9ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

9ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών9ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών
υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ),
του δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID)

Αθήνα, 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2023

Σάββατο και Κυριακή 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου


Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Τρεις ημέρες «κατάδυσης» στον πολιτισμό, γεμάτες από μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική.

«Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως την κουλτούρα και τις τέχνες. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην τέχνη του χορού και της μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσω της τέχνης και του πολιτισμού».

Στo πλαίσιο του φεστιβάλ, θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, διαγωνισμός χορού, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Δεκατέσσερα σεμινάρια χορού

 

Όσον αφορά την εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 14 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, Classical Indian Dances (Kathak, Bharatanatyam), Rajasthani, Western και Retro Bollywood, Bhangra, Garba, Saidi (Egyptian Folklore Dance) και άλλα.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και Bollywood Dance Master Training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος δάσκαλος Bollywood Dance».

Θα είναι όλοι τους εκεί! H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, o χορογράφος, δάσκαλος και performer Sumon Rudra, η Leena Patel από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Navjot Minhas από το Βέλγιο, η Sonia Tharani από την Ινδία, η Kinga Malec από την Πολωνία, η Sneha Mistri από την Ισπανία, η Krystal Chow από το Χονγκ Κονγκ, o Amine Amoura και η Mélodie Toussaint από τη Γαλλία, η Κλεονίκη Καραχάλιου και o Hassan BolBol από την Αίγυπτο.

Δύο μοναδικές παραστάσεις

Στις δύο εντελώς διαφορετικές παραστάσεις του φεστιβάλ (Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου 2023) θα εμφανιστούν μεγάλοι δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα. Μαζί τους φυσικά η 1st Bollywood Dance Academy Greece σε αποκλειστικές χορογραφίες.

Ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης και τον «8ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood» στην Ελλάδα που διοργανώνει το «Oriental Expression Awards». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του θεάτρου, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, ενώπιον εντεκαμελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (ατομικό και ομαδικό). Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

Mini bazaar και ινδική κουζίνα

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, των δύο μεγάλων show και του διαγωνισμού, μίνι bazaar θα λειτουργεί στον χώρο του θεάτρου. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν ινδικές γεύσεις.

To opening party

Πρόκειται για το πανηγυρικό πάρτι καλωσορίσματος, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. Θα είναι γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, όπου όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι εκεί. Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στο Macaw Beach Bar (Ακτή του Ήλιου, Άλιμος).

Το κοινωνικό πρόσωπο του φεστιβάλ

Κατά τη διάρκεια των δύο μεγάλων παραστάσεωντου φεστιβάλ, θα είναι κοντά μας η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων (Πρόγραμμα Υιοθεσίας Ζώων), η Φωνή του Παιδιού (Σύλλογος Συμπαράστασης Παιδιών με καρκίνο), η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και η Περιβαλλοντική Οργάνωση WWF Ελλάς!

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece, σε συνεργασία με την Ελληνοϊνδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τον διαγωνισμό, τα σεμινάρια και τα εισιτήρια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.bollywoodfestival.gr

 


Description

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Also read

News
10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

25 May 2023

Read the post
News
10ο Φεστιβάλ Bollywood & Πολυπολιτισμικών Χορών

25 May 2023

Read the post
News
9ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

25 May 2023

Read the post
News
8ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

25 May 2023

Read the post
News
8o Φεστιβάλ Bollywood, 2 Μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

25 May 2023

Read the post

Eίμαστε στα App μας!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.