Internisa Job Fair 2023 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Internisa Job Fair 2023Internisa Job Fair 2023

28-29 Μαρτίου 2023

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετασχηματίζει το αύριο της εργασίας

Στις 28 και 29 Μαρτίου 2023, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη διαδραστική Έκθεση Εργασίας με τίτλο: “Internisa Job Fair”.

Η Έκθεση Εργασίας “Internisa Job Fair” διοργανώνεται στο πλαίσιο του Έργου Internisa, χρηματοδοτείται από το ENI CBC “Mediterranean Sea Basin Programme” 2014-2020 και θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Digital Transformation and Digital Skill Center (DT&S) – Cisco στην οδό 26ης Οκτωβρίου 21 στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Έκθεση Εργασίας “Internisa Job Fair” είναι να αναδείξει ευκαιρίες απασχόλησης στους κλάδους της τεχνολογίας, της αγροτεχνολογίας-αγροδιατροφής, του τουρισμού και του εμπορίου, σε τοπικό και διατοπικό επίπεδο, να προωθήσει γυναίκες με ψηφιακές δεξιότητες στην αγορά εργασίας με σκοπό την αντιμετώπιση του έμφυλου ψηφιακού χάσματος και, τέλος, να διασφαλίσει μια δίκαιη και βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για την ΠΚΜ.

Η έκθεση εργασίας θα λειτουργήσει ως σημείο επαφής και γνωριμίας μεταξύ επιχειρήσεων και υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, η Internisa Job Fair θα:

 • αναδείξει τις πρωτοβουλίες της ΠΚΜ προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης και ψηφιακής ωρίμανσης των κλάδων ενδιαφέροντος του προγράμματος
 • προσφέρει θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει πεδίο γνωριμίας και δικτύωσης μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και των υποψηφίων
 • εξασφαλίσει πρόσβαση σε νεοεισερχόμενο στους κλάδους προσωπικό τόσο σε θέσεις τεχνολογίας όσο και σε υποστηρικτικές
 • προωθήσει την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ψηφιακής εκπαίδευσης υψηλών επιδόσεων και θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες reskilling από άλλους κλάδους
 • υποστηρίξει την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στις ψηφιακές σπουδές και σταδιοδρομίες
 • ενημερώσει τους νέους για τη σημασία του ψηφιακού εγγραμματισμού και της απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων
 • παρουσιάσει σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις απαιτήσεις σε επίπεδο σπουδών/εξειδίκευσης των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς επίσης και τις προοπτικές εξέλιξης και συνθήκες εργασίας που προσφέρει ο κλάδος

Η έκθεση, που απευθύνεται κυρίως σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών, Τμημάτων Πληροφορικής, Σχολών Θετικών Επιστημών, Σχολών Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και Οικονομικών Επιστημών, προσβλέπει παράλληλα στη χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και επιθυμεί να ενημερώσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ομιλίες και εργαστήρια. Έγκριτοι εισηγητές, εκπρόσωποι των θεσμών, της Πολιτείας, των εταιριών και Οργανισμών θα αναπτύξουν τις κρίσιμες εξελίξεις αναφορικά με τον τρόπο που οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν, διαμορφώνουν και μετεξελίσσουν το σήμερα σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικοί επιστήμονες, σύμβουλοι καριέρας, υπεύθυνοι γραφείων διασύνδεσης και στελέχη επιχειρήσεων από τους κλάδους ενδιαφέροντος του προγράμματος θα παραδώσουν workshops.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και η προεγγραφή στα workshops και στο πρόγραμμα για τα σχολεία απαραίτητη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρες λειτουργίας εκδήλωσης:

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 10:00-18:00

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 10:00-18:00

Το έργο Internisa, που η διάρκειά του είναι 30 μήνες, υλοποιείται σε συνεργασία με το Al- Balqa Applied University στην Ιορδανία, το Catalan Youth Agency και το Andalusian Federation of Towns and Provinces στην Ισπανία, την ActionAid Ελλάδας και Παλαιστίνης, την SQLI Services στην Τυνησία, το Chamber of Commerce, Industry and Agriculture of Beirut and Mount Lebanon στον Λίβανο και το Arrezzo Innovazione στην Ιταλία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Σαράφη Μαρία, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Έργου της ΠΚΜ, στο e-mail [email protected] και στο τηλ. 2313 319-661

Link Έργου: Internisa

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Εύρεσης Εργασίας του Έργου: https://www.internisa.eu/gr/

https://internisa-jobfair.gr/


Περιγραφή

Στις 28 και 29 Μαρτίου 2023, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη διαδραστική Έκθεση Εργασίας με τίτλο: “Internisa Job Fair”.

Διαβάστε επίσης

Νέα
1ο Athens Collectible Festival – Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών

20 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
MEAT / DAIRY / FROZEN EXPO 2024 Το σημείο αναφοράς της βιομηχανίας τροφίμων

20 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
The Logistics Trade Show for the Balkans & SE Europe

20 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Athens Collectible Festival

20 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Athens Collectible Festival

20 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

 • Δημιούργησε το προφίλ σου
 • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
 • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
 • Όρισε job alert
 • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.