Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece



Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

Θα διαγωνιστούν 11 μαθητικές «start-up» για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Το 1ο Βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος 2024» θα απονείμει η μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Ιsometricks» που κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior Achievement.

Tην Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί ο 19ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» του Junior  Achievement  Greece, που αποτελεί το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε πανηγυρικό κλίμα εθνικής υπερηφάνειας καθώς η χώρα μας έχει κατακτήσει για δύο συνεχόμενες χρονιές (2022 & 2023) το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο και πριν λίγες ημέρες η ελληνική μαθητική «start-up» «Isometricks», εκπροσωπώντας την Ευρώπη, κατέκτησε το Παγκόσμιο 1ο Βραβείο «JA  Worldwide  De  La  Vega  Global Entrepreneurship  Award» του Junior  Achievement. Δείτε περισσότερα εδώ. Η Πρωταθλήτρια Κόσμου 2024 «Isometricks» θα τιμηθεί στον 19ο Πανελλαδικό Τελικό και θα απονείμει το πρώτο βραβείο στη φετινή νικήτρια ομάδα.

Το/ο παγκόσμιο/ος πρόγραμμα/διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση – JA  Company Program 2024» του JA Greece τελεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι 11 μαθητικές «start-up» που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό θα δώσουν συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Παρασκευής τις επίσημες παρουσιάσεις των καινοτόμων «επιχειρήσεών» τους, παρουσία των κριτών, και θα διεκδικήσουν το Πρώτο Βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος» που αποτελεί και το «χρυσό εισιτήριο» για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA  Europe/GEN–E  2024.

Στον Πανευρωπαϊκό Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη Κατάνια της Ιταλίας, συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από 40 ευρωπαϊκές χώρες που είναι οι νικήτριες των εθνικών τελικών διαγωνισμών.

Ποιες είναι οι 11 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» 2024 που διαγωνίζονται

Από το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου, οι πιο ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες «start-uppers» από δημοτικά, γυμνάσια, γενικά λύκεια, ΕΠΑ.Λ. και ειδικά σχολεία από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», θα διαγωνιστούν και στις 15:00 θα ξεκινήσει η Τελετή Βράβευσης, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων και Inspirational  Mentors. Στη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθούν και τα βραβεία του προγράμματος «Company  Junior» (για παιδιά Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου).

«Μάθηση, συνεργασία, συμπερίληψη, διάλογος και αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικών και μεντόρων. Μια πολύ σημαντική διαδρομή ολοκληρώνεται με την τελετή βράβευσης του 19ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού. Με έμπνευση από το Παγκόσμιο 1ο Βραβείο που κατέκτησε η Isometricks, ανυπομονούμε να βραβεύσουμε τα παιδιά «επιχειρηματίες» του 2024, που με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους δημιουργούν τις συνθήκες για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Μας εμπνέουν το όραμα και ο ενθουσιασμός τους. Είναι αυτά που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Αργύρης Τζικόπουλος, CEO του JA Greece.

«Ξεκινώντας τη σχολική χρονιά μιλούσαμε με μαθητές και μαθήτριες. Σήμερα έχουμε μπροστά μας εν δυνάμει επιχειρηματίες. Είναι παιδιά με πάθος και όρεξη που έχουν όλα τα εφόδια να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν στο μέλλον. Καλή επιτυχία στις 11 ομάδες!», δήλωσε η Φωτεινή Τουρνή, υπεύθυνη προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece.

Οι 11 διαγωνιζόμενες εικονικές επιχειρήσεις 2023, με αλφαβητική σειρά, είναι:

  • Citrus Dried Fruits of Argolida - Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας
  • CrashLink - Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού
  • Creative  Tensions - 1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος"
  • E(sg)raser - 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
  • Feasy - Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών
  • Let's  Go - Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης
  • Peti_Tou Boutique Up Cycling & Second Hand Made Clothes - ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.- Λ. Αγρινίου
  • PyrAspis - 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς & Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • School  Buddy - Ημερήσιο Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης & 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Φερών Έβρου
  • Smart Electronic Bin (SEB) - 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας
  •  STALK JET – ΕΠΑ.Λ. Δοξάτου Δράμας

Δείτε τις περιγραφές των 11 διαγωνιζόμενων ομάδων 2024 εδώ.

«Εικονική  Επιχείρηση 2024» - Junior  Achievement  Greece

Με τη χρηματοδότηση: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Raycap, Citi  Foundation, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, LAMDA  Development,  SAP,  Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, EY Ελλάδος, Accenture, Μπάρμπα Στάθης

Υποστηρικτής εκδήλωσης: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Γρηγόρης

Χορηγοί επικοινωνίας:  ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, Κosmos FM, H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, TheToc.gr, Athens Deejay FM, Rock FM, Λάμψη FM, Tηλεθεατής, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του JA  Greece.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλες τις μαθητικές ομάδες!


Περιγραφή

Θα διαγωνιστούν 11 μαθητικές «start-up» για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Καλύτερη μαθητική «start-up» της χρονιάς η «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

22 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
SPACE MOBILITY: η start-up που επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα στο διάστημα και στη Γη στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

22 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Το παγκόσμιο χρυσό κατέκτησε η ελληνική, μαθητική «start-up» Isometricks!

22 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

22 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Start For Future Summit

22 Απριλίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.