Extra Milers: Μια νέα πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Extra Milers: Μια νέα πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα



Extra Milers: Μια νέα πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα

Tη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «Extra Milers» που θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον επόμενο μήνα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και στόχο έχει να προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στα ελληνικά νησιά ανακοίνωσαν η Microsoft Hellas και η ATCOM. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση των μοναδικών ομορφιών των ελληνικών νησιών. Η πλατφόρμα (ιστοσελίδα και εφαρμογή), που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης, θα διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με οπτική και κινητική αναπηρία, ενώ έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από χρήστες με μερική/μειωμένη όραση (ΑΑ).

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προφίλ τους βάσει των προσωπικών τους αναγκών και να ανακαλύψουν τις προσβάσιμες δομές και υπηρεσίες που διαθέτουν τα σημεία ενδιαφέροντος που ταιριάζουν στο εξατομικευμένο προφίλ τους. Πρώτοι προορισμοί για τη φετινή χρονιά είναι η Σύρος, η Χίος και η Ρόδος, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να συμπληρώνονται στον «πιλότο» προορισμοί αλλά και εφαρμογές που θα αξιoποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (μετατροπή κειμένου σε ομιλία, αναγνώριση προσώπου, αναλύσεις κειμένων), έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η προσβασιμότητα της πλατφόρμας και να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών της.

Το Extra Μilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ιδρυτική χορηγία τηςMicrosoft. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι η εταιρία ATCOM. Επιστημονικοί συνεργάτες οι οργανώσεις ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων- Οδηγών Τυφλών και «Περπατώ» Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), οι «υπεύθυνοι» επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν τους προορισμούς τους σύμφωνα με το πόσο βιώσιμοι, πράσινοι ή προσβάσιμοι είναι, έχουν αυξηθεί έως και 40% τα τελευταία χρόνια.


Περιγραφή

Tη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «Extra Milers» που θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον επόμενο μήνα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και στόχο έχει να προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στα ελληνικά νησιά ανακοίνωσαν η Microsoft Hellas και η ATCOM. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση των μοναδικών ομορφιών των ελληνικών νησιών.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Ημερίδα για τον τουρισμό από το ΚΕΚ Σαρωνίς στην Τρίπολη

22 Μαΐου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Μέσω των Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας

22 Μαΐου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Η Ελλάδα των γεύσεων» Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών

22 Μαΐου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Αυτό το Σαββατοκύριακο η ECDM Expo NORTH, η έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ στη Βόρεια Ελλάδα

22 Μαΐου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

22 Μαΐου 2020

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.