Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας κατέκτησε η ελληνική μαθητική «start-up» Εcowave | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας κατέκτησε η ελληνική μαθητική «start-up» Εcowave



Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας κατέκτησε
η ελληνική μαθητική «start-up» Εcowave

Μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία σημείωσε η μαθητική «εικονική επιχείρηση» ΕcowaveA.E. από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκηςστον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Τελικό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, τον 31ο JA Europe Company of the Year Competition 2020, που πραγματοποιήθηκε στις 22 με 24 Ιουλίου 2020 με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τοΒραβείο Καινοτομίας JA Europe Delta Innovation Award και ήταν μεταξύ των μόλις7ομάδων που βραβεύθηκαν από τις40 ομάδεςπου διαγωνίστηκαν. Με τη βράβευση αυτή η Ecowave Α.Ε.συγκαταλέγεταιστις 7 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ευρώπηςγια το 2020.Η επιτυχία αυτή είναι πολύ μεγάλη, καθώς η ελληνική ομάδα με το καινοτόμο προϊόν της, τον άριστο επαγγελματισμό της και την άψογη προετοιμασία της κατάφερε να ξεπεράσει ομάδες από μεγάλες χώρες, με παράδοση στη μαθητική επιχειρηματικότητα, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και πολλές άλλες, οι οποίες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν καμία διάκριση.

Οι μαθητές «επιχειρηματίες» της Α’ λυκείου ξεχώρισαν με τη δημιουργία του«Βio-Veil», του πρώτου απολύτως βιοαποικοδομήσιμου ρολού χαρτιού για εξεταστικά κρεβάτια νοσοκομείων, ιατρείων, φυσικοθεραπευτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής.Στο ρολό «Bio-Veil»η αδιάβροχη επένδυση που έχει το χαρτίδεν είναι από πλαστικό–όπως στα ρολά που χρησιμοποιούνται τώρα– αλλά από φυσικές πρώτες ύλες, όπως άμυλο, σιτάρι και φυτικά έλαια. Με τη χρήση αυτών των φυσικών υλικών το ρολό «Βio-Veil» όταν πετιέται διαλύεται, γίνεται λίπασμα και δεν αφήνει κανένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρόκειται για πολύ έξυπνη και άμεσα υλοποιήσιμη ιδέα, που μπορεί να βγει άμεσα στην αγορά και να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της χρήσης πλαστικού στον ιατρικό χώρο.

Η ΕcowaveA.E. είχε βραβευθεί στις 8 Μαΐου απότην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλουστον Πανελλαδικό Διαγωνισμό της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Junior Achievement Greece και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό τελικό του JA Europe. Πανευρωπαϊκά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» τουJuniorAchievement τη σχολική χρονιά 2019-2020355.000 μαθητές και μαθήτριες15 έως και 18 ετών από 40 χώρες.

Η συγκινητική στιγμή της πανευρωπαϊκής βράβευσης της Ecowave

Στις 23 Ιουλίου 2020 η κριτική επιτροπή της DeltaAirLines πήρε συνέντευξη από τις 40 ευρωπαϊκές μαθητικές «start-up», με στόχο να επιλέξει τη μαθητική επιχείρηση με το πιο καινοτόμο προϊόν, που έχει το καλύτερο και πιο ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο και τη μεγαλύτερη προοπτική να κατακτήσει άμεσα με το προϊόν της την παγκόσμια αγορά.

Στις 24 Ιουλίου, κατά τηvirtualκαι liveτελετή των βραβεύσεων, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, αντιπρόεδρος της Delta EMEAI, αρμόδιος για το προσωπικό της εταιρίαςShaneM.Spyak συνδέθηκε διαδικτυακά με το στούντιο στην Πορτογαλία, ανέλυσε αυτά τα κριτήρια και στη συνέχεια ακούστηκε η ανακοίνωση που έκανε υπερήφανη την ελληνική ομάδα και όλους τους Έλληνες:«Andthewinneris EcowavefromGreece!»Αμέσως έγινε σύνδεση με Θεσσαλονίκη και η οθόνη γέμισε με 25 χαρούμενα παιδιά να πανηγυρίζουν τη σπουδαία αυτή βράβευση, κρατώντας στα χέρια τους την ελληνική σημαία.

Ο γενικός διευθυντής της «επιχείρησης» Θοδωρής Μάντσης, μιλώντας με συγκινητικό ήθος, ευχαρίστησε πολύ ευγενικά τηνDeltaγια τη βράβευση και συνεχάρη όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες, τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι νικητές» (δείτε τη στιγμή της βράβευσης:https://www.youtube.com/watch?v=EQiAlX34498).Tα 5 «στελέχη» της Εcowaveπου εκπροσώπησαν την 25μελή ομάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ήταν ο Θοδωρής Μάντσης, η Μαρία Μπατζόλη, η Αναστασία Πράτανου, η Βάλια Αλευρίδου και ο Γιώργος Γκούλης.

Μάρκος Βερέμης: «Τα παιδιά τηςEcowaveέκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες»

Ο πρόεδρος του Junior Achievement Greece και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του πανελλαδικού διαγωνισμούMάρκος Βερέμης συνεχάρη θερμά την ομάδα τονίζοντας: «Τα “στελέχη” της Ecowave έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες με τη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή επιτυχία τους.Ο ανταγωνισμός μεταξύ 40 μαθητικών επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη ήταν πολύ μεγάλος και η βράβευσή τους έδειξε ότι είναι πραγματικάreadyforbusiness από την ηλικία των 15 ετών. Σκέφτηκαν και υλοποίησαν ένα πολύ χρήσιμο οικολογικό προϊόν που λείπει και χρειάζεται στην αγορά. Έχουν μεγάλο ταλέντο στην επιχειρηματικότητα και την επικοινωνία και είμαι απολύτως βέβαιος για την επιτυχία τους σε όποιο επαγγελματικό δρόμο ακολουθήσουν. Και πάλι πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα και στους υποστηρικτές της».

Ο γενικός διευθυντής του JA Greeceκαι πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του JA Europe Αργύρης Τζικόπουλος συμπλήρωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα, στοΑριστοτέλειο Κολλέγιο, στις καθηγήτριεςΕιρήνη Χάψαλη και Μαρία Δαμαλή, στον εθελοντή-σύμβουλοΧρήστο Ζγουρή από την Εθνική Τράπεζα, στις εταιρίες που στήριξαν την EcowaveA.E. Eθνική Τράπεζα ,ANΘΗΣ, Novamont και Προχάρτ, στην υπεύθυνη του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση του JAGreece Ελένη Χελιώτη και στα στελέχη της Citi Ελλάδος που έκαναν coaching στην ομάδα πριν από τον πανευρωπαϊκό τελικό Kωνσταντίνο Τσουρή, Ιωάννη Βοΐλη, Σωκράτη Γαλανάκη και Βασίλη Τζάκο. Όλοι συντονίστηκαν άριστα και τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα τους δικαιώνουν. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Εύχομαι και εις ανώτερα!»

Το πρώτο βραβείο του JA Europe Company of the Year Competition 2020κέρδισε η ομάδα Bubbles από τη Δανία με ένα έξυπνο σύστημα που βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες (μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού:www.jacompanyoftheyear.org).

Το projectτης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Junior AchievementGreece υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα χάρη στην υποστήριξη των εταιριών MetLife, CitiFoundation, Εθνική Τράπεζα, Raycap, EY και Accenture.

Χορηγοί επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Kοsmos93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, capital.gr, 95.2AthensDeeJay, 96.9RockFM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Γιαννέτου, Δημοσιογράφος, ΔιευθύντριαΕπικοινωνίαςJunior Achievement Greece
6932 192633, [email protected]


Περιγραφή

Μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία σημείωσε η μαθητική «εικονική επιχείρηση» ΕcowaveA.E. από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκηςστον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Τελικό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, τον 31ο JA Europe Company of the Year Competition 2020, που πραγματοποιήθηκε στις 22 με 24 Ιουλίου 2020 με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Διαβάστε επίσης

Νέα
SPACE MOBILITY: η start-up που επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα στο διάστημα και στη Γη στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

29 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

29 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Το παγκόσμιο χρυσό κατέκτησε η ελληνική, μαθητική «start-up» Isometricks!

29 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

29 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Start For Future Summit

29 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.