Ο φοιτητικός διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός ανανεώνει το ραντεβού του με τους φοιτητές όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας.

Ο Όμιλος Economia με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του 29ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Στρατηγικές ενίσχυσης βιωσιμότητας: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση (ΕSG)». Η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και οι στρατηγικές που έχουν καθοριστεί από τις πρακτικές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση δίνουν το έναυσμα για τη διενέργεια του φετινού διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν μία από τις τρεις υποενότητες της θεματικής:

  1. Η υπευθυνότητα των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση
  2. Οι επιχειρηματικές στρατηγικές που έχουν καθοριστεί από τις πρακτικές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση
  3. Η πολιτική και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις δράσεις που ευθυγραμμίζονται με τα ESG πρότυπα

Αναζητώντας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, οι φοιτητές καλούνται να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες στους κριτές της επιτροπής αξιολόγησης.

Η φετινή επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από ειδήμονες του κλάδου, προερχόμενους τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο. Πρόεδρος της επιτροπής ο καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αθανάσιος Γ. Πλατιάς, ενώ μέλη είναι η Μαρία Αλεξίου, Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής Ευθύνης & Διακυβέρνησης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ & πρόεδρος ΔΣ της CSR HELLAS, ο Λευτέρης Αναστασάκης, αντιπρόεδρος της Priority και η Αναστασία Στάμου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικός σύμβουλος της επιτροπής είναι ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου economia Aντώνης Παπαγιαννίδης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών, που δεν υπερβαίνουν τις 2.000 λέξεις, έχει οριστεί η 31η Μαρτίου 2023. Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα αξιολογούν τις εργασίες έως τα μέσα Απριλίου του 2023, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τα τέλη Μαΐου του 2023.

Ο economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

Για 29η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ομίλου Economia, ο economia Φοιτητικός Διαγωνισμός με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις τρέχουσες εξελίξεις, τη σύνδεση της ακαδημαϊκής τους γνώσης με την πραγματική οικονομία, καθώς και τη δημιουργία δυνητικών σχέσεων με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες.

Όραμα του oμίλου είναι αφενός να δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για την έρευνα να ασχοληθούν ενεργά με αυτήν και να διακριθούν για το έργο τους, αφετέρου να συμβάλει στην προώθηση των νέων και τη σύνδεσή τους με επαγγελματίες διαφόρων κλάδων της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας 29ος Φοιτητικός Διαγωνισμός.

Economia Publishing Group – Εκδόσεις Κέρκυρα

Τηλ. επικοινωνίας: 210 331 47 14

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr