...

Σας ανακοινώνουμε ότι στις 20 και 21 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα «EcoChem Day», που διοργανώνεται από το Chemecon, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Hopin.

Σχετικά με το Chemecon

Το Chemecon είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός σύλλογος νέων χημικών μηχανικών που δραστηριοποιείται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στόχος του είναι να συμβάλλει ουσιαστικά στησύνδεση των φοιτητών με το αντικείμενο των σπουδών τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσω οργανωμένων και πολυδιάστατων δράσεων με κύριο άξονα τηνάμεση και σφαιρική πληροφόρησητων ενδιαφερόμενων όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας του χημικού μηχανικού σήμερα.

Σχετικά με τα Chem Days

Για την επίτευξη των στόχων του το Chemecon διοργανώνει ημερίδες επαγγελματικής διασύνδεσης, ταChemDays. Σε κάθε ChemDay αναπτύσσονται θέματα γύρω από έναν κλάδο της χημικής μηχανικής. Στα συνέδρια αυτά συμμετέχουν εταιρίες του κλάδου, οι οποίες μέσα απόομιλίεςενημερώνουν φοιτητές και μη για τις βιομηχανικές μεθόδους που ακολουθούνται καιτις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα.

Μέχρι στιγμής έχουν διοργανωθεί δύο ChemDays: το «PetroChem Day» το 2018, που αφορούσε την ενασχόληση του χημικού μηχανικού στον βιομηχανικό τομέα του πετρελαίου και των παραγώγων του, και το «FoodChem Day»το 2019, που κάλυψε πολυδιάστατα τη βιομηχανία των τροφίμων, από τις πρώτες ύλες έως και την τελική κατανάλωση.

Σχετικά με το ΕcoChem Day

ΤοEcoChem Dayαποτελεί το τρίτο κατά σειρά Chem Day που διοργανώνει το Chemecon και το οποίο θα λάβει τη μορφή ηλεκτρονικήςδιημερίδας. Κεντρικές ιδέες του θα αποτελέσουν οι πράσινες διεργασίες, η κυκλική οικονομία, η ενέργεια και το περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες από τις συνεργαζόμενες εταιρίες σχετικά με τις πράσινες πρακτικές και διεργασίες που εφαρμόζουν. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδικτυακά δωμάτια και να έρθουν σε επαφή με πρόσωπα των εταιριών, να συζητήσουν για τις προοπτικές του κλάδου και να ενημερωθούν για τα κύρια προσόντα που θα χρειαστούν στη μελλοντική τους ενασχόληση με τον τομέα. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω των «Open and Group Networking Sessions», όπου στα πρώτα η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στα δεύτερα ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Τέλος, θα παρουσιαστεί το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον ακαδημαϊκό και τον ερευνητικό τομέα και επιτρέποντας έτσι μια ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση γύρω από την πράσινη ανάπτυξη.

Υποστηρικτές της διημερίδας μας θα είναι οι εταιρίες TITAN, DEMO, Polyeco ΚΡΙ ΚΡΙ, Apivita, Sychem, Helbio, Break Even Consulting, VEN Engineering κ.ά.

Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας κάνοντας κλικ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το EcoChem Day επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διημερίδας και τα ακόλουθα κοινωνικά δίκτυα του Chemecon:

Chemecon@Facebook | Chemecon@Ιnstagram | Chemecon@LinkedIn |Chemecon@Twitter

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του Chemecon

E-mail επικοινωνίας: info@chemecon.org

Λέξεις κλειδιά: 

ChemeconEcochem Day 2021
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr