Δωρεάν σεμινάριο από το Believe in You: «Η τέχνη της επικοινωνίας»
 

Μέσα από την επικοινωνία καλύπτουμε κάθε ανθρώπινη ανάγκη. Η επικοινωνία είναι η δραστηριότητα που ασκούμε περισσότερο από κάθε άλλη στη ζωή μας.

Κάθε μέρα όλη μέρα επικοινωνούμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Το θέμα είναι όμως επικοινωνούμε αποτελεσματικά;

Το ερώτημα είναι ρητορικό, γιατί η ξεκάθαρη απάντηση είναι σίγουρα όχι, κι αυτό το βλέπουμε εύκολα, παρατηρώντας γύρω μας.

Ποιος είναι ο κανόνας στις διαπροσωπικές σχέσεις;

Παρεξηγήσεις, συγκρούσεις, καυγάδες, αρνητικά συναισθήματα, αύξηση διαζυγίων, απομόνωση, αποξένωση, μοναξιά… Η μοναξιά, συγκεκριμένα, έχει γίνει η επιδημία του 21ου αιώνα. Αν πήγαινε καλά η επικοινωνία, δεν θα βλέπαμε αυτές τις τραγικές συνέπειες στις σχέσεις και στη ζωή των ανθρώπων.

Γιατί η καλή επικοινωνία συμβάλλει στην ευτυχία;

Η έλλειψη επικοινωνίας επίσης δεν αποτελεί λύση. Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό και χρειάζεται την επαφή, τη στοργή, την κατανόηση, τη φιλία, την υποστήριξη.

Στη διάσημη έρευνα του Χάρβαρντ για την ευτυχία αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ήταν αυτοί που διατήρησαν όλη τους τη ζωή στενούς δεσμούς με τον/τη σύντροφό τους ή με καλούς φίλους.

Αφού λοιπόν η επικοινωνία είναι τόσο πολύτιμη, γιατί τα πάμε τόσο χάλια σε αυτή; Απλούστατα, γιατί δεν την έχουμε διδαχθεί.

Την εξασκούμε καθημερινά ως αυτοδίδακτοι, χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τι λειτουργεί και τι όχι. Κανείς επίσης δεν μας έχει δώσει feedback στο τι κάνουμε καλά και τι όχι.

Κοινώς, λειτουργούμε στα τυφλά και δεν ξέρουμε τι κάνουμε σωστά και τι λάθος.

Το πρώτο βήμα λοιπόν για να το αλλάξουμε αυτό είναι να αναγνωρίσουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια.

Το δεύτερο είναι να αποφασίσουμε να εκπαιδευτούμε, για να μάθουμε έγκυρα πια τι κάνουμε καλά και τι όχι, ώστε να μπορούμε πλέον να το διορθώσουμε, εφόσον θέλουμε.

Με αυτό τον σκοπό το Believe in You διοργανώνει το νέο δωρεάν σεμινάριο με θέμα την «Τέχνη της επικοινωνίας», όπου θα αναλυθούν οι καλές πρακτικές στην επικοινωνία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Η Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια εξειδικευμένη στην Επικοινωνία, κλείνει ραντεβού μαζί σας την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 19.00 για ένα δίωρο διαδραστικό σεμινάριο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν

  • Τα εμπόδια στην αποτελεσματική επικοινωνία
  • Σφάλματα αντίληψης στην επικοινωνία
  • Τα 7 επίπεδα ακρόασης: Εσείς σε ποιο είστε συνήθως;
  • Επικοινωνία και γλώσσα σώματος: Άσπονδοι φίλοι ή εχθροί;
  • Εν αρχή είναι ο στόχος
  • Γιατί πρέπει να ξέρω το κοινό μου;

Ελάτε με διάθεση επικοινωνίας, φορέστε το χαμόγελό σας και αφεθείτε σε ένα ευχάριστο ταξίδι στον μαγικό κόσμο της επικοινωνίας. Σας περιμένουμε!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ:

https://www.believeinyou.gr/dorean_texni_epikoinonias_jun22

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr