2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου 2022 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου 20222ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου 2022

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του 2ου Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, από τις 22 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου / Παιγνίδια Επιστήμης κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών του νησιού, μαθητών από τη Ρόδο αλλά και των εκπαιδευτικών και επισκεπτών του νησιού. Τις μέρες του Φεστιβάλ το Καστελλόριζο έζησε ένα πραγματικό πανηγύρι επιστήμης.

Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Γρίφων:

Γρίφους, βιωματικά εργαστήρια, επιστημονικές δράσεις, μαθηματικά τρικ, stand-up science για παιδιά και όχι μόνο, εκθέσεις απτικών γρίφων, κινηματογραφικά / μουσικά εργαστήρια, αγώνες γρίφων και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδύασαν την τέχνη και την επιστήμη.

Ακόμα, ξεναγήσεις στο Μουσείο Γρίφων, πεζοπορία, αστροπαρατήρηση, ηλιοπαρατήρηση, φαντάσματα που… βγήκαν στους δρόμους, παραμύθια, χορευτικά, και μια εξαιρετική συναυλία με τη Σουζάνα και την Ελένη Βουγιουκλή.

Μεγάλη προσφορά στο νησί ήταν η πρωτοβουλία της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Γρίφων για την εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και η σειρά μαθημάτωνδιάσωσης και πρώτων βοηθειών, με την πιστοποίηση κατοίκων του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Save Lives, με την υποστήριξη της Vioryl.

Μοναδικοί συνοδοιπόροι της οργανωτικής επιτροπής ήταν οι 70 και πλέον ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες που δούλεψαν και παρουσίασαν δράσεις ειδικά προσαρμοσμένες στο πνεύμα των γρίφων και της κατανόησης της γνώσης μέσα από παιγνίδια.

Η οργάνωση πραγματοποιήθηκε από την ΕΝΙΓΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), όπου το πλέον σημαντικό στοιχείο δράσης της αποτελεί το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Μεγίστης. Πολύτιμοι αρωγοί ήταν τα υπουργεία Ανάπτυξης / Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, που έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ, ενώ η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το υποστήριξαν και οικονομικά.

Οφείλουμε να εκφράσουμε ευχαριστίες από καρδιάς και στους ιδιώτες χορηγούς, που στήριξαν τη μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια δείχνοντας αγάπη και εμπιστοσύνη.

Αντίστοιχη υποστήριξη υπήρξε και από τον μεγάλο αριθμό των ΜΜΕ / χορηγών με σειρά ανακοινώσεων, συνεντεύξεων και προβολών.

Κι επειδή από το Καστελλόριζο πνέει ούριος άνεμος, το Φεστιβάλ Γρίφων αποβιβάζεται στην Πάτρα (21-23/10) και στη συνέχεια στην Αθήνα (16-18/12).

Και παράλληλα αρχίζουν οι προετοιμασίες για το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων.

Περισσότερες πληροφορίες στο site: https://kastellorizofestival.com


Περιγραφή

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του 2ουΦεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, από τις 22 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου / Παιγνίδια Επιστήμης κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών του νησιού, μαθητών από τη Ρόδο αλλά και των εκπαιδευτικών και επισκεπτών του νησιού. Τις μέρες του Φεστιβάλ το Καστελλόριζο έζησε ένα πραγματικό πανηγύρι επιστήμης.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Το 8ο BEYOND BORDERS ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

30 Σεπτεμβρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το 9ο Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα!

30 Σεπτεμβρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
9o Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

30 Σεπτεμβρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του

30 Σεπτεμβρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

30 Σεπτεμβρίου 2022

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.