, SABS κ.α)

Η NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε παράγει καλώδια ενέργειας, χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, υπόγεια, εναέρια και υποβρύχια. Παράγει επίσης καλώδια τηλεπικοινωνιών, χάλκινα και οπτικών ινών, υπόγεια, εναέρια και υποβρύχια. Ακόμη διαθέτει ειδικά καλώδια όπως πυρίμαχα, χαμηλής εκπομπής καπνού και αερίων, σιδηροδρόμων, αεροδρομίων, ναυτικού τύπου, καλώδια για εφαρμογές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες και άλλες διαδικασίες. Στο χώρο των εγκαταστάσεων "με το κλειδί στο χέρι", η εταιρεία διαθέτει τη συνολική εμπειρία του ομίλου NEXANS τόσο για συστήματα εδάφους όσο και για υποβρύχια καλώδια. Μεγάλο τμήμα των καλωδίων που συνδέουν τα Ελληνικά νησιά μεταξύ τους και με τη χερσαία Ελλάδα, είναι επίτευγμα της τεχνογνωσίας NEXANS.

Η NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. είναι πρωτοπόρος στην Ελληνική αγορά καλωδίων και ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές της Δ.Ε.Η. και του Ο.Τ.Ε. Ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής της απορροφά η εγχώρια αγορά βιομηχανικών και οικιακών εγκαταστάσεων. Η εξαγωγική της δραστηριότητα επεκτείνεται σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.