«Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»

Μια διαφορετική ημερίδα για τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα θα ανοίξουν τις εργασίες της ημερίδας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στο Athens Marriott Hotel με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, ΜΙΤ, και τον Δρ. Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, Post doc on autism, Phd, med, ΔΠΘ, Διευθυντή γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με θέμα «Από την έρευνα στις εφαρμόσιμες πολιτικές - Ο ρόλος της πολιτείας» η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, κα Ζωή Ράπτη και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Αθανάσιος Στάβερης θα ανταλλάξουν εποικοδομητικές απόψεις με την κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό, Πρόεδρο Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» και τον κ. Μαρίνο Κυριακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Α’ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος συζήτησης με θέμα «Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στα πεδία της διάγνωσης, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων» με τη συμμετοχή από πλευράς πολιτικής ηγεσίας της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα πρόνοιας & κοινωνικής αλληλεγγύης, κας Δόμνα Μηχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου, οι οποίοι θα συζητήσουν με την κ. Κατερίνα Παπανικολάου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Δ/ντρια Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, Γ.Ν. Παίδων Αγία Σοφία, τον κ. Κωνσταντίνο Φουντουλάκη, Καθηγητή Ψυχιατρικής ΑΠΘ, Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εθνικό εκπρόσωπο για θέματα ψυχικής υγείας στον ΠΟΥ, και τον κ. Γιώργο Ναθαναήλ, Σύμβουλο Πληροφορικής & Management.

Η ημερίδα, η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα ολοκληρωθεί με τα συμπεράσματα των εργασιών. Συντονιστές θα είναι ο δημοσιογράφος Διευθυντής του Real FM κ. Γιώργος Χουδαλάκης και η Πολιτική Αναλύτρια και Co-Founder της Dome Consulting κα Μαριάνα Πυργιώτη.

Για εγγραφή και διά ζώσης συμμετοχή ή για την παρακολούθηση online live των εργασιών της ημερίδας επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ημερίδας https://aiforautism.gr/

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr