“Family first, product second”: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της εταιρίας… | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

“Family first, product second”: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της εταιρίας…



Η Liberty Bottleworks είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην Ουάσινγκτον. Κατασκευάζει και ζωγραφίζει θερμός από ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία πουλάειonlineκαι στο μικρό κατάστημά τους.

Μία πελάτισσα άφησε στη σελίδα της Liberty Bottleworks στο Facebook ένα post, όπου κατηγορούσε την εταιρεία ως αναξιόπιστη και για πολύ κακή εξυπηρέτηση. Ο κ. Ράιαν Κλαρκ, συνιδρυτής και Chief Operating Officer της Liberty Bottleworks, άφησε στο post μια μακροσκελή αλλά πολύ ευγενική απάντηση δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, γιατί η φιλοσοφία της εν λόγω κυρίας δεν εναρμονίζεται με της Liberty Bottleworks.

Αξίζει να δούμε την απάντηση του κ. Κλαρκ: «…Πρώτα απ’ όλα, κυρία…, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παραγγελία σας…Στο μήνυμά σας στον τηλεφωνητή λέγατε «είναι γιορτές, θα έπρεπε να εργάζεστε» και στο mailσας γράφατε «αντί να ετοιμάζω τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μου και να απολαμβάνω το εορταστικό κλίμα, ασχολιόμουν μαζί σας». Ίσως, θα έπρεπε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο, για να μπείτε στο πνεύμα των γιορτών. Βλέπετε, οι υπάλληλοί μου ήταν σπίτι με τις οικογένειές τους, ετοίμαζαν τις κάρτες τους, έφτιαχναν γλυκά, κτλ. Πρώτα η οικογένεια, μετά το προϊόν. Αγαπητοί κυρία…., περηφανευόμαστε που δουλεύουμε καλά, περηφανευόμαστε που δουλεύουμε σωστά, περηφανευόμαστε που δουλεύουμε σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Τρόπο…που συμφωνεί με τις αξίες της οικογένειας και της χώρας μας. Λυπάμαι που είστε εκνευρισμένη…δε λυπάμαι όμως που οι υπάλληλοί μου απολάμβαναν τις γιορτές. Το δικαίωμα αυτό δεν ανήκει αποκλειστικά σε εσάς…Παρακαλώ πολύ, σημειώστε ότι δεν θα σας στείλουμε την παραγγελία σας και δεν θα χρεωθείτε. Δεν θα συνεργαστώ με κανέναν, που απειλεί τους υπαλλήλους μου... Καλά Χριστούγεννα».

Η απάντηση του κ. Κλαρκ έγινε viral, όταν ένας πρώην υπάλληλος της LibertyBottleworks την ανέβασε στο Reddit. Το αποτέλεσμα ήταν τα τηλέφωνα της εταιρείας να σπάσουν, η σελίδα της στο Facebook και το siteνα πλημυρίσουν από μηνύματα και επισκέπτες, που ήθελαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη φιλοσοφία τηςLiberty Bottleworks: Πρώτα η οικογένεια, έπειτα το προϊόν. Αυτή η φράση από το σχόλιο του κ. Κλαρκ έγινε η σημαία στο πρωτοφανές αυτό κύμα στήριξης προς μια μικρή επιχείρηση και στάθηκε αφορμή να γνωρίσει τη Liberty Bottleworks και η Ευρώπη, παρόλο που οι Ευρωπαίοι δε γνωρίζουν απόλυτα τι σημαίνει για τους Αμερικάνους «…ο τρόπος σύμφωνα με τις αξίες της οικογένειας και της χώρας»..

Οι πολιτισμικές διαφορές όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν στάθηκαν εμπόδιο να αντιληφθούν την ανθρωποκεντρική κουλτούρα της Liberty Bottleworks και τόσο διαφορετικά κοινωνικά σύνολα και έθνη να δείξουν ότι αυτή τη φιλοσοφία επιθυμούν από τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για εταιρείες που σέβονται πρωτίστως τους υπαλλήλους τους. Ακριβώς όπως οι εξωτερικοί πελάτες πρέπει να είναι ικανοποιημένοι, έτσι και οι εργαζόμενοι, οι εσωτερικοί πελάτες δηλαδή, πρέπει να είναι σεβαστοί και να αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους. Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους, καθώς είναι η φωνή της επιχείρησης προς τα έξω και οι άυλες αξίες, που παράγουν το έργο (προϊόν ή υπηρεσία).

Μια εταιρεία που διατείνεται ότι σέβεται την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται και ενεργεί με τρόπους που συνάδουν με τις αξίες της κοινωνίας αυτής, δεν μπορεί να παραβλέπει τα δικαιώματα των υπαλλήλων της, αφού και οι εργαζόμενοι είναι μέλη της ίδιας κοινωνίας.

Επίσης, η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας εταιρείας. Η κερδοφορία θα είναι ένα αβίαστο αποτέλεσμα και το πιθανότερο είναι να έχει διάρκεια ακόμη και σε δύσκολες ιστορικές περιόδους. Άλλωστε, η φράση “Family first, product second” υποκρύπτει την έννοια πρώτα ο άνθρωπος κι έπειτα το κέρδος.


Περιγραφή

“Family first, product second”: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της εταιρίας…

Διαβάστε επίσης

Νέα
«Ημέρα Καριέρας 2024» στις 23 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ενημέρωση για τη φοιτητική ημερίδα ΟΔΕ «Οδεύοντας για work-life-balance»

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η Συμβολή των Γυναικών στην Τεχνολογία: Κλείνοντας το Χάσμα των Δύο Φύλων Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.