Με ιδιαίτερη χαρά το Skywalker.gr και το Sindos Community Center συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή ενός διήμερου εκπαιδευτικού #JobDay με συμμετέχοντες τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο.

Στη δράση στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στόχος μας ήταν η παρουσίαση θεμάτων και η βασική εκπαίδευση αναφορικά με την ενδυνάμωση στην αναζήτηση εργασίας. Θέματα όπως το personal branding, οι ήπιες δεξιότητες, η διαχείριση χρόνου, το elevator pitch, η δικτύωση και τα social media συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους του Skywalker.gr και τους ωφελούμενους.

Άνθρωποι από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Κονγκό, το Καμερούν, το Τόγκο, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σιέρα Λεόνε ήταν εκεί για να ακούσουν και να ακουστούν, να πάρουν πληροφορίες για την αναζήτηση εργασίας και να ξεδιπλώσουν τις εμπειρίες και τις δεξιότητές τους. Οι δράσεις που σχετίζονται με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες είναι συχνά φορτισμένες συγκινησιακά, αλλά και πολύ εποικοδομητικές για όλες τις συμμετέχουσες πλευρές.

Τo κέντρο διαμονής και ανάπτυξης Sindos Community Centre λειτουργεί με τη συνεργασία δύο οργανώσεων, της Be A Robin και της IsraAID Hellas. Στις εγκαταστάσεις του προσφέρονται ποικίλες υπηρεσίες για την κοινότητα των 600 προσφύγων που διαμένουν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης με έμφαση στην τόνωση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της ικανότητας για αυτοδιατήρηση και αυτοβοήθεια στην κοινότητα.

Προσφέρεται επίσης ένας ασφαλής και ευχάριστος χώρος για τα μέλη της κοινότητας στον οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να συνδεθούν και να ενθαρρυνθούν στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ τους.

Προσαρμοστικότητα, αντοχή, αισιοδοξία: αυτά κρατάμε από την επαφή μας με τους πρόσφυγες του Sindos Community Centre.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους για την άρτια συνεργασία. Εις το επανιδείν!

 

.........


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework