Έρευνα: Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι: Από την επιβίωση στην πανδημία στην ευημερία στον χώρο εργασίας | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Έρευνα: Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι: Από την επιβίωση στην πανδημία στην ευημερία στον χώρο εργασίαςΈρευνα «Τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι: Από την επιβίωση, στην ευημερία στον χώρο εργασίας»

 

Η ManpowerGroup διερευνά μαζί με τη Thrive τι σημαίνει ευελιξία στην εργασία και αναζητά τρόπους με τους οποίους οι εργοδότες θα μπορούν να υποστηρίζουν την ευημερία των εργαζομένων τους.

  • Το 45% των εργαζομένων θέλουν να επιλέγουν τις δικές τους ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου τους.
  • Σχεδόν το 1/5 των εργαζομένων (18%) θα προτιμούσαν να εργάζονται 4ήμερη εβδομάδα με λιγότερες αποδοχές.
  • Μια κουλτούρα εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Το 71% των εργαζομένων χρειάζονται εμπιστοσύνη στην ηγεσία για να ευδοκιμήσουν.
  • Η ευημερία αποτελεί πλέον βασική στρατηγική για την πρόσληψη και την επιχειρηματική επιτυχία.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της εταιρίας παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup και της Thrive, της κορυφαίας εταιρίας τεχνολογίας αλλαγής της συμπεριφοράς, που ιδρύθηκε από την Arianna Huffington, οι εργαζόμενοι ζητούν περισσότερα από τους εργοδότες τους για να τους βοηθήσουν να μεταβούν από την επιβίωση στην ευημερία, δίνοντας προτεραιότητα στην ευελιξία μαζί με παράγοντες όπως η εμπιστοσύνη, ο σκοπός και η ευημερία.

Η έρευνα «Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι: Από την επιβίωση στην ευημερία στην εργασία», μέρος της σειράς «What Workers Want» της ManpowerGroup, βασίζεται σε απαντήσεις περισσότερων από 5.000 εργαζομένων σε πέντε χώρες και αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι (93%) θεωρούν σήμερα την ευελιξία «πολύ σημαντική».

Ωστόσο η φύση αυτής της ευελιξίας ποικίλλει. Οι εργαζόμενοι από όλα τα υπόβαθρα ζητούν τώρα ευελιξία με τους δικούς τους όρους, με το 45% να θέλουν να επιλέγουν τους δικούς τους χρόνους έναρξης και λήξης του ωραρίου τους και το 18% να είναι πρόθυμοι να μειώσουν τις αποδοχές τους για να εργαστούν μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών προκειμένου να επιτύχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης έναν μεταβαλλόμενο ρόλο για τους ηγέτες, καθώς η εμπιστοσύνη και οι κοινές αξίες είναι όλο και πιο σημαντικές – με τους εργαζόμενους να είναι πρόθυμοι να σταματήσουν να στηρίζουν ή και να εγκαταλείψουν ακόμα έναν οργανισμό εφόσον δεν αισθάνονται ότι υποστηρίζονται επαρκώς.

«Η ευελιξία στην εργασία θα παραμείνει πάντα μια σταθερή κληρονομιά της πανδημίας, ωστόσο δεν αποτελεί μια πρακτική που ταιριάζει σε όλους. Οι εργαζόμενοι θέλουν περισσότερες επιλογές, ζητούν αυτονομία και επιδιώκουν προσοχή για την ευημερία τους», δήλωσε ο Jonas Prising, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup. «Βλέπουμε τις υψηλότερες ελλείψεις ταλέντων εδώ και 16 χρόνια, δίνοντας το “πάνω χέρι” στους εργαζόμενους σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε τομέα. Οι εργοδότες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν την προσοχή τους. Η πρόκληση για τους ηγέτες θα είναι να ακούσουν, να προσαρμοστούν και να σκεφτούν διαφορετικά αναφορικά με το πώς θα προσεγγίσουν την ευελιξία γενικά και όχι μόνο την ευέλικτη εργασία».

Αμοιβή, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ψυχική υγεία και burnout

Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική για ένα ακμάζον εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με την έρευνα. Η εμπιστοσύνη στους συναδέλφους βαθμολογήθηκε δεύτερη μετά τις δίκαιες αμοιβές και τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας από τους εργαζομένους (79%), ενώ η εμπιστοσύνη στους ηγέτες εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από περισσότερα από τα 2/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα (71%). Επιπλέον, οι άνθρωποι θέλουν να εργαστούν για εταιρίες που μοιράζονται τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους, με το 70% να αναζητούν νόημα στην καθημερινή τους εργασία.

Η πανδημία έθεσε την ψυχική υγεία σταθερά στην κορυφή των δημόσιων και εταιρικών ημερήσιων διατάξεων και οι εργαζόμενοι βλέπουν τώρα την ευημερία ως κοινή ευθύνη μαζί με τους εργοδότες. Τα επίπεδα άγχους έχουν μειωθεί από την κορύφωση της πανδημίας (42% έως 38%), αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλότερα από ό,τι πριν από τον Μάρτιο του 2020. Όλο και περισσότερο οι εργοδότες θα καλούνται να αντιμετωπίσουν την εξουθένωση, να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα και να ενισχύσουν την ψυχική κατάσταση των εργαζομένων τους.

Δείτε τη νέα έρευνα «Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι: Από την επιβίωση στην ευημερία στον χώρο εργασίας» εδώ.

* Σχετικά με την έρευνα: Η ManpowerGroup ερεύνησε και ανέλυσε απαντήσεις περισσοτέρων από 5.000 εργαζόμενων στην πρώτη γραμμή, στελέχη αλλά και εργαζομένους σε τηλεφωνικά κέντρα, καθώς και από όσους αναζητούν εργασία, σε πέντε χώρες (Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) για να διαπιστώσει τι σημαίνει να ευδοκιμείς στην εργασία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ηγέτες φήμης που ερευνούν εργαζόμενους ηλικίας 18 ετών και άνω και είναι διαστρωματωμένη ανά ηλικία και φύλο.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, στην ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για 13 φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο δύο υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της Οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ, το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr

Για υποψήφιους: www.manpower.gr


Περιγραφή

Η ManpowerGroup διερευνά μαζί με τη Thrive τι σημαίνει ευελιξία στην εργασία και αναζητά τρόπους με τους οποίους οι εργοδότες θα μπορούν να υποστηρίζουν την ευημερία των εργαζομένων τους.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ManpowerGroup Οι Tech Academies Συνεργάτης Στελέχωσης της ServiceNow στην Ελλάδα

04 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ManpowerGroup: Έρευνα έλλειψης ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για το 2024

04 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Βραδιά του Ερευνητή: Ανάδειξη και προβολή του ρόλου της έρευνας και της καινοτομίας

04 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Αναζήτηση Ταλέντων: Αναθεώρηση στη Στρατηγική Πρόσληψης

04 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.