...

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, 14 εθελοντικοί οργανισμοί νέων από τον χώρο της ναυτιλίας εκπροσωπώντας 13 διαφορετικές χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους στον πρώτο ανοιχτό διαδικτυακό διάλογο, μια πρωτοβουλία του Young Executives Shipping (YES) Forum (Greece) σε συνεργασία με τους Youngship Cyprus, Youngship Turkey, Youngship Panama, Youngship Venezuela, Youngship Singapore, Youngship Texas, Young Professionals in Shipping Network Hong Kong, Young Shipping Professionals New York, Young Professionals in Shipping Network Shanghai & Beijing, Maritime Sηεeo (India), Shipping Professionals Network London, The Ocean Opportunity Lab (Tool) και Its all about shipping (UK).

Αυτή η διαδικτυακή συνάντηση προσέλκυσε πάνω από 10 χιλιάδες θεατές, με όλους τους ομιλητές να αναφέρουν τη ναυτιλία ως ιδανικό μονοπάτι καριέρας, καθώς και τα σωστά βήματα ώστε να βελτιώσει η νέα γενιά την πορεία της σε αυτόν τον κλάδο. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν: mentoring, ψηφιακός μετασχηματισμός, δικτύωση εν μέσω κοινωνικής αποστασιοποίησης, προσέλκυση ταλέντων, τεχνικοί ρόλοι, εξέλιξη ικανοτήτων, πρότυπα ρόλων, εν πλω εμπειρίες, και η αξία του εθελοντισμού.

Η Φωτεινή Παπαχατζάκη, από τo Youngship Cyprus, τόνισε τη σημαντικότητα της ανθρώπινης επαφής ακόμα και κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέσω της καθοδήγησης και παρότρυνε τους νέους να εξασκούν τις δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης και να ανταλλάσσουν απόψεις με τους μέντορές τους, ώστε να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο και τις θάλασσές μας. Όπως σχολίασε η Δανάη Μπεζαντάκου, συντονίστρια του forum και ιδρύτρια του YES Forum, είναι σημαντικό να δρούμε τοπικά, αλλά να εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε παγκόσμια.

Με αφορμή το ότι "Big Data" και "IoT" - Internet of Things αποτελούν βασικά θέματα στις μέρες μας, η Sumit Sharma, από τo Maritime Sheeo (Ινδία), συμβούλεψε τους νέους να πρωτοπορήσουν, να επενδύσουν στις ικανότητές τους και να κατακτήσουν την αριστεία στην επαγγελματική τους ζωή, διότι το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι αναντικατάστατο. Στον τομέα της τεχνολογίας αναφέρθηκε επίσης και η Μαρία Δραγουμέρλη, Shipping Professionals Network London, η οποία παρότρυνε τους νέους να αναλάβουν περισσότερους τεχνικούς ρόλους, καθώς η ναυτιλία έχει ένα ευρύ φάσμα και διαθέτει πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση του τεχνολογικού τομέα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη διαδικτυακή μας παρουσία, ακόμα και στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως δήλωσε η Tabitha Logan, από το Youth Professionals in Shipping Network Hong Kong. «Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι, τολμηροί, να μη φοβόμαστε να πούμε την ιστορία μας και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, μοιράζοντας θετικές εμπειρίες», συμβούλεψε ο Wei Zhuang, από το Young Professionals in Shipping Network Shanghai & Beijing, ώστε να προσελκύσουμε νέους επαγγελματίες στην πιο «πράσινη» βιομηχανία, δηλαδή στη ναυτιλία. Επίσης, ο Eli Ginsberg, από το Young Shipping Professionals New York, τόνισε τη χρήση των κοινωνικών δικτύων ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και να έχουμε λόγο σε μια βιομηχανία συνδεδεμένη με την κλιματική αλλαγή και την ποικιλομορφία.

Διότι τελικά «χωρίς τα νεαρά ταλέντα, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει τη ναυτιλία και το περιβάλλον», όπως ανέφερε η Τζίνα Παναγιώτου, από το Its all about shipping.

Η Δρ. Sinem Ogis, από το Youngship Turkey, υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συμμετοχής σε έναν οργανισμό, καθώς οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη τους να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία στους νέους να δώσουν φωνή στις σκέψεις τους μέσω ενός οργανισμού, όπως αναφέρει η Maria Laura Salazar, από το Youngship Venezuela και να έχουν πρόσβαση σε πολλές πηγές πληροφοριών, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία της εργασίας τους πρόσθεσε η Nelly Elder από το Youngship Texas.

Η Birgit Liodden, ιδρύτρια του Youngship International, δήλωσε «Ποτέ να μην αφήνεις τις ευκαιρίες που προσφέρει μια καλή κρίση» καθώς και ότι «Μπορούμε να οραματιστούμε, να δημιουργήσουμε και να ενδυναμώσουμε τα θεμέλια μιας ακμάζουσας βιομηχανίας για τους νέους». Δύο δηλώσεις που απεικονίζουν τη νοοτροπία και τον κοινό στόχο όλων των οργανισμών που είναι μέρος της δημιουργίας του μέλλοντος του κλάδου της ναυτιλίας.

H Δανάη Μπεζαντάκου (YES Forum) και οι εκπρόσωποι των οργανισμών δεσμεύτηκαν ότι ο ανοιχτός διάλογος μεταξύ των οργανισμών και των νέων θα συνεχιστεί προσδοκώντας να αναγνωρίσει η νέα γενιά τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο της ναυτιλίας σε κάθε χώρα αλλά και παγκοσμίως.

Tη μαγνητοσκοπημένη συζήτηση του “Global Young Shipping Forum: What Now?” μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=bM7T2fBW-SY&t=4819s

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework