Νέος κύκλος παραστάσεων για την

«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» σε κείμενο / σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη

από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου,

κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00,

έως την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για 22 ακόμα παραστάσεις στον πολυχώρο Vault

aggelika-nikli-solomou-i-diafani-sto-vault

Νέος κύκλος παραστάσεων έπειτα από τη μεγάλη αποδοχή από κοινό και κριτικούς για την «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» σε κείμενο και σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη με τη Μάγδα Κατσιπάνου στον ρόλο της Αγγέλικας Νίκλης Σολωμού.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης την προηγούμενη σεζόν στον πολυχώρο Vault, με το γεμάτο θέατρο και τις αλλεπάλληλες παρατάσεις, την εξαιρετική πορεία στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα τον Σεπτέμβριο, στη Ζάκυνθο, στο νησί του Διονύσιου Σολωμού, τον Οκτώβριο, αλλά και τη θερμή υποδοχή από το κοινό του Λονδίνου τον Νοέμβριο, η «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» επιστρέφει για 2η χρονιά στη σκηνή του Vault. Από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00, έως την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 για 22 ακόμη παραστάσεις.

Η παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» ήταν ένας από τους πέντε μονολόγους που παρουσιάστηκαν την περασμένη σεζόν στον πολυχώρο Vault με αφορμή το θεατρικό project «Ο γιος μου...». Πέντε σκηνοθέτες έφτιαξαν πέντε παραστάσεις, στηριγμένες πάνω σε πέντε βιογραφίες. Πέντε μάνες μίλησαν για τους γιους τους. Πέντε γυναίκες ηθοποιοί παρουσίασαν πέντε μονολόγους απλών γυναικών που μιλούν για τα παιδιά τους, που εμείς γνωρίσαμε ως άντρες σπουδαίους και διακεκριμένους, που έλαμψαν με την προσωπικότητα, το έργο, την ευφυΐα, το ταλέντο, την τέχνη ή την επιστήμη τους (Μάντζαρος, Συγγρός, Σολωμός, Μέγας Αλέξανδρος, Μακρυγιάννης). Πέντε σημαντικοί άντρες του παρελθόντος που η ζωή και το έργο τους παραμένει ακόμη πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους μέσα από μια γυναικεία ματιά.

Το project θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν 2019-20.

Υπόθεση του έργου:

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του, μαντενούτα του, και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο, που αναδείχτηκε εθνικός ποιητής των Ελλήνων, και τον Δημήτριο, που έγινε γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πριν πεθάνει ο γέρο-κόντες Σαλαμών, παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του, που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του. Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιος της μητέρας του από επόμενο γάμο, διεκδικεί μέρος της περιουσίας του κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη με την Επανάσταση του 1821 η δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον ελληνισμό, καθώς η προσωπική ζωή της συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη.

Πόσο επηρέασε τη ζωή και το έργο του Διονύσιου Σολωμού η τραγική μοίρα της μητέρας του; Πόσο σημερινή και επίκαιρη είναι πάντα η κακοποίηση και ο εξευτελισμός μας γυναίκας; Πόσο γνωστά μάς είναι τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας; Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.

Συντελεστές:

Κείμενο – σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολιδάκης

Μουσική: Κωνσταντίνος Χίνης

Σκηνικά / κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς

Βιολοντσέλο: Κωνσταντίνος Χίνης

Σχεδιασμός φωτισμού: Άκης Σαμόλης

Φωνή Διονύσιου Σολωμού: Περικλής Μοσχολιδάκης

Trailer: Αντώνης Μίκροβας

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Αφίσα: Δημήτρης Μητσιάνης

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Πολυχώρος Vault

Ερμηνεία: Μάγδα Κατσιπάνου

Μετά την έναρξη της παράστασης απαγορεύεται η είσοδος στην αίθουσα.

Info:

«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού Η Διάφανη»

Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο 18:15, Κυριακή 21:00

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), ΑΜΕΑ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ), συνταξιούχοι

Ατέλειες: 5 ευρώ

Πολυχώρος Vault Theatre Plus

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες / κρατήσεις: 213 0356472, 6949 534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00-14:00 και 17:00-21:00)

E-mail: vaultvotanikos@gmail.com

FB page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework