KALOGERAKI

Όλα ξεκινούν το 1949 από έναν άνθρωπο δραστήριο και πολυάσχολο, τον παππού Εμμανουήλ Καλογεράκη. Το μεράκι του και η αγάπη του για τα τυριά τον οδήγησαν στην τυροκομία.

Μαζί με το γιό του Βαγγέλη, ξεκινούν έναν μεγάλο αγώνα και καταφέρνουν από ένα μικρό καζάνι στην άκρη του σπιτιού να μεταβούν στο πρώτο εργοστάσιο, στο χωριό Σμάρι, στο ΚαστέλιΠεδιάδος. Οι αγνές πρώτες ύλες της Κρητικής γης γίνονται το όπλο τους.

Από την Κρήτη στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Το 1985 ένα φορτηγάκι γεμάτο μεγάλα «κεφάλια» Κρητικής Γραβιέρας μπαίνει στο καράβι για την Αθήνα. Ήταν τότε που το πλέον εύγεστο τυρί έκανε το πρώτο του δρομολόγιο για την πρωτεύουσα.

Από το 1995 και μετά, το κωδικολόγιο αρχίζει να μεγαλώνει. Εκτός από Γραβιέρες και μαλακά τυριά, στη λίστα προστίθενται και τα εδέσματα.

Το 1998 ξεκινά να λειτουργεί στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου το κέντρο διανομής της εταιρίας Καλογεράκη. Σε έναν ιδιόκτητο χώρο 1500 τετραγωνικών στεγάζονται τα γραφεία, οι χώροι αποθήκευσης και οι θάλαμοι-ψυγεία.

Η διανομή έχει πλέον ανοίξει και τα Κρητικά τυριά Καλογεράκη μπαίνουν σιγά σιγά στο οικογενειακό τραπέζι όλων των Ελλήνων.

Αγγελίες

Κλάδος: Τρόφιμα
Έτος ίδρυσης: 1949
Αριθμός εργαζομένων:
Ιστοσελίδα: http://www.kalogeraki.gr/
Εμφάνισε ανά σελίδα
Ταξινόμηση ανά
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr