...

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

«Demeter: Τhe awakening of the Earth» από το χορευτικό σχήμα Les Pleiades

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» • Ώρα έναρξης: 21:00

...

Το χοροθέατρο «Demeter: The awakening of the Earth» («Δήμητρα: Η αφύπνιση της Γης») από τη διεθνούς φήμης χορογράφο Fabienne Courmont και το χορευτικό σχήμα Les Pleiades (Πλειάδες) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης στις 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Δ. Κιντής». Η χωρίς όρους ιστορία αγάπης της Δήμητρας για την κόρη της Περσεφόνη είναι η αιτία της γέννησης των εποχών... Αυτό το θέαμα ιχνηλατεί σε μια αέναη αναζήτηση τον μύθο της Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης και τα μυστήρια της ζωής τα οποία σχετίζονται με τους κύκλους των εποχών. Θέτει ερωτήματα για τη σχέση μας με τη φύση. Είναι εμπνευσμένο από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το θέατρο Νο και την παράδοση της Ισιδώρας Ντάνκαν. Οι χορεύτριες και το κοινό υφαίνονται μαζί στον χωροχρόνο σε μια αισθησιακή, ιστορική και συμβολική σχέση, όπου ο χορός, η ποίηση και η μουσική αναμειγνύονται αρμονικά. Το θέαμα είναι μέρος του project «Αναβίωση του αρχαίου ελληνικού χορού» από το Εθνικό Θέατρο της Δόρας Στράτου στην Αθήνα υπό την αιγίδα του CID (Διεθνούς Συμβουλίου Χορού). Το έργο έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ της Γαλλίας όπως το Festival de theatre sous les etoiles, το Festival du bio και το Festival A Vaison la Romaine.

Χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια: Fabienne Courmont
Κοστούμια: Angelina Aomar
Αφηγήτρια: Anna Lazou

Χορεύτριες

Angelina Aomar (Περσεφόνη)
Natacha Liege (Πλούτωνας)
Lucie Medoc (Ερμής)
Sandra Voulgari
Rossella Rubini
Antonia Verine
Alkistis Voulgari

Διάρκεια: 1:15'

Les Pleiades (Οι Πλειάδες)

To χορευτικό σχήμα Πλειάδες (Les Pleiades) αντλεί τις ρίζες του από τη φύση και τις παραδόσεις, από τα οποία εμπνέεται και οδηγείται σε μια οικουμενική γλώσσα ελεύθερου χορού, τον οποίο η Ισιδώρα Ντάνκαν ονόμασε «Ο χορός του μέλλοντος». Όπως οι αρχαίοι Έλληνες, έτσι και οι Πλειάδες τιμούν τη μητέρα Γη, τα στοιχεία και το ουράνιο βασίλειο. Συνεχίζουμε την αναζήτηση για το πλατωνικό ιδεώδες του κάλλους, του καλού και της αλήθειας. Σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ του μικρόκοσμου του σώματος με τον μακρόκοσμο του Σύμπαντος.

Fabienne Courmont: «Νιώθω ότι δημιουργώ συνδέσμους μεταξύ ανθρώπων, χορών και ποικίλων καλλιτεχνικών εκφράσεων»

Διεθνούς φήμης χορεύτρια, χορογράφος, δημιουργός του χορού του Είναι, διευθύντρια του διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου La danse de l'avenir, πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς χορού της Αβινιόν. Η Fabienne Courmont (Φαμπιέν Κουρμόντ) άρχισε τον χορό από την ηλικία των 8 ετών στο σχολείο μπαλέτου του Ωδείου της Λιλ, ενώ εκπαιδεύτηκε στον μοντέρνο χορό στο Schola Cantorum του Παρισιού, και σε διαφορετικές παραδόσεις που συνδέουν το σώμα και τον νου (τάι-τσι, θέατρο Νο, σίντο, μπούτο, ινδικός χορός, δερβίσιδες). Πραγματοποίησε για χρόνια περιοδεία χορεύοντας στον πλανήτη, αναζητώντας τις παραδόσεις των ιερών κινήσεων, ξεκινώντας από το Σαν Φρανσίσκο και το σπίτι της Ισιδώρας Ντάνκαν. Συνέχισε το ταξίδι της στην Ιαπωνία και το Μπούτο με τον Μιν Τανάκα αλλά και στην Ινδία με τον Μπαράτα Νατιάμ. Έναν αιώνα μετά την Ισιδώρα Ντάνκαν η Fabienne Courmont (Φαμπιέν Κουρμόντ) ενσωματώνει το πνεύμα του ιερού χορού σε μια ελεύθερη μορφή. Εκπαιδεύει αρκετές χορεύτριες στη μέθοδό της για πάνω από 10 χρόνια.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € για ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών
Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr
Προπώληση εισιτηρίων Φεστιβάλ Ηλιούπολης: Παράλληλα με τους τρόπους και τα σημεία προπώλησης που έχει επιλέξει κάθε εταιρία παραγωγής θα πραγματοποιείται προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ από την Τετάρτη 21 Αυγούστου και στο βιβλιοπωλείο «Περί βιβλίου» (Ελ. Βενιζέλου 138, 210 9946717), από Δευτέρα έως Σάββατο σε ώρες καταστημάτων.

Τις ημέρες των εκδηλώσεων το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» θα είναι ανοιχτό από τις 19:30 και θα διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά για την παράσταση της ημέρας.

Πρόσβαση στο θέατρο

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που σας αφήνουν πολύ κοντά στο θέατρο:
• Γραμμή 237 (αφετηρία, μετρό Δάφνης): στάση Νησάκι ή στάση Αστυνομία ή στάση Σχολεία (προς Δάφνη)
• Γραμμή 140 (αφετηρία, Πολύγωνο): στάση Τέρμα στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ
• Γραμμή 201 (μετρό Αγίου Δημητρίου): στάση Τέρμα στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA

Πληροφορίες

Τμήμα Πολιτισμού ΠΑΟΔΗΛ «Γρ. Γρηγορίου»: 210 9940699
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9923840

Για το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ηλιούπολης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.politismos-ilioupoli.gr

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework