Το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του



Το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του και ανοίγει πανιά από τις 25 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2024 για το πιο πολυπολιτισμικό και δροσερό cine event του επερχόμενου καλοκαιριού.
Αναζητάμε άτομα με ενθουσιασμό, συνέπεια και διάθεση για την προετοιμασία και την υλοποίηση της 9ης έκδοσης του φεστιβάλ, τα οποία θα συμβάλουν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Οι εθελοντές/εθελόντριες αποτελούν για το φεστιβάλ τον συνδετικό του κρίκο με το Καστελλόριζο, τους φιλοξενούμενους και τους κατοίκους, για αυτό και η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του. Αυτό συνεπάγεται την ουσιαστική συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και εργασιών, τη δέσμευσή τους αλλά και την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας και χρήσιμων δεξιοτήτων.
Εκτός από τη συμμετοχή σε ένα μεγάλο, επιτυχημένο πρόγραμμα, τη θέαση δεκάδων ταινιών από διάφορες χώρες, καθώς και τη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, οι εθελοντές/εθελόντριες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις υπάρχουσες δεξιότητες και τις γνώσεις τους, αλλά και να αποκτήσουν νέες, ενώ παράλληλα θα απολαύσουν και ποιοτική ψυχαγωγία. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα projects, τα εργαστήρια, τις δράσεις του φεστιβάλ και την επαφή με δημιουργούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εθελοντές αποκτούν πολύτιμα εφόδια. Το φεστιβάλ αναλαμβάνει την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων από την Αθήνα προς Καστελλόριζο και αντίστροφα, την κάλυψη των εξόδων διαμονής στο νησί, όπως επίσης και την κάλυψη διατροφής (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) των εθελοντών/εθελοντριών.

Προσόντα – προϋποθέσεις

Οι εθελοντές/εθελόντριες πρέπει να είναι από 18 έως 50 χρονών. Ως σημαντικά στοιχεία κρίνονται η ευγένεια, η υπευθυνότητα, η συνέπεια, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, το δημιουργικό και ομαδικό πνεύμα, η ικανότητα εργασίας υπό πίεση καθώς και η πολύ καλή γνώση αγγλικών λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του φεστιβάλ. Η γνώση επιπλέων ξένων γλωσσών θα συνεκτιμηθεί.

Καθήκοντα εθελοντών/εθελοντριών

Οι τομείς απασχόλησης των εθελοντών/εθελοντριών της 9ης έκδοσης είναι οι εξής:

  • Floor Manager Assistants: Στις αρμοδιότητες των εθελοντών/εθελοντριών περιλαμβάνεται η συνεπικουρική βοήθεια του προσωπικού του φεστιβάλ και των εξωτερικών συνεργατών του στις 3 διαφορετικές σκηνές προβολών κατά την εβδομάδα διεξαγωγής (πρωινές και απογευματινές βάρδιες).
  • Info kiosks και υπαίθρια shops: Αναλαμβάνουν την ενημέρωση του καλεσμένων του φεστιβάλ, των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού για το κινηματογραφικό πρόγραμμα και τις παράλληλες πολιτιστικές δράσεις του φεστιβάλ. Επιπλέον, οι εθελοντές/εθελόντριες αναλαμβάνουν τα πόστα εξυπηρέτησης πελατών στα υπαίθρια shops, όπου θα πωλείται το εμπόρευμα του φεστιβάλ (πρωινές και απογευματινές βάρδιες).
  • Κίνηση φιλοξενουμένων: Αναλαμβάνουν τη μετακίνηση ομάδων ή μεμονωμένων φιλοξενουμένων στους χώρους φιλοξενίας, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων (πρωινές και απογευματινές βάρδιες).

Οι εθελοντές/εθελόντριες, εφόσον επιλεγούν, οφείλουν:

  • να παρευρίσκονται στις συναντήσεις εθελοντών/εθελοντριών, οι οποίες πραγματοποιούνται πριν από το φεστιβάλ και κατά τη διάρκειά του.
  • να ελέγχουν καθημερινά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και τα κινητά τους τηλέφωνα καθημερινά και να αποκρίνονται άμεσα, καθώς αυτός θα είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας με τα αρμόδια τμήματα του φεστιβάλ.
  • να γνωρίζουν καλά το πρόγραμμα όλων των προβολών και δραστηριοτήτων του φεστιβάλ και τους χώρους διεξαγωγής.
  • να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ (προαιρετικά).

Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν για τα εξής:

  • Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή.
  • Υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, συνοδευόμενη από αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, κατά την οποία προκύπτει ότι η εργασία που παρέχουν είναι εθελοντική και δεν υποκρύπτεται στο συμφωνητικό εξαρτημένης εργασίας.
  • Αποδέχονται το ωράριο και το αντικείμενο απασχόλησής τους, τα οποία ορίζονται από το φεστιβάλ, και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με υπευθυνότητα και συνέπεια.
  • Ενημερώνουν άμεσα το μόνιμο προσωπικό του φεστιβάλ για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντούν κατά την παροχή της εθελοντικής τους απασχόλησης.
  • Σε περίπτωση που θελήσουν να διακόψουν την απασχόλησή τους, οφείλουν να ενημερώσουν το μόνιμο προσωπικό του φεστιβάλ τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την αποχώρησή τους.
  • Σε περίπτωση παράβασης / μη τήρησης των κανονισμών εκ μέρους του εθελοντή/εθελόντριας, το φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα διακοπής/λύσης της συνεργασίας.

Κατάθεση αιτήσεων

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 31/12/2023

Τρόπος κατάθεση υποψηφιότητας και προθεσμία επιλογής

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μαζί με μια σύντομη συνοδευτική επιστολή (motivation letter) στη διεύθυνση: volunteers@beyondborders.gr

Όσοι και όσες επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω e-mail έως τις 31/01/2024.


Περιγραφή

Το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του και ανοίγει πανιά από τις 25 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2024 για το πιο πολυπολιτισμικό και δροσερό cine event του επερχόμενου καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης

Νέα
9o Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

01 Δεκεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
8ο Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου 20-27 Αυγούστου

01 Δεκεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ρεκόρ υποβολής ταινιών στην 8η έκδοση του Beyond Borders | Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

01 Δεκεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Οι τιμώμενοι φορείς του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα (21-28 Αυγούστου)

01 Δεκεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Τελετή Λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

01 Δεκεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.