ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Ως γιατρός, διατροφολόγος και ομοιοπαθητικός είμαι αρκετά εξοικειωμένη με τις αναζωογονητικές και θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Επίσης γνωρίζω καλά ότι ανάμεσα στα συστατικά που περιέχουν τα συνήθη καλλυντικά υπάρχουν πολλά ύποπτα, πολλά ενοχοποιημένα και πολλά απαγορευμένα. Ωστόσο οι εντυπωσιακές υποσχέσεις των εμβληματικών brand στο χώρο της ομορφιάς δεν μου είχαν αφήσει ποτέ περιθώριο να σκεφτώ ότι η χρήση των εξαιρετικά «μελετημένων» προϊόντων τους δεν ήταν μονόδρομος!

Στη δουλειά μου συναντώ καθημερινά γυναίκες με ευαίσθητα δέρματα, αλλά και γυναίκες που ανέπτυξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στο δέρμα στην πορεία της ζωής τους! Για εκείνες, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν τη φυσική τάση και την προστασία του εαυτού τους και του περιβάλλοντος σαν πραγματική ανάγκη, η στροφή όχι απλά στα φυτικά αλλά στα λεγόμενα οργανικά ή βιολογικά καλλυντικά, είναι η καλύτερη επιλογή. Αποτελούνται από φυτά βιολογικής καλλιέργειας, δεν περιέχουν καμιά ενοχοποιημένη χημική ουσία ή έκδοχο και πιστοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς. Δεν ενοχλούν καθόλου το δέρμα και τα συστατικά τους είναι απόλυτα ασφαλή!

Η ιδέα για την aegli-PREMIUM ORGANICS βασίστηκε στο ότι δικαιούμαστε να χρησιμοποιούμε ευχάριστα και αποτελεσματικά καλλυντικά προϊόντα, χωρίς να θυσιάζονται τα χαρακτηριστικά αυτά στο βωμό της ασφάλειας. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε οργανικά καλλυντικά που να μην περιέχουν καμία ενοχοποιημένη χημική ουσία, να έχουν φυσικό άρωμα, υφή και εφαρμογή που συνάδει με τις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Να είναι κατάλληλα για τη γυναίκα που αγαπά να μεγαλώνει όμορφα, αλλά και κάθε άτομο με ευαίσθητη επιδερμίδα, αλλεργική προδιάθεση και άτομα που μετά από ισχυρές δερματολογικές ή συστηματικές θεραπείες παρουσιάζουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο δέρμα.

Με τη συνιδρύτρια της aegli Έλενα Παυλάκη και τους συνεργάτες μας μελετήσαμε βότανα από βιοδυναμικές καλλιέργειες ιδιαίτερων περιοχών του πλανήτη και εφαρμόσαμε την πιο καινοτόμο τεχνολογία σε ό,τι αφορά τα οργανικά καλλυντικά. Δεν γίνονται πειράματα σε ζώα, περιέχονται μόνο φυσικά συντηρητικά κι αρώματα, και τα δραστικά συστατικά στηρίζονται σε, in vivo και in vitro, κλινικές μελέτες και δυναμικούς ισχυρισμούς. Ο Ελίχρυσος από τα Κύθηρα, το Ροδόνερο από την Κοζάνη, ο Βασιλικός από την Κρήτη, το Shikakai από την Ινδία, τα κόκκινα μούρα Schisandra από την Κίνα, το Medicago Sativa και πολλά άλλα βελτιώνουν τη σύσφιγξη, τη σφριγηλότατα και την ελαστικότητα του δέρματος, αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και εμφανίζουν αντιρυτιδική δράση ισάξια με εκείνη της ρετινόλης!

Η aegli-PREMIUM ORGANICS είναι ελληνική εταιρεία. Έχει πάρει το όνομά της από τη μυθική Αίγλη, κόρη του θεού Ασκληπιού, σύμβολο της λάμψης και της ομορφιάς που πηγάζουν από την καλή υγεία! Εμπνεόμαστε από την ελληνική μαγευτική χλωρίδα και τον πλούτο της παγκόσμιας βιοποικιλότητας κι αναζητούμε διαρκώς πληροφορίες από όλο τον κόσμο, που θα μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε ευγενικά τη δύναμη της φύσης και την ικανότητα της επιστήμης.

Η υγιής ομορφιά είναι η φυσική τάση του ανθρώπου και χαράζει ένα χαρούμενο μονοπάτι για την ευζωία.

Καλώς ήρθατε στο φωτεινό κόσμο της aegli-PREMIUM ORGANICS!

Έρρικα Παπαβενετίου, MD
Co-founder, CEO

Αρκετοί από εμας τα βιολογικά καλλυντικά δεν τα γνωρίζουμε πολύ καλά και κάποιες από τις παρακάτω πληροφορίες ίσως δεν τις ξέρουμε καθόλου. Ωστόσο είναι σημαντικό στις επιλογές προϊόντων καθημερινής περιποίησης που κάνουμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιντα πολλά χημικά συστατικά με τα οποία έρχεται καθημερινά σε επαφή και απορροφά το δέρμα μας, όταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, εφαρμόζουμε επάνω του κάθε ελκυστικό καλλυντικό του εμπορίου, σίγουροι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο διεθνής οργανισμόςEWG – The Environmental Working Groupσε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβαίνουν τα εξής:

 • Τα προϊόντα προσωπικής καθημερινής φροντίδας παρασκευάζονται από περίπου10.500 διαφορετικά χημικά συστατικά, αρκετά από τα οποία ενοχοποιούνταιγια αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα, δερματίτιδες, επίδραση στο ορμονικό και αναπαραγωγικό σύστημα, τοξικότητα στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, πιθανή καρκινογένεση και σημαντική τοξική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
 • Κατά μέσο όρο, χρησιμοποιούνται καθημερινά από άντρες και γυναίκες 9 διαφορετικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης, με το 25% των γυναικών να χρησιμοποιούν15 ή περισσότερα προϊόντα ημερησίως. Αυτά περιέχουν 126 διαφορετικά χημικά συστατικά, περίπου το 60% των οποίων απορροφώνται από το δέρμα.
  Μία γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της καταπίνει περίπου 6 κιλά κραγιόν!Το 61% των κραγιόν περιέχουν μόλυβδο.
 • Μελέτες διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή ενοχοποιούν τα χημικά συστατικά των μεγάλων βιομηχανιών καλλυντικών για ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, ικανή να απορρυθμίσει ακόμα και το ορμονικό σύστημα ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση. Ειδικότερα,η Greenpeace επισημαίνει ότι πέρα από τις πλαστικές συσκευασίες των καλλυντικών προϊόντων, τα μόρια πλαστικού που υπάρχουν σε πολλά από αυτά (κυρίως στα προϊόντα πίλινγκ) είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το οικοσύστημα και δεν απομακρύνονται στις εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμάτων.
 • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όντας αυστηρή σε ό,τι αφορά τα θέματα της σύστασης των καλλυντικών, έχει καταρτίσει από το 2003 λίστα με χημικά συστατικά που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων.Ο αριθμός τους σήμερα, μετά την αναθεώρηση του 2013, φτάνει τα 1.328. (European Commission – Cosmetics Directive 76/7682012.)Ο αντίστοιχος οργανισμός FDA των ΗΠΑ (Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων) έχει απαγορεύσει ή περιορίσει τη χρήση μόνο 11!!! (Cosmetics Ingredient Review report – CIR 2012.)Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η SCCS (Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών) γνωμοδοτεί σε συχνά διαστήματα για συγκεκριμένα συστατικά και κάθε φορά ο κατάλογος των ύποπτων συστατικών δημοσιεύεται.
 • Οι αμερικανικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να πωλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση προϊόντα που περιέχουν απαγορευμένα συστατικά ή συστατικά ύποπτα για πρόκληση καρκίνου ή γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Για το λόγο αυτόμεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με σημαντικά brand καλλυντικών κάτω από την ομπρέλα τους λανσάρουν το ίδιο προϊόν με σύσταση διαφορετική για την αμερικανική απ’ ό,τι για την ευρωπαϊκή αγορά!
 • Ενδεικτικά, το 22% των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, ανάμεσά τους ακόμα και όσα προορίζονται για τα παιδιά περιέχουν καρκινογόνο 1,4 διοξίνη. Το 60% περιέχουν oxybenzone, μια ουσία που εισχωρεί στο δέρμα και προκαλεί ορμονικές διαταραχές.
 • ΣΥΝΗΘΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:
  PARFUM, PARABENS, IMIDAZOLIDINYL UREA, DIAZOLIDINYL UREA, PHTHALATES, SILICONES, ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ, PROPYLENE GLYCOL, PEG (Polyethylene glycol), EDTA (Ethylenediamine tetraacetic acid), DEA (Diethanolamine), BHT / BHA (Butylated hydroxytoluene / Butylated hydroxyanisole), ΑCRYLATES, CARBOMER, ALUMINUM (Aluminium allantoinate, Aluminum carbonate, Aluminium chloride), TRICLOSAN.

Τα τελευταία 60 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί και χρησιμοποιούνται ευρέως χιλιάδες νέες χημικές ουσίες, και για τις περισσότερες δεν είναι ακόμα γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.Οι ουσίες αυτές, που βρίσκονται σε τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα,απορροφώνται από το δέρμα και τις αναπνευστικές οδούς. Σίγουρα δεν είναι τυχαία η αύξηση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διαφόρων ασθενειών, από ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι νεοπλασίες.

ΗAEGLI-PREMIUM ORGANICSπρεσβεύει μια ευρύτερη αλλαγή στον τρόπο ζωής και είναι συμβατή με τη σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση της ομορφιάς αλλά και της υγείας.

ΣτηνAEGLI-PREMIUM ORGANICS:

 • Χρησιμοποιούμε βιολογικά ή οργανικά πιστοποιημένα δραστικά συστατικά από πολλές περιοχές του πλανήτη.. Δεν επιλέγουμε τη χρήση των συστατικών μας επειδή είναι «της μόδας» στο χώρο των καλλυντικών, αλλά έχοντας μελετήσει τη δραστικότητά τους και τα προβλήματα που λύνουν. Δεν διατυπώνουμε ισχυρισμούς για λόγους εντυπωσιασμού, που φυσικά πάντοτε είναι εις βάρος του καταναλωτή.
 • Τα προϊόντα της AEGLI-PREMIUM ORGANICS:
  • ΕίναιΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ
  • Στη διαδικασία των ελέγχωνΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΖΩΑ.
  • Δεν περιέχουνParabens, Mineral oil, Petrolatum/Parafin wax, Silicones, Propylene glycol, PEG, SLES, ALES, Sulfates, EDTA, Phthalates, Alcohol, ΒΗΤ / BHA, Imidazolidinyl urea, Diazolidinyl urea, Αcrylates, Carbomer, Aluminum, Ethanolamines, Triclosan, συνθετικά αρώματα, γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Όμορφο δέρμα είναι το υγιές δέρμα!

Έρρικα Παπαβενετίου, MD
Co founder, CEO

 

Αγγελίες

Κλάδος: Υπηρεσίες Ομορφιάς-Fitness
Έτος ίδρυσης:
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: https://www.aegliskincare.com
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework