To Καστελλόριζο σε λίγες μέρες καλωσορίζει το δικό του 1ο Φεστιβάλ Γρίφων (24-26/9/21)

Για τρεις ημέρες το μικρό αυτό ακριτικό νησί θα γίνει το επίκεντρο της επιστημονικής γνώσης, φιλοξενώντας πληθώρα επιστημονικών δρώμενων, εντυπωσιακών πειραμάτων, πρωτότυπων δράσεων, παιχνιδιών και εργαστηρίων που θα ερμηνεύουν με απλό και κατανοητό τρόπο θέματα της καθημερινότητάς μας και θα παρουσιάσουν σύγχρονες επιστημονικές έννοιες.

Περισσότεροι από 50 επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί και καλλιτέχνες σχεδίασαν τις παρουσιάσεις τους γεμάτες με κάθε λογής γρίφους, προσαρμόζοντάς τες ειδικά για τις απαιτήσεις του ξεχωριστού αυτού φεστιβάλ. Παράλληλα, η Τέχνη σε συνδυασμό με την Επιστήμη θα δώσουν ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παρόν! Συγκεκριμένα:

Η ανατρεπτική ομάδα των Science Reactors με το γνωστό Stand up Science kids θα παρέχει τις δικές της επιστημονικές οδηγίες για το εμβόλιο της αγάπης, και προς ναυτιλλομένους εφήβους για το πώς να αποφύγουν το άγχος της μάθησης, για την τεχνητή νοημοσύνη και τη σχέση σκέψης-υπολογιστή, τι είναι το hacking και εάν πράγματι υπάρχει η επιστήμη του να κρατάς μυστικά!

Αφήγηση παραμυθιώναπό τους ίδιους τους συγγραφείς και συζήτηση μαζί τους. Η Μισέλ Κιόσογλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Kleio and Despina» με τα ήθη, έθιμα και την παράδοση του Καστελλορίζου. ΟΧρίστος Καλουντζόγλου θα μιλήσει για το παραμύθι «Η βρεγμένη σανίδα» και ο πειρατής Μάνι Μάνι στο Καστελλόριζο, μια φιγούρα βγαλμένη από το ελληνικό αρχιπέλαγος, ζυμωμένη με την αρμύρα και τις περιπέτειες της θάλασσας.

Eργαστήριο μουσικού-θεατρικού παιχνιδιού από την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη και κατασκευής θεάτρου σκιών και φιγούρων Καραγκιόζη από τον Χρήστο Στανίση. Το να εμπνευστείς, να δημιουργήσεις μια δική σου ιστορία και να την εκφράσεις μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής δεν είναι και… γρίφος; Είναι όμως και παιχνίδι!Και αν σου μοιάζει σπαζοκεφαλιά, έλα στο εργαστήρι τους!

Το Πλήρωμα 94, η κεφάτη ομάδα από την Πάτρα, θα κατακτήσει μικρούς και μεγάλους με τις πλοηγήσεις της και το κυνήγι θησαυρού, ενώ θα τους κερδίσει με πολλές εκπλήξεις.

Το Μουσείο Γρίφων θα περιμένει τους επισκέπτες του για ξεναγήσεις.

Ένας διεθνής διαγωνισμός από τη χρονιά αυτή εντάσσεται στο Φεστιβάλ Γρίφων: ο «Μεγίστειος αινιγμάτων αγών». Τι είναι όμως αυτός ο αγώνας; Είναι ένας τετραπλός διεθνής διαγωνισμός (επιγραφής, εικόνας, επινόησης και επίλυσης). Είναι μια γιορτή παιχνιδιών και λογοπαιγνίων για παιδιά από 0 έως 150 χρονών, που παρουσιάζει στον κόσμο τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στους γρίφους και στα αινίγματα!

Ο ΜΑΑ (όπως και η 14η Έκθεση Γρίφων KEC, που ξεκίνησε το 2008) θα είναι μέρος του Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου - Kastellorizo Puzzle Festival

Επιπρόσθετα, το Φεστιβάλ επιφυλάσσει πολιτιστικές/ επιστημονικές βραδιές: παράσταση Καραγκιόζη, αστροπαρατήρηση και συναυλία με αγαπημένα λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια με τουςTutti Blue και τον γνωστό Στάθη Ραφτόπουλο στο τραγούδι.

Τη διοργάνωση συντονίζουν το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης και το Σωματείο ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών) σε συνεργασία με την Ελένη Γραμματικοπούλου. Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φ.Γ. συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζεται δυναμικά από τον δήμο Μεγίστης. Το Φεστιβάλ εν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αφιλοκερδή συμμετοχή 50 και πλέον ερευνητών, ακαδημαϊκών, και εκπαιδευτικών φορέων και την ευγενική προσφορά άλλων ιδιωτών χορηγών. Τους ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο site: https://kastellorizofestival.com/

Επικοινωνία:

Πανταζής Χούλης: Διοργανωτής/ Μουσείο Γρίφων Μεγίστης:

e-mail: pandahou@yahoo.com – T +30 22460 49454 & +30 6980 865814

Ελένη Γραμματικοπούλου: Συν-διοργανώτρια:

e-mail:eleni.gramma@gmail.com - Τ. +30 210 6395458& +30 6974 228637

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr