JA  Greece: Η Ελλάδα και πάλι στην κορυφή με τη μαθητική «start-up» School  Buddy! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

JA  Greece: Η Ελλάδα και πάλι στην κορυφή με τη μαθητική «start-up» School  Buddy!JA  Greece: Η Ελλάδα και πάλι στην κορυφή με τη μαθητική «start-up» School  Buddy!

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, η School Buddy είναι ανάμεσα στις 3 νικήτριες ομάδες του Διαγωνισμού Social Innovation Relay 2024, ο οποίος διοργανώνεται από το JA Europe σε συνεργασία με την ΝΝ

Η μαθητική «επιχείρηση» School Buddy από το Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και το Γυμνάσιο Φερών Έβρου εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας Social Innovation Relay (SIR) ο οποίος διοργανώνεται από το JA Europe σε συνεργασία με την ΝΝ.

Έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό στην Ελλάδα, συναγωνίστηκε τις νικήτριες ομάδες από την Ιαπωνία, την Τσεχία, την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και αναδείχτηκε νικήτρια μαζί με την Ισπανία και την Πολωνία.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε διαδικτυακά από το JA Europe την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδος, όπου ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα. Το έπαθλο της ομάδας είναι ένα τριήμερο ταξίδι στην Κατάνια της Ιταλίας και η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας GEN-E 2024 του JA Europe, όπου θα γίνει και η απονομή του βραβείου του SIR.

Η School Buddy είναι μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα που διευκολύνει την αναδιανομή εκπαιδευτικού υλικού μεταξύ σχολείων και την εύρεση χορηγών για τις ανάγκες τους. Συμμετέχουν τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά σχολεία, καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν εξοπλισμό. Ιδρύθηκε για να καλύψει την έλλειψη σε σχολικό υλικό, η οποία δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Η μαθητική «εταιρία» προσφέρει παράλληλα οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό όφελος προς την κοινότητα. Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της School Buddy: https://schoolbuddy.gr.

Τη μεγάλη χαρά και συγκίνησή τους εξέφρασαν τα μέλη της ομάδας που διαγωνίστηκαν στον τελικό του Junior Achievement Εurope, τονίζοντας πόσο άλλαξε τη ζωή τους η μαθητική επιχειρηματικότητα και το JA Greece. Οι μαθητές/μαθήτριες της School Buddy Όλγα Ποζατσίδου, Βαγγέλης Τουρνανέλης, Δημήτρης Τσέκου και Γιώργος Κρυονερίδης δήλωσαν: «Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε θα μας μείνουν αξέχαστες. Μάθαμε τις λειτουργίες μιας επιχείρησης και την κοινωνική της ευθύνη ενώ είμαστε ακόμη έφηβοι. Οι ευκαιρίες που μας δόθηκαν και οι πόρτες που άνοιξαν θα διευκολύνουν την εξέλιξή μας αν τις εκμεταλλευτούμε σωστά. Ευχαριστούμε JA!».

Πολύ συγκινημένοι, οι υπεύθυνοι καθηγητές Λουλουδιά-Ευαγγελία Κεφαλά και Ιωάννης Μπουτζίκας δήλωσαν: «Η ανταμοιβή μας από αυτά τα προγράμματα και τους διαγωνισμούς είναι η ικανοποίηση των μαθητών μας! Ο ενθουσιασμός τους μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Οι μέντορες και η άψογη συνεργασία με την ομάδα του JA συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία μας. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη υποστήριξή σας!».

Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε ο Αιμίλιος Κυριάκου, πρόεδρος του ΔΣ JA Greece, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου, δηλώνοντας: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά, τους καθηγητές τους και όλους όσοι συνέβαλαν σε μια ακόμη διάκριση για το JA Ελλάδος. Η School Buddy, χρησιμοποιώντας την κυκλική οικονομία, βελτιώνει τις συνθήκες φοίτησης συμμαθητών τους από όλη την Ελλάδα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μάς γεμίζουν αισιοδοξία» είπε ο κύριος Κυριάκου.

Η πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas κυρία Φιλίππα Μιχάλη δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους School Buddy για τη σημαντική τους διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό, αλλά και για την πρωτοποριακή επιχειρηματική τους ιδέα που θα ωφελήσει τη σχολική κοινότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δικούς μας εθελοντές που βοήθησαν τα παιδιά με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Στην NN Hellas, στηρίζουμε έμπρακτα τη νεανική επιχειρηματικότητα ενισχύοντας πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή, όπως το πρόγραμμα Social Innovation Relay που υποστηρίζουμε από το 2016».

«Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη εξέλιξη σε μικρό χρονικό διάστημα. Από τον εθνικό τελικό στον διαγωνισμό του JA  Europe και από μια εθνική διάκριση σε μια ακόμη μεταξύ 9 χωρών. Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές-μέντορες που υποστήριξαν την ομάδα σε κάθε βήμα τους, τους ευχαριστώ για την υπέροχη συνεργασία. Για ακόμη μια φορά, είδαμε τι μπορούν να καταφέρουν μαθήτριες και μαθητές μέσα από τα προγράμματα του JA  Greece» δήλωσε η Ιωάννα Κυπριώτη, υπεύθυνη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό Social Innovation Relay (SIR)

Το πρόγραμμα Social Innovation Relay (SIR) είναι ένα διαδραστικό διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15-18 ετών να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα να αποκτήσουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον.

Οι μαθητές/ριες που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικειώνονται με την έννοια της κοινωνικής καινοτομίας και παράλληλα δημιουργούν ομάδες και αναπτύσσουν τις δικές τους δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Διοργανώνεται σε διεθνές επίπεδο από το Junior  Achievement  Europe σε αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο ΝΝ, ενώ στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Junior  Achievement  Greece και την ΝΝ Hellas και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Θερμά συγχαρητήρια, School Buddy!


Περιγραφή

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, η School Buddy είναι ανάμεσα στις 3 νικήτριες ομάδες του Διαγωνισμού Social Innovation Relay 2024, ο οποίος διοργανώνεται από το JA Europe σε συνεργασία με την ΝΝ

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Η «Let’s Go» αναδείχτηκε αγαπημένη μαθητική «start-up» της Ευρώπης!

27 Ιουνίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Καλύτερη μαθητική «start-up» της χρονιάς η «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

27 Ιουνίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
SPACE MOBILITY: η start-up που επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα στο διάστημα και στη Γη στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

27 Ιουνίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

27 Ιουνίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Το παγκόσμιο χρυσό κατέκτησε η ελληνική, μαθητική «start-up» Isometricks!

27 Ιουνίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.