Ξεκινά το διεθνές πρόγραμμα «Restart Your Future»

από το Envolve Entrepreneurship και την SAP Hellas

για την εκπαίδευση και την εργασιακή ένταξη νέων προσφύγων και μεταναστών

Το 4μηνο πρόγραμμα προσφέρει επαγγελματικές και ψηφιακές δεξιότητες, καθοδήγηση και ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ηλικίας 18-30 ετών

Διοργάνωση ψηφιακής ενημερωτικής ημερίδας με εταίρους του προγράμματος και μέλη του οικοσυστήματος

Το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org) και η SAP Hellas (https://www.sap.com/greece/index.html) ανακοινώνουν την έναρξη του διεθνούς προγράμματος «Restart Your Future» (https://bit.ly/restart_your_future) με στόχο να στηρίξουν, μέσω εκπαίδευσης, την ένταξη στην αγορά εργασίας προσφύγων και μεταναστών ηλικίας 18-30 ετών που αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση και ίσες ευκαιρίες.

Σκοπός του προγράμματος, που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Community Foundation Ireland, είναι να βοηθήσει νέους ανθρώπους να αποκτήσουν σημαντικές διαπροσωπικές και κοινωνικές (soft skills) αλλά και ψηφιακές δεξιότητες και ταυτόχρονα να προσφέρει καθοδήγηση και ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα στοχεύει να αμβλύνει το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των αναγκών των εργοδοτών για τεχνολογικά καταρτισμένους εργαζόμενους και των γνώσεων και ικανοτήτων νέων που επηρεάζονται από παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις. Το «Restart your Future» πραγματοποιείται διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει μαθήματα, εργαστήρια, συνεδρίες ενδυνάμωσης και ευκαιρίες καθοδήγησης από εργαζομένους της SAP Hellas, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην κατάρτιση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τάσεις της αγοράς εργασίας, τις διαδικασίες πρόσληψης και τα απαιτούμενα νομικά έγγραφα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «Restart Your Future» στον σύνδεσμο https://bit.ly/restart_your_future και να δηλώσουν συμμετοχή στο https://bit.ly/ryfregister. Η συμμετοχή είναι περιορισμένη και οι συμμετέχοντες θα επιλέγονται κατά σειρά προτεραιότητας βάσει της υποβολής των αιτήσεων.

Επίσης, την Τρίτη 11 Απριλίου, στις 16:00, το Envolve και η SAP Hellas θα πραγματοποιήσουν δωρεάν διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και το πώς το «Restart your Future» μπορεί να υποστηρίξει τους επαγγελματικούς στόχους και τα όνειρα των νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://bit.ly/ryflaunch.

«Η εκπαίδευση, η επανεκπαίδευση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων είναι το “κλειδί” για να ανοίξουμε την πόρτα της αλλαγής. Μαζί δημιουργούν μια αλυσιδωτή αντίδραση στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση πολλών κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων πέραν της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε η Ρόζι Τσέλα, Business Manager CSR & University Alliances Country Lead Education στην SAP Hellas.

«Στη συνεχώς εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή που ζούμε, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να παρέχουμε υποστήριξη και τα απαραίτητα μέσα σε όσους και όσες αναζητούν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Εφοδιάζοντάς τους με εργαλεία και γνώσεις, μπορούμε να τους βοηθήσουμε, ώστε όχι μόνο να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, αλλά και να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, που πλέον αποκαλούν σπίτι τους. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με σημαντικούς εταίρους, όπως η SAP Hellas, οι οποίοι θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και είναι ανοιχτοί στο να μεταφέρουν τους πόρους και την τεχνολογία τους σε μια πρωτοβουλία με ουσιαστικό αντίκτυπο», δήλωσε ο Αλέξανδρος Νούσιας, Executive Director του Envolve Entrepreneurship.

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει τα πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ), προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 67 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των ΗΠΑ. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το https://greece.envolveglobal.org/

Σχετικά με την SAP

Η στρατηγική της SAP είναι να βοηθά κάθε επιχείρηση να λειτουργεί ως ευφυής επιχείρηση. Ως ηγέτης της αγοράς στο λογισμικό εταιρικών εφαρμογών, βοηθάμε εταιρίες όλων των μεγεθών και όλων των βιομηχανιών να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα: το 87% των παγκόσμιων εσόδων από συναλλαγές αγγίζει ένα σύστημα SAP®. Η μηχανική εκμάθηση, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και οι προηγμένες τεχνολογίες αναλυτικών στοιχείων μάς βοηθούν να μετατρέψουμε τις επιχειρήσεις των πελατών σε έξυπνες επιχειρήσεις. Η SAP βοηθά τους ανθρώπους και τους οργανισμούς να δώσουν βαθιά επιχειρηματική εικόνα και να ενθαρρύνει τη συνεργασία με την οποία μπορούν να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό τους. Απλοποιούμε την τεχνολογία για τις εταιρίες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό μας όπως θέλουν, χωρίς διακοπή. Η ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών και υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς και δημόσιους πελάτες σε 25 κλάδους παγκοσμίως να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς και να κάνουν τη διαφορά. Με ένα παγκόσμιο δίκτυο πελατών, συνεργατών, εργαζομένων και ηγετών σκέψης, η SAP βοηθά τον κόσμο να λειτουργεί καλύτερα και βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.sap.com

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr