ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Διαδικτυακή Μετάδοση

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

10:00 - 10:30

Σύνδεση live streaming – Εγγραφές

10:30 - 11:00
Χαιρετισμοί των Φορέων - Σκοποί του Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΦΕ

Ιουλία Τσέτη, Φαρμακοποιός, Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΦΕ

Λέανδρος Σκαλτσούνης , Καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Πρόεδρος Φαρμακευτικής Σχολής ΕΚΠΑ

Δημήτρης Μωραΐτης, Φαρμακοποιός, Γ.Δ BIAN, Πρόεδρος ΕΦΕΧ

Dr Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Φαρμακοποιός, Υποστράτηγος ε.α.

Εκπρόσωπος ΣΦΕΕ

Μαριάντζελα Οικονομοπούλου, External Affairs Manager του Pharma Innovation Forum

ΕΝΟΤΗΤΑ: COVID-19 και Φαρμακείο Κοινότητας

Προεδρείο:

Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΦΕ

Πίππα Αναστασία-Γεωργία, Φαρμακοποιός, MSc, PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Ταμίας ΔΣ ΕΦΕ

11:00 - 11:35

Το Νανο-Τεχνολογικό υπόβαθρο των σύγχρονων εμβολίων. Το παράδειγμα του εμβολίου εναντίον του ιού SARS-CoV-2

Τα εμβόλια με βάση την νανοτεχνολογία για την μεταφορά νουκλεϊνικών οξέων, αποτελούν την σύγχρονη καινοτομία στο τομέα της προστασίας του πληθυσμού από νοσογόνους οργανισμούς. Η φαρμακευτική νανοτεχνολογία αποτελεί το διεπιστημονικό πεδίο εφαρμογής και ανάπτυξης νέων ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων, τόσο στον τομέα της θεραπευτικής, όσο και της πρόληψης. Το παράδειγμα της ανάπτυξης του εμβολίου εναντίον του ιού SARS-CoV-2, συμβάλει στην εξέλιξη της έρευνας για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της ΕΦΕ

11:35 - 12:10

Νεότερα δεδομένα των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της COVID -19

H πανδημία που ξεκίνησε από τη Wuhan της Κίνας στα τέλη του 2019 έχει στοιχίσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών ολόκληρης της υφηλίου, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα αντανακλαστικά κυβερνήσεων και επιστημόνων. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ανακαλύφθηκαν μέσω επαναστόχευσης, φάρμακα που μπορούν να βελτιώσουν την κλινική έκβαση της Covid-19. Η έγκριση και χορήγηση εμβολίων αναμένεται να θέσει υπό έλεγχο την διάδοση της νόσου. Στην ομιλία θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα για τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

12:10 – 12:20

Διάλειμμα

12:20 - 12:55

Φυσικά προϊόντα στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων COVID- 19. Επιστημονικά δεδομένα Ασφάλειας και Αποτελεσματικότητας

Θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα σε σχέση με την υποστηρικτική και ασφαλή χρήση φυσικών προϊόντων στην αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της COVID- 19.

Ιωάννα Χήνου, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτικό Τμήμα ΕΚΠΑ, Πρόεδρος MLWP,EMA

12:55 - 13:30

Φαρμακευτικές Αλληλεπιδράσεις …στο διαδίκτυο

Ιστορίες επικοινωνιακής εσωστρέφειας και εξωστρέφειας του φαρμακευτικού κλάδου στην εποχή της COVID 19 .Πως η διαδικτυακή κοινότητα των φαρμακοποιώνάλλαξε την δυναμική του επαγγέλματός μας, την εικόνα που έχει το κοινό για εμάς και τι πρέπει να κάνουμε από εδώκαι πέρα.

Κακονίκος Κωνσταντίνος, Φαρμακοποιός

Κατσόγιαννης Ηλίας, Φαρμακοποιός MSc, Εκτίμηση και αντιμετώπιση επαγγελματικού περιβαλλοντικού και φαρμακευτικού κινδύνου,MSc Nanomedicine

13:30 - 14:00

Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ: Υπηρεσίες Φαρμακευτικής Φροντίδας στο Φαρμακείο

Προεδρείο:

Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΦΕ

Πίππα Αναστασία-Γεωργία, Φαρμακοποιός, MSc, PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Ταμίας ΔΣ ΕΦΕ

14:00 - 14:35

Μεγιστοποίηση του οφέλους και της αποδοτικότητας εμβολιαστικών πλάνων με τη συμμετοχή του κοινοτικού φαρμακείου. Σημειώσεις από την πανδημία

Κατά την παρουσίαση θα συζητηθεί πως το κοινοτικό φαρμακείο ως κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας, λόγω της θέσης και της φύσης του, μπορεί να συνεισφέρει στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των εμβολιαστικών πλάνων μιας χώρας. Τα πλάνα εμβολιασμού πρέπει να χαρακτηρίζονται από την ταχύτητα εφαρμογής τους και σε αυτό μπορεί να συνεισφέρει το κοινοτικό φαρμακείο. Θα συζητηθούν παραδείγματα και πρακτικές από διάφορες χώρες.

Χρίστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

14:35 - 15:10

Πολυφαρμακία και υποστήριξη ηλικιωμένων ασθενών από τον φαρμακοποιό κοινότητας

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς έχουν ιδιαίτερες ανάγκες ως προς τη φαρμακοθεραπεία τους. Η αυξημένη ευπάθεια, οι μειωμένες φυσιολογικές εφεδρείες και η αναπόφευκτη έκπτωση σωματικών και νοητικών λειτουργιών, τους καθιστούν πιο επιρρεπείς στις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων. Παράλληλα, η πολυνοσηρότητα και η πολυφαρμακία αυξάνουν τον κίνδυνο των κλινικά σημαντικών φαρμακευτικών αλληλεπιδράσεων. Μέσω περιπτώσεων του πάγκου, θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές συμβουλές γύρω από τη φαρμακευτική αγωγή για τους ηλικιωμένους,όπως το αίτημα για αναλγητικά, για φάρμακα κατά του κρυολογήματος και αντιεμετικά. Τέλος θα επισημάνουμε τη σημασία της συνέργειας του φαρμακοποιού με τον θεράποντα ιατρό, καθώς και την αναγκαιότητα των συνεντεύξεων θεραπευτικής παρακολούθησης.

Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός Φαρμακοποιός,MSc in Clinical Pharmacy,

MSc Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων, Υπεύθυνος Νοσοκομειακού Φαρμακείου στην Κλινική Αγία Αικατερίνη, Θεσσαλονίκη

15.10 - 15:20

Διάλειμμα

15:20 - 15:55

Από την πρόληψη έως τον έλεγχο και τη θεραπευτική εκπαίδευση των διαβητικών στο φαρμακείο

Ο φαρμακοποιός, ο μόνος επαγγελματίας υγείας που συναντάμε χωρίς ραντεβού, είχε πάντα ρόλο να διαδραματίσει ως σύμβουλος πρόληψης σε θέματα υγείας. Η αποστολή που τώρα ανατίθενται στους φαρμακοποιούς απορρέει από τον ρόλο τους όσον αφορά στη βελτίωση της υγείας των ασθενών, στη συμβολή της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας και στην καλύτερη δυνατή χρήση των φαρμάκων. Η αποστολή αυτή ενισχύει τη συνεργασία των φαρμακοποιών με τους ασθενείς και τους άλλους επαγγελματίες υγείας, που κινητοποιούνται στο αυξανόμενο πρόβλημα «Σακχαρώδης Διαβήτης» στον πληθυσμό του δυτικού κόσμου.

Στασινός Σικαλιάς, Φαρμακοποιός, MSc

15:55 - 16:30

Προσέγγιση υπέρβαρων και παχύσαρκων πελατών/ασθενών. Πώς να οργανώσετε διατροφικές συνεντεύξεις στο φαρμακείο σας;

Στην Ελλάδα, σχεδόν ένας στους δύο ενήλικες είναι υπέρβαρος και το 17% του πληθυσμού λέγεται ότι είναι παχύσαρκοι. Η εξισορρόπηση των τροφίμων έχει καταστεί προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία και το φαρμακείο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Όλο και περισσότεροι φαρμακοποιοί προσφέρουν διατροφικές συμβουλές στους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, παχυσαρκία ή απλά σε εκείνους που θέλουν να χάσουν μερικά κιλά. Όλες οι απαραίτητες συμβουλές για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε αυτήν την υπηρεσία.

Στεφανία Σκούρση - Σιγανού, Φαρμακοποιός, MSc in Diabetes Mellitus and Obesity

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Ιουνίου 2021

10:00 - 10:30

Σύνδεση live streaming – Εγγραφές

Ανασκόπηση 1η Ημέρας Συνεδρίου

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια PHARMACY Management KAI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ: Πρόληψη και Συμβουλή Υγείας

Προεδρείο:

Ιωάννα Χήνου, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτικό Τμήμα ΕΚΠΑ, Πρόεδρος MLWP,EMA

Ελένη Σκαλτσά, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ

10:30 - 11:05

Διαχείριση συμπτωμάτων στο Φαρμακείο: Μελέτες Περίπτωσης (Case Studies) με ενδιαφέρον

Στην έντονη καθημερινότητα του φαρμακείου, πολλές φορές κάποια συμπτώματα μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον φαρμακοποιό στο να δώσει την κατάλληλη συμβουλή. Με κάποια παραδείγματα θα δούμε ότι η εμβάθυνση και η επικοινωνία χρειάζονται περισσότερο χρόνο, αλλά μπορεί να κάνουν την διαφορά στον ασθενή μας!

Κωνσταντίνος Περαντζάκης, Φαρμακοποιός,M.ScΚλινικής Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Ειδικότητα Φαρμακευτική Φροντίδα, Πανεπιστήμιο Μιννεσότα ΗΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής (ΕΕΦΠ)

11:05 - 11:40

«Ωριμάζοντας» στο χρόνο με την βοήθεια Φυσικών Προϊόντων

Ελένη Σκαλτσά, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ

11:40 - 11:50

Διάλειμμα

11:50 - 12:25

Εναλλακτικά Προϊόντα Καπνού. Νεότερες Επιστημονικές Εξελίξεις αλλά και αποφάσεις των Ρυθμιστικών Αρχών

Τα θερμαινόμενα καπνικά προϊόντα επιβαρύνουν τους χρήστες με λιγότερες βλαβερές ουσίες από το συμβατικό τσιγάρο, αλλά οι μακροχρόνιες επιπτώσεις τους στην υγεία είναι άγνωστες. Τα νεότερα αυτά προϊόντα πρόσληψης νικοτίνης, έχουν σχετική ένδειξη σε καπνιστές με μεγάλο εθισμό και σε καπνιστές με ήδη εγκατεστημένη νόσο σχετιζόμενη με το κάπνισμα (π.χ. ΧΑΠ, στεφανιαία νόσο), οι οποίοι δυσκολεύονται να διακόψουν πλήρως ή υποτροπιάζουν. Η διπλή χρήση πρέπει να αποθαρρύνεται, η χρήση τους πρέπει να είναι βραχυχρόνια και ο τελικός στόχος πρέπει να είναι η πλήρης αποχή από όλα τα σχετικά προϊόντα.

Σταμάτης Ευσταθίου, Ειδικός Παθολόγος, MD, MSc, PhD,

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α΄, Κλινική Υγείας Μέλαθρον

12:25 - 13:00

Η Συνεργασία Φαρμακοποιού και Παιδιάτρου για την Επιτυχία των Εμβολιασμών στην Εφηβεία

Οι έφηβοι αποτελούν ένα σημαντικό και ιδιαίτερο κομμάτι της κοινωνίας μας και το τελευταίο προπύργιο της εμβολιαστικής κάλυψης και επιτυχίας των προγραμμάτων εμβολιασμού.Αναφερόμενοι ιδιαίτερα στον εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας Β, η συνεργασία φαρμακοποιού και παιδιάτρου είναι σημαντική και αποτελεί τα "συγκοινωνούντα δοχεία " της μετάγγισης της πρόληψης στην υγεία της χώρας μας. Αξίζει να παρακολουθήσετε αυτήν την διαδραστική συζήτηση.

Δρ Σπύρος Μαζάνης, Παιδίατρος

Ολίνα Ηλιάδου, MSc Clinical Pharmacologist, MBA in Pharmacy Management, MPharm

13:00 - 13:30

Διάλειμμα

13:30 - 14:05

Η αξία των εμβολιασμών στον έλεγχο αναπνευστικών νοσημάτων εν μέσω πανδημίας SARS-COV-2. Η συμβολή του 13δύναμου συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου
Η πανδημία της COVID-19 εκτροχίασε τα εμβολιαστικά προγράμματα, επηρεάζοντας ιδιαιτέρως τους εμβολιασμούς ενηλίκων. Ωστόσο, η πρόληψη πολλών αναπνευστικών νοσημάτων, και ιδιαίτερα των πνευμονιοκοκκικών λοιμώξεων, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της γενικής νοσηρότητας και της συννοσηρότητας, με τον φαρμακοποιό της κοινότητας να παίζει αποφασιστικό ρόλο στην αναγνώριση και κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών των ομάδων υψηλού κινδύνου.
Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός Φαρμακοποιός,MSc in Clinical Pharmacy,

MSc Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων, Υπεύθυνος Νοσοκομειακού Φαρμακείου στην Κλινική Αγία Αικατερίνη, Θεσσαλονίκη

14:05 - 14:40

Βασικές ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών στον Ελληνικό πληθυσμό και ενδεδειγμένοι τρόποι κάλυψης αυτών των αναγκών

Θα παρουσιαστούν, βάση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, οι σημαντικές ελλείψεις εκείνων των μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά στοιχεία) στα οποίαμεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμούεμφανίζει έλλειψη και θα αναλυθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι κάλυψης και αποκατάστασηςτων επιπέδωναυτών των συστατικών, στονανθρώπινο οργανισμό.

Δρ. Κωνσταντίνος Ξένος, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D., Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης, Ευρωκλινική Αθηνών

14:40 - 14:50

Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ: Προκλήσεις για το φαρμακείο στο μέλλον

Προεδρείο:

Ιωάννα Χήνου, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτικό Τμήμα ΕΚΠΑ, Πρόεδρος MLWP,EMA

Ελένη Σκαλτσά, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ

14:50 - 15:25

Τηλεσυμβουλευτική, ηλεκτρονική υγεία και παροχή υπηρεσιών από τον φαρμακοποιό εν μέσω κοινωνικής αποστασιοποίησης και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Παρουσίαση σεναρίων.

Η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στην Covid19 εποχή και η επιταχυνόμενη διείσδυση της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, δημιουργούν προκλήσεις και ευκαιρίες για το πως το φαρμακείο μπορεί να συνεισφέρει στην κάλυψη πάγιων αναγκών πληροφόρησης και παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Ας εξετάσουμε σενάρια και δυνατότητες για το παρόν και το πολύ κοντινό μέλλον.

Κωνσταντίνος Κωστίκας, Φαρμακοποιός, MSc Information Systems, PhD Machine Learning, Δημιουργό του erx.gr

15:25 - 16:00

Κοινωνική Φαρμακευτική: Ψυχολογία Πελάτη και Προσέγγιση Ασθενή από τον Φαρμακοποιό Κοινότητας

Η κοινωνιολογική προσέγγιση των ατόμων από τον κοινοτικό φαρμακοποιό είναι μέρος της καθημερινής του πρακτικής. Μια από τις πρώτες περιγραφές του τρόπου αντίδρασης του ατόμου μετά τη διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας έγινε από τον Shontz το 1975. Η συναισθηματική σταθερότητα κάθε πελάτη/ασθενή δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η ενεργητική ακρόαση και οι ενσυναίσθηση, είναι βασικές έννοιες που θα πρέπει να χρησιμοποιεί και να κατανοεί αντίστοιχα ο κοινοτικός φαρμακοποιός στην αντιμετώπιση και επικοινωνία των ασθενών. Διάφορες τεχνικές/μοντέλα είναι χρήσιμα για τη κατανόηση του ατόμου και τη διαχείριση του προβλήματος.

Δρ. Αλίκη Πελετίδη, Φαρμακοποιός, PhD, Λέκτωρας Φαρμακευτικής Πρακτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Διδάσκουσα Πρακτική Άσκηση, Φαρμακευτική Σχολή ΑΠΘ.

16:00 - 16:10

Διάλειμμα

16:10 - 16:50

Στρογγυλό τραπέζι

Ο Φαρμακοποιός του αύριο: επιστήμονας ή επιχειρηματίας;

Θα συνεχίσει ο φαρμακοποιός του αύριο να καλλιεργεί τον ξεχωριστό διττό του ρόλο; Μερικές φορές να λειτουργεί ως επαγγελματίας υγείας, ως επιστήμονας και μερικές φορές ως επιχειρηματίας; Ο φαρμακοποιός του αύριο υπόσχεται να προσφέρει πολλές υπηρεσίες, αλλά πάντα με βάση το φάρμακο.

Αύριο, το φαρμακείο θα ασχοληθεί με νέες δομές και σίγουρα νέους κινδύνους, συνδυάζοντας παράλληλα και την ψηφιακή μετάβαση.

Θα προσφέρει αυτό το μέλλον τη δυνατότητα στον φαρμακοποιό να παραμείνει ανεξάρτητος, ενώ παράλληλα να επωφελείται από τη δύναμη του συνόλου; Φαρμακοποιοί από τη φαρμακευτική βιομηχανία, τα σωματεία, αλλά και τα δίκτυα και το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα μοιραστούν τις σκέψεις τους για την εύρεση της σωστής αναλογίας των συστατικών που θα αποτελέσουν τη φόρμουλα για το προφίλ του φαρμακοποιού του αύριο.

Συντονιστής Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια PHARMACY Management KAI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετέχουν

  • Σεραφείμ Ζήκας, Φαρμακοποιός, Γεν. Γρ. ΠΦΣ, Πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Πρόεδρος ΦΣ Θήβας
  • Βασίλης Πενταφράγκας, Φαρμακοποιός, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ
  • Δημήτρης Μωραΐτης, Φαρμακοποιός, Γ.Δ BIAN, Πρόεδρος ΕΦΕΧ
  • Μίλτος Αγιούμπ, Φαρμακοποιός, ΜΒΑ, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ
  • Τριανταφυλλάς Γεράσιμος, Φαρμακοποιός με Ηλεκτρονικό Φαρμακείο

16:50 - 17:00

Συμπεράσματα - Λήξη Συνεδρίου

Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΦΕ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πρόεδροι Επιστημονικής και Οργανωτικής επιτροπής

Δεμέτζος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΦΕ

Τσέτη Κλ. Ιουλία, Φαρμακοποιός M.Sc, CEO Ομίλου ΟΦΕΤ, Α’ Αντιπρόεδρος ΕΦΕ

Σκαλτσά Ελένη, Καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΦΕ

Μέλη Επιστημονικής και Οργανωτικής επιτροπής

Χήνου Ιωάννα, Καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Γεν. Γραμματέας ΕΦΕ

Πίππα Αναστασία-Γεωργία, Φαρμακοποιός, MSc, PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Ταμίας ΔΣ ΕΦΕ

Γκραίκου Κωνσταντία, ΕΔΙΠ Φαρμακευτικής, ΜSc, PhD, Μέλος της ΕΦΕ

Ναζίρης Νικόλαος, Φαρμακοποιός, MSc, PhD, Μέλος ΔΣ ΕΦΕ

Σιαμίδη Αγγελική, Φαρμακοποιός MSc, PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Μέλος ΔΣ ΕΦΕ

Χατζηαντωνίου Σοφία, Επικ. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Παν/μιο Πατρών, Μέλος ΔΣ ΕΦΕ

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr