Εταιρικό προφίλ | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Γλυφάδα

Εταιρία

ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Κλάδος

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Έτος ίδρυσης

1975

Αριθμός εργαζομένων

0-10

Προσθήκη
ενότητας

Προφίλ εταιρίας

Το ΜΕΘΟΔΙΚΟ ιδρύθηκε το 1975 στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Κάνιγγος) από το Νικηφόρο Μαρκάκη και τους συνεργάτες του. Από το 1983 (που ξεκίνησε το Εξεταστικό σύστημα με τις τέσσερις “ΔΕΣΜΕΣ”) οργανώθηκε ισοδύναμα σε όλα τα γνωστικά πεδία αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντες νέες διδακτικές πρακτικές, πρότυπο εκπαιδευτικό υλικό και καινοτόμες δράσεις.

Περιληπτικά αναφέρονται μερικές από τις εκπαιδευτικές καινοτομίες του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ που υιοθετήθηκαν και ενσωματώθηκαν αργότερα στη φροντιστηριακή εκπαίδευση.

Το ΜΕΘΟΔΙΚΟ είναι το πρώτο φροντιστήριο που διαμόρφωσε από το 1984 πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχους και αξιολόγηση για όλους τους κύκλους σπουδών.

Το πρώτο που καθιέρωσε από το 1986 το πρόγραμμα προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες από τη Β’ Λυκείου και θέσπισε τα τρίωρα υποχρεωτικά διαγωνίσματα, τα οποία αργότερα καθιερώθηκαν από όλα τα φροντιστήρια. Πράγματι, τα διετή προγράμματα προετοιμασίας προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του νέου εξεταστικού συστήματος εξακολουθούν έως σήμερα να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας των μαθητών μας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και το κλειδί για την επιτυχία τους.

Το 1988 ξεκίνησε να λειτουργεί στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών για καθηγητές και το 1990, σε συνεργασία με την εταιρία Apple δημιουργήθηκαν ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Από το 2009 χρησιμοποιούμε διαδραστικούς πίνακες στα πλαίσια της διδασκαλίας μας και εκμεταλλευτόμαστε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι υπολογιστές και το διαδίκτυο για να εμπλουτίσουμε το μάθημά μας με εποπτικό υλικό και ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό.

Στα μέσα ενημέρωσης το ΜΕΘΟΔΙΚΟ υπήρξε το πρώτο φροντιστήριο που δημοσίευσε επιλεγμένα θέματα σε καθημερινή εφημερίδα από το 1981 (ΕΘΝΟΣ), που έδωσε απαντήσεις στα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων από τηλεοπτικό σταθμό (1990-MEGA) και που είχε τη δική του εκπαιδευτική εκπομπή στην τηλεόραση (ΕΤ1, 1992-1993).

Από το 2010 οι απαντήσεις στα θέματα των Εξετάσεων δίνονται πλέον από την ιστοσελίδα μας που συμβουλεύονται χιλιάδες υποψήφιοι, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Επίσης, το ΜΕΘΟΔΙΚΟ με εκπρόσωπο το Νικηφόρο Μαρκάκη συμμετείχε στη συγγραφή σχολικών βιβλίων (1983, 1998 και 2006), δημιούργησε τμήμα εκδόσεων και προσέφερε σε αυτά τα χρόνια δωρεάν σε μαθητές περίπου 780.000 βιβλία με προτεινόμενα θέματα, δοκίμια κ.α. Χαρακτηριστικά, το 2015 εκδόθηκε το τελευταίο από τα βιβλία μας με τίτλο “Οι όμορφες ιδέες, όμορφα γράφονται” με κείμενα για την επιστήμη και τον πολιτισμό και από το 2017 εκδίδεται κάθε χρόνο ο οδηγός σπουδών με τίτλο: "Σπουδές & Επαγγέλματα, Προετοιμάζοντας το μέλλον" με στοιχεία για όλες τις σχολές και τις επαγγελματικές τους προοπτικές, που αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών και υποψηφίων.

Από τους χιλιάδες μαθητές του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ, οι περισσότεροι είναι σήμερα επιστήμονες και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Για όλους εμάς, η μεγαλύτερη καταξίωση είναι ότι συνεχίζουμε να διδάσκουμε έχοντας μαθητές τα παιδιά τους.

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.