Το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας για 6η συνεχή φορά στηρίζει την πράσινη καινοτομία στην Ελλάδα

4.000 συμμετέχοντες, 460 ομάδες, 120 μέντορες, 35+ αξιολογητές, 80 υποστηρικτές, 50+ μέλη επιστημονικής επιτροπής!

Το GreenTech Challenge, το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας, ξεκινά για 6η συνεχή φορά στις 11/10/22 και ολοκληρώνεται με τον τελικό διαγωνισμό στις 10-11 Δεκεμβρίου 2022.

Το Πρόγραμμα διοργανώνεται από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (EMΠ) με Innovation Enabler την εταιρία Mantis Business Innovation.

Απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και startups που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις οι οποίες αφορούν το περιβάλλον, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη πρωτοβουλιών σε πράσινες θεματικές όπως Περιβάλλον, Ενέργεια, Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα και Προηγμένα Υλικά, Διαχείριση Ελαστικών, Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Έξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις, Βιώσιμος Τουρισμός και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Αν έχετε μια καινοτόμα λύση, οι υποβολές έχουν ήδη ανοίξει και μπορείτε να την υποβάλετε εδώ έως 2/12/22!

Αν θέλετε να λάβετε μέρος στον φετινό διαγωνισμό αλλά χρειάζεστε υποστήριξη για την ανάπτυξη της ιδέας σας, το GreenTech Challenge προσφέρει ένα μηνιαίο πρόγραμμα προετοιμασίας με 4 Bootcamp Trainings και Mentoring Sessions με διακεκριμένους μέντορες στον χώρο της πράσινης καινοτομίας που θα σας βοηθήσουν σε κάθε βήμα της υποβολής σας.

Τα bootcamp trainings θα διεξαχθούν διά ζώσης αλλά και διαδικτυακά με συμμετοχή στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ζωγράφου) μεταξύ 15:30-19:00.

  • 1o bootcamp: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022
  • 2ο bootcamp: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022
  • 3ο bootcamp: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022
  • 4ο bootcamp: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα των bootcamps και δηλώστε συμμετοχή έως 2/11/22

Το Πρόγραμμα υποστηρίζουν μεγάλες επιχειρήσεις της πράσινης καινοτομίας, όπως Μεσόγειος Α.Ε., ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Mitsis Hotels, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Α.Γ.Ε.Τ ΗΡΑΚΛΗΣ, καθώς και ένα μεγάλο δίκτυο στελεχών της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας που απαρτίζουν την οργανωτική, επιστημονική, φοιτητική καθώς και την επιτροπή μεντόρων.

Ο ημιτελικός και ο τελικός του διαγωνισμού θα διεξαχθούν 10-11 Δεκεμβρίου 2022, επιβραβεύοντας τους συμμετέχοντες με χρηματικά βραβεία έως 3.000 €. Οι καλύτερες ομάδες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο GreenTech Hub, τη νέα θερμοκοιτίδα του GreenTech Challenge, καθώς και να κερδίσουν πολλά άλλα προνόμια. Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες www.greentechchallenge.gr.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr